عصبانیت آمریکا از حضور امیرعبداللهیان در نشست شورای حقوق بشر در ژنو
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ابراز عصبانیت واشنگتن از حضور حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، به اظهارات حقوق بشری او واکنش نشان داد.
به گزارش سایت طلا ، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه در پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر گفت: احترام به حقوق بشر و کرامت انسانی برای جمهوری اسلامی ایران یک ارزش بنیادین است و ریشه در رسوم و باورهای ملی و اعتقادات مذهبی ما دارد و ما در این چهاچوب به طور خستگی ناپذیر و مستمر برای صیانت و ارتقای حقوق بشر و کرامت انسانی تلاش کرده ایم.
وی افزود: حفاظت و ارتقای حقوق بشر دغدغه مشترک تمامی ملتهای جهان است. هیچ کشور یا گروهی نباید خود را مستحق انحصارطلبی در مالکیت یا حق صیانت از حقوق بشر بداند یا دیگر کشورها را به تسلیم در برابر تفسیرهای خودساخته از حقوق بشر مجبور کند.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره این اظهارات وزیر خارجه ایران مدعی شد:" سابقه حقوق بشر ایران اسفناک و رقت بار است و به نظر ما حضور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر یادآور ریاکاری ناراحت کننده رژیم ایران است."
این مقام وزارت خارجه دولت بایدن در ادامه ادعاهایش و متهم کردن تهران به ریاکاری افزود که تهران همزمان با ادعای محترم شمردن حقوق بشر، تظاهرات آرام معترضان را بصورت خشونت آمیز سرکوب می کند و درخواست مجامع بین المللی برای توقف سرکوب را نادیده می گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سپس گفت: به این دلایل ما نخواستیم سفیرمان هنگام سخنرانی ایران در جایگاه خود باشد.
ند پرایس افزود که فقط یک نفر به نمایندگی از آمریکا هنگام سخنرانی وزیر خارجه ایران "یادداشت برداری" در سالن حضور داشت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا حقوق بشر تفسیرپذیر بوده یا اصولی استاندارد است؟ مدعی شد: بهانه کشورهایی که بدترین سابقه حقوق بشر را دارند این است که حقوق بشر برداشت فردی میطلبد و مبتنی بر شرایط است.
ند پرایس توضیح داد: در اعلامیه جهانی حقوق بشر، نخستین کلمه "جهانی" است. یعنی حقوقی که شامل تمامی مردم سراسر جهان میشود چه آن فرد در ایالات متحده باشد چه ایران یا هر کشور دیگر.
وی سپس با بیان اینکه منشور سازمان ملل بر اساس برخی از همان اصول حقوق بشر تدوین شده است، ادعا کرد که ایران عضوی از سازمان ملل است اما میخواهد استدلال کند که منشور آن و حقوق جهانی شامل حال مردم ایران نمی شود.