به گزارش سایت طلا ، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره گزارش های ادعایی درباره غنی سازی حدود ۸۴ درصدی ایران گفت: در موقعیتی نیستم که این گزارش ها را تایید کنم.
این مقام کاخ سفید در عین حال با تکرار ادعاها علیه برنامه هسته ای ایران افزود، بدون شک یکی از دلایلی که دولت کنونی آمریکا میخواست وارد برجام شود این بود که بدون این توافق، ایران می توانست آزادانه غنی سازی کند.
وی همچنین با تکرار ادعاها با توسل به اصطلاح ساختگی گریز هسته ای گفت که برجام همچنان در دستور کار ما نیست زیرا ایران به حمایت نظامی از روسیه در جنگ علیه اوکراین و "کشتن معترضان" خود و "حمایت از تروریسم در منطقه و فراتر از آن" ادامه می دهد.
به گزارش ایرنا، ویلیام برنز( بیل برنز) رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) شامگاه شنبه به وقت محلی ششم اسفند ماه در مصاحبه با شبکه سی بی اس در پاسخ به سوال "مارگارت برنان" مجری این شبکه مبنی بر اینکه آیا سران جمهوری اسلامی ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هسته ای دارند؟ گفت، تا جایی که میدانیم، اعتقادی نداریم که سران ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه تسلیحاتی که در پایان سال ۲۰۰۳ تعلیق کرده بودند، گرفته باشند.
رئیس سازمان سیا در این مصاحبه که در محل کار او ضبط و بخش هایی از آن پخش شد، در عین حال با تکرار ادعای غنیسازی ۸۴ درصدی اورانیوم در ایران مدعی شد اما دو پایه این ابزار ، برنامه غنیسازی ایران بسیار پیشرفت کرده و اگر بخواهند فقط در عرض چند هفته میتوانند به غنیسازی ۹۰ درصدی برسند و سامانههای موشکی نیز که قابلیت حمل سلاح اتمی را دارند، بسیار پیشرفت کرده است.
بیل برنز با بیان اینکه ما شواهدی نداریم که ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه ساخت سلاح هسته ای دارد، اما در عین حال ادعا کرد سایر ابعاد این چالش، در حال پیشرفت است.
به گزارش سایت طلا، کالین کال، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی نیز روز سه شنبه به وقت محلی /۹ اسفند ماه در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در سخنانی در ارزیابی برنامه هسته ای ایران مدعی شد که ایران با ساخت مواد هستهای لازم جهت تولید سلاح هستهای ۱۲ روز فاصله دارد.
معاون پنتاگون این ادعا را در پاسخ به سوال قانونگذار جمهوریخواهی مطرح کرد که او را برای توضیح درباره دلیل حمایت دولت بایدن از برجام تحت فشار قرار داد.
معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی ادعا کرد: پیشروی برنامه هستهای ایران از زمان خروج ما از برجام قابل توجه بوده است.در سال ۲۰۱۸، زمانی که دولت قبلی تصمیم به خروج از برجام گرفت، ایران حدود ۱۲ ماه زمان نیاز داشت تا مواد شکافتپذیر برای ساخت یک بمب را تولید کند. اما اکنون حدود ۱۲ روز طول می کشد.
این مقام پنتاگون در عین حال تصریح کرد: فکر میکنم هنوز این دیدگاه مطرح است که اگر بتوان این مساله را به صورت دیپلماتیک حل کرد و محدودیتهای برنامه هستهای ایران را برگرداند، بهتر از گزینههای دیگر است. با این حال، برجام اکنون در وقفه و حالت تعلیق است.
به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک ، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی ۱۰ اسفند ماه به قانونگذاران مجلس نمایندگان کشورش گفت:این پیشرفت ها بسیار نگران کننده است. ما در حال بررسی نحوه واکنش خود هستیم.
نشریه آمریکایی بلومبرگ هفته پیش با انتشار گزارشی ادعایی، به نقل از دو مقام دیپلمات ناشناس اعلام کرد که در نتیجه بازرسیهای اتمی صورت گرفته در ایران طی هفته گذشته، مقادیری اورانیوم غنیشده با غلظت نزدیک به سطح مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی کشف شده است.
