به گزارش سایت طلا، در کنار بازیگرانی که خواننده شدند، عدهای هم بودند که به جای خوانندگی، به دکلمه خوانی علاقه نشان دادند. نمونه بارز آن هم خسرو شکیبایی بود که اشعار سهراب سپهری را دکلمه کرد. گرچه شکیبایی در فیلم «خواهران غریب» هم خواند؛ اما هنوز هم بسیاری از مخاطبان، صدای غریب شکیبایی را در دکلمههایش به یاد دارند. اما فعالیت جدی شکیبایی به دکلمه اشعار سهراب سپهری برمیگردد که به صورت آلبوم روانه بازار شد.
طی سالهای اخیر بازیگرانی که وارد عرصهی موسیقی شدند و به خوانندگی روی آوردند، زیاد بودند. اگرچه برخی از آنها علاقه به خوانندگی و داشتن صدای خوب را عامل ورود به این عرصه عنوان کردهاند؛ اما واقعیت امر میتواند کسب شهرت بیشتر باشد.
این در حالی است که بازیگرانی که در این عرصه ماندگار شدهاند، زیاد نبودند؛ بلکه بعد از مدتی آن را رها کردند. کسب شهرت نه تنها بازیگران بلکه مجریها و بازیکنان را نیز به این عرصه کشاند. عرصهای که گاهی با استقبال گستردهی مخاطبان مواجه میشد و گاه آنها را با شکست کامل روبه رو میکرد. در ادامه به معرفی برخی از بازیگرانی که به عرصهی موسیقی وارد شدند، میپردازیم که برای مدتی توجه مخاطبان را به عنوان خواننده به خود جلب کردند.
فتحعلی اویسی
بازیگر طنز تلویزیون که اولین تجربه خوانندگی خود را با تیتراژ «کمربندها را ببندیم» آغاز کرد، تعجب بسیاری را برانگیخت. شباهت صدای او با خوانندهی قدیمی مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. اویسی به عنوان خواننده به گروه «آژیر» پیوست و کنسرت برگزار کرد.
مهران مدیری
رسول نجفیان
حامد بهداد
تیتراژ سریال «غریبه» شروع تجربه خوانندگی بهداد بود. بهداد از معدود بازیگرانی است که موسیقی را تا حدودی میشناسد. از این رو کارش را جدیتر کرد و به گروه «دارکوب» پیوست. چند قطعه فولکور خراسانی برای گروه «لیوا» اجرا کرد و با رضا یزدانی در آلبوم «ساعت ۲۵» همکاری کرد. او هنوز هم در عرصه موسیقی فعال است. نتیجه فعالیتهای او انتشار چند تک آهنگ و آلبوم «دارم میسوزم» بود.
حمید گودرزی
حمید گودرزی برای اولین بار در مجموعه «دانی و من» در نقش یک خواننده، با دنیای موسیقی ارتباط برقرار کرد. مدتی با گروه «هفت» همکاری کرد؛ اما همچون بسیاری از بازیگران کارش را ادامه نداد و به دنیای بازیگری روی آورد.
محمدرضا گلزار
شاید متفاوتترین بازیگر در عرصه موسیقی محمدرضا گلزار باشد. او پیش از این که به سینما بیاید به عنوان نوازنده گروه «آریان» فعالیت میکرد. گلزار با ورود به سینما مشهور شد. سپس موسیقی را رها کرد و در سینما به فعالیت پرداخت؛ راما در چند سال گذشته بار دیگر به کار قبلی خود برگشت؛ این بار به عنوان خواننده. او در بازگشت هشت تک آهنگ خواند و در یک آهنگ با مرتضی پاشایی همخوانی کرد.
شهاب حسینی
شهاب حسینی با اجرا وارد عرصه هنر شد و شاید از اینکه او را به عنوان خواننده به خاطر آورند، چندان رضایت نداشته باشد؛ اما خوانندگی او در اذهان مانده و در این عرصه طرفداران و علاقمندانی نیز دارد. حسینی با گروه «هفت» همکاری داشت، گروهی که امیرحسین مدرس، حمید گودرزی و امین زندگانی هم در آن عضویت داشتند. پس از اینکه این گروه به کار خود پایان داد؛ او نیز موسیقی را دنبال نکرد.
مهدی پاکدل
خبر رونمایی آلبوم دکلمههای مهدی پاکدل، دوباره تب ورود بازیگران به عرصهی موسیقی را زنده کرد. «انعکاس کوچههای خیس» شامل ۱۳ قطعه است که پاکدل در آن اشعاری از حسن جنت مکان را روی موسیقی محمد جواد بیگلرزاده دکلمه کرده است.
محمدرضا فروتن
استقبال از صدای محمدرضا فروتن در فیلم «شب یلدای» کیومرث پور احمد باعث شد او به دنیای موسیقی ورود پیدا کند. انتشار خبر ورود جدی فروتن به دنیای خوانندگی، با انتشار آلبوم «پاییز» تداعی کننده خاطره بازیگران دیگری بود که خوانندگی را تجربه کرده بودند. شاید بتوان گفت او از جمله بازیگرانی بود که به عنوان خواننده هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. فروتن تجربه گویندگی در رادیو فرهنگ را هم دارد که برنامهاش در زمان پخش مورد توجه شنوندههای رادیو هم قرار گرفت.
محمدرضا هدایتی
کامران تفتی
جواد رضویان
رضا عطاران
امین حیایی
خسرو شکیبایی
در کنار بازیگرانی که خواننده شدند، عدهای هم بودند که به جای خوانندگی، به دکلمه خوانی علاقه نشان دادند. نمونه بارز آن هم خسرو شکیبایی بود که اشعار سهراب سپهری را دکلمه کرد. گرچه شکیبایی در فیلم «خواهران غریب» هم خواند؛ اما هنوز هم بسیاری از مخاطبان، صدای غریب شکیبایی را در دکلمههایش به یاد دارند. اما فعالیت جدی شکیبایی به دکلمه اشعار سهراب سپهری برمیگردد که به صورت آلبوم روانه بازار شد.
پرویز پرستویی
این بازیگر با سابقه سینمایی برای ورود به دنیای موسیقی تجربهای، چون مرحوم خسرو شکیبایی را تکرار کرد. او نخواند و با دکلمهی اشعار محمد علی بهمنی در آلبوم مرحوم ناصر عبداللهی، به این عرصه وارد شد؛ اما بعدها آلبومهای دکلمه خود را مثل «من پرویز پرستویی»، «بابایی»، «من یک بازیگرم» منتشر کرد. این هنرمند به واسطهی صدای خوبی که داشت، توانست با این کار، توجه مخاطبان را جلب کند. استقبال از صدای پرستویی تا جایی پیش رفت که بیوگرافی خودش را در قالب یک مجموعه صوتی منتشر کرد.
رضا رویگری
رضا رویگری که این روزها بیمار است، بازیگری است که سال ۱۳۵۷ با سرود «ایران ایران» قدم در عرصه موسیقی گذاشت و بعد از آن هم به بازیگری معطوف شد تا اینکه باز هم فعالیت در موسیقی را از سر گرفت و سه آلبوم روانه بازار کرد. آلبومهای «غوغا» و «از عشق گفتن» و «کازابلانکا».