سایت خبری طلا

مقررات اخراج کارگران به دلایل انضباطی چیست؟

منبع: تسنیم


به موجب ماده ۲۷قانون کار، هر گاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و یا آیین‌نامه‌های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقض نماید کارفرما حق دارد قرارداد کارگر را فسخ نماید.


به گزارش سایت طلا،یکی از مواردی مورد نیاز کارگران آشنایی با قوانین کار است, چرا که در تعاملات با کارفرما به آن نیاز دارند.

یکی از این موارد اخراج کارگران به دلایل انضباطی است که وزارت کار در نظریه جدید به آن پرداخت است.

اخراج کارگران که ممکن است با تغییر شرایط اقتصادی یا اوضاع مالی کارفرما یا شرایط دیگر هرکدام می‌تواند دلیلی باشد تا کارفرما تصمیم به کاهش هزینه‌ها و تعدیل و اخراج کارگران بگیرد.

در واقع ساده‌ترین راه حل برای کاهش هزینه‌های تولید، کاهش تعداد کارگران است؛ مقررات اخراج کارگران ساده‌ترین راه پیش روی صاحبان سرمایه و کارگاه است.

البته مقررات اخراج کارگران همیشه در نتیجه اقدام کارفرمایان نیست و گاهی برخی کارگران هم از کارایی لازم برخوردار نیستند و کارفرما مجبور است برای بهبود امور تصمیم به اخراج کارگر و جذب کارگر توانمند دیگری بگیرد. از نظر قانون کار، اخراج کارگر مستلزم طی مراحل و داشتن دلایل موجه برای این اقدام است.

* جدیدترین نظریه وزارت کار درخصوص اخراج کارگران به دلایل انضباطی

به موجب ماده 27قانون کار، هر گاه کارگر در انجام وظائف محوله قصور ورزد و یا آیین‌نامه‌های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقض نماید کارفرما حق دارد قرارداد کارگر را فسخ نماید.

️ اما فسخ قرارداد کار، تابع شرایط خاصی است که بایستی رعایت گردد. یکی از این شرایط اعلام نظر مثبت تشکل کارگری موجود در کارگاه است بنابراین کارفرما قبل از فسخ قرارداد کار و اخراج کارگر باید نظر مثبت تشکل کارگری موجود در کارگاه را کسب نماید در صورتی که در کارگاه تشکل کارگری وجود نداشته باشد، اعلام نظر مثبت مراجع حل اختلاف اداره کار در فسخ قرارداد کار توسط کارفرما الزامی است.

️ البته اگر اخراج کارگر بدون کسب نظر مراجع حل اختلاف باشد در صورتی که کارگر اخراجی شکایت نماید حکم مرجع حل اختلاف مبنی بر تأیید اخراج کارگر جایگزین کسب نظر اولیه می گردد.