تقسیم اجاره بهای ملک موروثی به چه صورت است؟

در حال حاضر اغلب پرونده‌هایی که در مراجع قضایی وجود دارد مربوط به تقسیم ارث و نحوه اجرا و تقسیم آن است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، در حال حاضر اغلب پرونده‌هایی که در مراجع قضایی وجود دارد مربوط به تقسیم ارث و نحوه اجرا و تقسیم آن است.

اجاره‌ بهای ملک موروثی بسیار چالش‌برانگیز است. در جامعه ما بسیاری از افراد با پیش‌بردن روش‌های سنتی و باتوجه‌به این روش‌ها معاملات خود را انجام می‌دهند و بعد از گذشت زمان به دلیل اینکه در قراردادی که برای معامله منعقد کردند ابهامات و نواقصی وجود دارد و اختلافاتی میان طرفین معامله به وجود می‌آید دچار مشکلات زیادی می‌شوند.

درصورتی‌که قصد داشته باشید که ملک موروثی خریداری کنید بایستی نکاتی را در مورد اجاره‌ بهای ملک موروثی رعایت کنید.

تقدیم گواهی انحصاروراثت الزامی است.

تمامی وراث در زمان انجام معامله باید حضور داشته باشند.

ارائه مفاصاحساب مالیات‌برارث الزامی است.

در میان وراث نباید شخص محجوری وجود داشته باشد.

باید برای شخص محجور حتماً قیم انتخاب و تعیین شود.

بعد از انجام معامله باید سهم هر یک از وراث پرداخته شود.

در صورت وجود وصیت‌نامه از متوفی باید وصیت‌نامه به طور دقیق بررسی شود.

درج شماره و مشخصات مدارک مستندات ابرازی و مرجع صدور آنها اعم از گواهی حصروراثت، وکالت‌نامه، قیم‌نامه، مفاصاحساب مالیات‌برارث، وصیت‌نامه و غیره در متن مبایعه‌نامه تنظیمی در هنگام انجام معامله.

برای اینکه معامله ملک انجام شود باید مالکیت اشخاص به‌عنوان مالکی که قصد فروش دارند احراز شود و سند مالکیت باید به اسم شخصی که فوت کرده باشد و بنا به ارث بین وراث تقسیم شود.

از تمامی وراث نظر پرسیده نسبت به موافق‌بودن به فروش ملک موروثی و گرفتن گواهی حصروراثت از وراث.

در زمان تنظیم مبایعه‌نامه تمامی وراث باید حضور داشته باشند و مبایعه‌نامه را امضا نمایند؛ اما درصورتی‌که وراث حضور نداشته باشند یا اینکه مخالف فروش ملک باشند در این صورت خریدار با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهد بود؛ زیرا درصورتی‌که سایر وراث موافقت نکرده باشند قادر به تصرف در ملک نخواهد بود.

برای تقسیم اجاره‌بها در ملک موروثی باید مطابق با طبقات ارث رفتار کرد. یعنی پس از دریافت اجاره‌بهای ملک متوفی از مستأجر این اجاره‌بها به نسبت تعیین شده در طبقات ارث بین وراث تقسیم می‌شود.