ادویه‌ معطری که حافظه شما را تقویت می‌کند

ادویه معطر شناخته شده‌ای که بسیاری از ما از آن برای پخت کیک و طبخ غذا‌های خوش طعم استفاده می‌کنیم، از پوست داخلی درختان گرفته شده است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، ادویه‌ی دارچین علاوه بر طعم منحصربفردش می‌تواند خواص مفید دیگری برای انسان داشته باشد.
به عنوان مثال، مطالعات نشان می‌دهد که دارچین دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی است و همچنین می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

برخی مطالعات همچنین نشان دادند که ترکیبات زیستی فعال آن می‌تواند عملکرد مغز، به ویژه حافظه و یادگیری را تقویت کند.

تیمی از محققان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اخیراً چندین مطالعه گذشته را در مورد تأثیر دارچین بر عملکرد‌های شناختی بررسی کردند.

تجزیه و تحلیل آنها، که در علوم اعصاب تغذیه بیان شده است و ارزش بالقوه دارچین را برای پیشگیری از اختلالات یادگیری برجسته می‌کند.

سمانه نخعی، علیرضا کوشکی و همکارانشان در مقاله خود نوشتند: این مطالعه با هدف مرور سیستماتیک مطالعات مربوط به رابطه بین دارچین و اجزای کلیدی آن در حافظه و یادگیری انجام شده است.

دو هزار و ششصد و پنج مطالعه از پایگاه‌های اطلاعاتی مختلف در سپتامبر ۲۰۲۱ جمع‌آوری شد و برای واجد شرایط بودن تحت بررسی قرار گرفت.

نخعی، کوشکی و همکارانشان صد‌ها مطالعه ذخیره شده در چندین پایگاه تحقیقاتی آنلاین از جمله PubMed، Scopus، Google Scholar و Web of Science را بررسی کردند.

آن‌ها سپس تحلیل خود را به ۴۰ مورد از این مطالعات محدود کردند، از میان این ۴۰ مطالعه، ۳۳ مطالعه در داخل بدن (به عنوان مثال، بررسی موجودات زنده واقعی، مانند انسان، جوندگان، یا حیوانات دیگر) انجام شده است.
پنج مورد از آن‌ها در شرایط آزمایشگاهی (به عنوان مثال، خارج از موجودات زنده، به عنوان مثال با تجزیه و تحلیل سلول‌ها یا بافت پس از مرگ) بوده است و دو مورد مطالعات بالینی (یعنی، با بیماران پزشکی) بودند.

محققان داده‌های مربوط به همه این مطالعات را استخراج کردند، از جمله نویسنده، سال انتشار، ترکیب یا نوع دارچین مورد استفاده، جمعیت مطالعه و حجم نمونه، دوز دارچین یا اجزای زیست فعال آن، جنسیت و سن شرکت کنندگان و همچنین مدت زمان و روش مصرف این ادویه را.

به طور کلی، اکثر مطالعاتی که محققان ایرانی بررسی کردند نشان دادند که دارچین می‌تواند بر حافظه و عملکرد شناختی تأثیر مثبت بگذارد.

نخعی، کوشکی و همکارانشان در مقاله خود نوشتند: مطالعات در موجودات زنده نشان داد که استفاده از دارچین یا اجزای آن مانند اوژنول، سینامالدئید و اسید سینامیک می‌تواند عملکرد شناختی و حافظه‌ای را به طور مثبت تغییر دهد.

افزودن دارچین یا سینامالدئید به یک محیط سلولی می‌تواند تجمع تاو، آمیلوئید β را کاهش دهد و بقای سلولی را افزایش دهد.

محققان در یک مطالعه از نوجوانان خواستند آدامس دارچینی بجوند و نتایج مثبتی به همراه داشت که نشان می‌دهد جویدن آدامس دارچین عملکرد حافظه را بهبود می‌بخشد و اضطراب را کاهش می‌دهد.

به طور کلی، مقاله مروری سیستماتیک نخعی، کوشکی و همکارانشان نشان می‌دهد که دارچین و برخی از اجزای فعال آن می‌توانند تأثیرات مثبتی بر عملکرد مغز انسان، تقویت حافظه و یادگیری داشته باشند.

این بررسی می‌تواند گامی اثربخش برای دیگر تیم‌های محققان برای بررسی بیشتر تأثیر دارچین بر مغز باشد، که به طور بالقوه می‌تواند استفاده از آن را برای حفظ عملکرد مغز و کاهش اختلالات شناختی ترویج کند.

همچنین در خصوص مصرف دارچین به عنوان یک دارو و اثرات درمانی آن می‌توان نگاه دقیق‌تر داشت.