شرکت سوئيسي به پولشويي وغارت طلاي کنگو متهم شد
دستگاه قضایی سوئیس تحقیقاتی را علیه یک شرکت سوئیسی به اتهام قاچاق احتمالی طلای منطقه نورکیوو کنگو آغاز کرد.
تاریخ: ۱۵/آبان/۹۲ ساعت ۱۴:۰۱ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۱۴۸۴۴
به گزارش شبکه پنج تلویزیون فرانسه، یکی از اعضای سابق گروه کارشناسان سازمان ملل درباره جمهوری دموکراتیک کنگو پس از تحقیقی نه ساله، می گوید طلای منطقه نورکیوو در جمهوری دموکراتیک کنگو غارت و پولشویی شده است.
در تحقیقات پیشین کاتیلین اوستین ، ویکتور بوت یکی از مهمترین قاچاقچیان اسلحه در جهان بازداشت شده بود. امروز او حملاتی را علیه یک شرکت سوئیسی تلخیص طلا آغاز کرده است.
کاتیلین اوستین گفت:« من اجساد و رنج و عذاب زیادی دیده ام. من به چشم خود دیدم چگونه جوامع از هم فرو پاشیدند تا چند بازرگان خارج از کنگو به این طلا دست یابند.»
وی افزود:« این پرونده نشانگر غارت و جنایت جنگی است. بازیگران امور کسب و کار و تجارت هنوز مسئول این وضع تشخیص داده نشده اند.»
قاچاق از سال دو هزار و دو آغاز شده بود. شورشیان از سال دو هزار ودو کنترل یک معدن را در دست گرفتند. آنان به دنبال تامین منابع مالی بودند اما مشکل این بود که سازمان ملل با تحریم بین المللی مانع فروش این طلا می شد. آنان طلا را ابتدا به شرکتی در اوگاندا می فروختند. سپس طلا از طریق واسطه ای در جزیره جرسی نزدیک فرانسه خریداری می شد. این شرکت از شرکت سوئیسی آرگور هرائوس خواسته بود این طلا را تلخیص کند.
از سال دو هزار و چهار تا دو هزار و پنج این شرکت حدود سه تن از طلای غارت شده کنگویی را خالص کرده بود. این پولشویی امکان فروش طلا را به صورت شمش ناب فراهم کرد.
شرکت آرگور هرائوس در این زمینه زیر سئوال رفته است. کاتیلین اوستین افزود :« ما رسیدهای صادرات و واردات را داریم همچنین رسیدهای شرکت های هواپیمایی نشان می دهد ریشه این طلا کشورکنگو بوده است. »
به گفته سازمان مردم نهاد ترایال، شرکت آرگور می دانسته منشاء طلاکجا بوده است.
در سال دو هزار و پنج، شماری از کارشناسان سازمان ملل متحد خواستار مجازات شرکت آرگور شده بودند.
این شرکت پاسخ داده است آرگور هرائوس قویا این اتهامات را تکذیب می کند زیرا تحقیقات عمیق سازمان ملل، سکو و فینما این شرکت را از همه این اتهامات تبرئه کرده اند.
برخی از دولتمردان سوئیس، در هیئت مدیره شرکت آرگور حضور دارند.