به گزارش سایت طلا،تشخیص آسیب شناسی این سرطان اغلب با تاخیر همراه است، و همان طور که گفته شد، اصلیترین دلیل آن ناآگاهی افراد در رابطه با علائم این بیماری است. سرطان مثانه اغلب به شکل کارسینوم یوروتلیال، یعنی بیماری سلولهای دیواره داخلی مثانه،دیده میشود. مثانه عضوی توخالی است که وظیفه اصلی آن ذخیره ادرار تولیدشده توسط کلیهها است تا بتواند آن را تخلیه کند. چندین عامل خطر به طور روزانه به مثانه آسیب میرساند و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد، به ویژه استعمال دخانیات یا قرار گرفتن در معرض عوامل شیمیایی خاص.
افزایش خطر ابتلا به سرطان برای افراد بالای ۵۰ سال
اگرچه مقامات بهداشتی اطمینان میدهند که تعداد موارد جدید و مرگ و میر مرتبط با سرطان مثانه در طول سالهای اخیر اندکی کاهش یافته است، با این وجود خوب است که به یاد داشته باشیم این بیماری همچنان یک خطر بالقوه است و میتواند هر یک از افراد جامعه را مبتلا سازد. با این حال، به نظر میرسد که سالمندان بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند.
انجمن سرطان امریکا در این باره میگوید: حدود ۹ نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به این سرطان بالای ۵۵ سال سن دارند و میانگین سنی افراد در زمان تشخیص ۷۳ سال است.شانس ابتلای مردان به این سرطان در طول زندگی خود حدود ۱ در ۲۷ است. برای زنان، این خطر به حدود ۱ در ۸۹ میرسد.
خبر خوب درباره سرطان مثانه این است که اگر این بیماری به موقع تشخیص داده شود، بین ۷۰ تا ۸۰ درصد موارد، درمان آن موفق خواهد بود و بیمار سلامت خود را بازمییابد.
اما ۵ علامتی که هشدار سرطان مثانه را میدهند، از این قرارند:
وجود خون در ادرار
وجود خون در ادرار که نام علمی آن هماتوری یا هماچوری است، شایعترین علامت سرطان مثانه است. خون در ادرار را میتوان با چشم تشخیص داد؛ گاهی نیز میتوان آن را در طی یک آزمایش ادرار که در آزمایشگاه یا در مطب پزشک انجام میشود، مشاهده کرد.
عفونتهای ادراری
عفونتهای ادراری مکرر میتواند یکی از علائم هشداردهنده سرطان مثانه باشد. علاوه بر این، احساس سوزش در هنگام ادرار نیز میتواند در لیست علائم هشداردهندهای باشد که باید مراقب آنها باشید.
کاهش وزن
کاهش وزن غیرارادی هرگز نشانه خوبی نیست و اغلب به دلیل ناهنجاری در عملکرد بدن است. کاهش وزن میتواند یکی از علائم سرطان خصوصا سرطان مثانه باشد.
خستگی
خستگی نیز در لیست علائم هشداردهنده این بیماری قرار دارد. احساس خستگی ممکن است همراه یا جایگزین احساس ضعف دائمی باشد.
بیاشتهایی
اگر بدون هیچ دلیلی اشتهای خود را از دست دادهاید، حتما باید با پزشک درباره آن مشورت کنید. زیرا بیاشتهایی نیز میتواند یکی از علائم سرطان باشد.
بنابراین توصیه می شود علایم و نشانه های بیمای را جدی بگیرید و در صورت ابهام با پزشک مشورت کنید.