جمهوری اسلامی ایران این ادعا را سیاهنمایی و تحریف حقایق خوانده و تاکید دارد که وجود ذره یا ذرات اورانیوم بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنیسازی به معنی غنیسازیِ بالای ۶۰ درصد نیست.
نشریه والاستریت ژورنال روز پنجشنبه گزارش داد که اروپا و آمریکا بر سر نحوه پاسخ به ادعای غنیسازی ۸۴ درصدی در ایران در نشست آتی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی که از دوشنبه آینده آغاز میشود، اختلاف نظر دارند.
دیپلمات ها به روزنامه وال استریت ژورنال گفتهاند که تصمیمگیری نهایی درباره نحوه پاسخ به غنیسازی ادعایی در ایران، بعد از سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران اتخاذ می شود، هرچند آن زمان برای ارائه قطعنامه علیه ایران بسیار دیر خواهد بود.
رسانه آمریکایی واشنگتن پست نیز در گزارشی با اشاره به هراس واشنگتن از پیشرفتهای هستهای ایران نوشت که پیشرفت هستهای ایران، آمریکا را به چالش میکشد اما دولت بایدن همچنان معتقد است که بهترین راه در قبال ایران دیپلماسی است.
واشنگتن پست در عین حال با تکرار ادعاها درباره برنامه هسته ای ایران نوشت: جو بایدن بارها گفته است که اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هستهای دست یابد و «همه گزینهها» برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای روی میز هستند. مذاکراتی که دولت وی درباره احیای برجام آغاز کرده بود، در حال حاضر متوقف شده است زیرا هر دو طرف به مواضع سخت خود تاکید کرده اند. اما دولت آمریکا همچنان معتقد است که بهترین راه برای حل مناقشه با ایران از طریق دیپلماسی است.
همزمان ، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگویی با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا که چهارشنبه شب به وقت محلی /۱۰ اسفند ماه بخش هایی از آن پخش شد، گفت که پنجره برای توافق در مذاکرات رفع تحریمها (وین) همچنان باز است اما این پنجره برای همیشه باز نخواهد بود.
این مقام ارشد دولت جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دعوت ایران از رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای سفر به ایران گفت: رابطه ما با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مسیر صحیح و طبیعی خود قرار دارد.
وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: با استفاده از واسطه ها, به صراحت به آمریکایی ها اعلام کرده ایم که همچنان در مسیر توافق قرار داریم.اما اگر مجلس ایران قانون جدیدی تصویب بکند ما باید از قانون پارلمان حمایت کنیم.لذا پنجره برای توافق همچنان باز است اما این پنجره برای همیشه باز نخواهد ماند.
امیر عبداللهیان افزود: طرف آمریکایی از طریق کانالهای دیپلماتیک، پیامهای مثبتی (در ارتباط با مذاکرات) ارسال کرده است اما در موضعگیریهای رسانهای، اظهاراتی زا مطرح میکنند که کاملا متفاوت است.
بر اساس اعلام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، رافائل گروسی مدیرکل این سازمان راهی تهران است تا با مقامهای بلند پایه کشورمان دیدار کند. وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر گفته بود: چنانچه آژانس رویکرد سیاسی خود را کنار بگذارد، به راه حل فنی بسیار نزدیک هستیم.
این درحالیست که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تحت فضاسازیهای ایالات متحده آمریکا و تروئیکای اروپا تاکنون سه قطعنامه به بهانه مسائل ادعایی پادمانی علیه ایران صادر کرده که البته با پاسخ متقابل ایران روبرو شده است.
آخرین قطعنامه در نشست آبان ماه صادر شد که در آن ارائه توضیح درباره ادعاهای پادمانی «ضروری و فوری» خواند و از ایران میخواهد که امکان «دسترسی به سایتها و تجهیزات» برای «جمعآوری نمونهها» را فراهم کند.