به گزارش سایت طلا، با استفاده از روشهای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی میتوانیم از کیفیت عسل مصرفی خود مطمئن باشیم.
عسل طبیعی به شهد گلهایی گفته میشود که زنبور پس از تغذیه از گیاهان مختلف، آن را فرآوری و تغلیظ کرده و در کندو ذخیره کرده باشد. در صورتیکه زنبورها به جای شهد گلها و گیاهان از قند سفید، شکر یا انواع آبمیوهها تغذیه کرده باشند، محصول آن را نمیتوان عسل طبیعی نامید.
روشهای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی
روشهای مختلفی برای تولید عسل تقلبی وجود دارد که تشخیص آنها در بیشتر مواقع برای خریدار عادی کاری دشوار و حتی غیرممکن است. در جدول زیر برخی روشهای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی را به شما معرفی میکنیم.
روش تشخیص | عسل طبیعی (خالص) | عسل تقلبی |
تست چسبندگی | اگر کمی از آن را بین انگشتان خود قرار دهید، تمایلی به چسبندگی ندارد. | به علت داشتن درصد بالایی از شیرینکنندهها چسبنده است. |
تست غلظت | عسل طبیعی به نسبت غلیظ است و اگر کمی از آن را کج کنیم، طول میکشد تا به آن طرف ظرف برسد. | بسیار روان است و اگر آن را کج کنید، به سرعت روان میشود. |
طعم و مزه | برخلاف باور عموم، مزه عسل طبیعی به سرعت از دهان میرود و طعم آن با حرارت دیدن و سرد کردن تغییر میکند. | به علت وجود مواد شیرینکننده طعم آن در دهان باقی میماند. |
عطر و بو | اگر با تجربه باشید به سرعت میتوانید عطر و بوی گلها و گیاهانی که عسل از شهد آنها درست شده را احساس کنید. | بدون بو یا بوی ترشی و اسانسهای صنعتی است. |
گرم کردن | با گرم کردن عسل خالص، به سرعت کاراملی میشود، اما کف نمیکند. | به علت وجود شکر و آب پس از گرم کردن تشکیل کف میدهد و حباب حباب میشود. |
تست حلالیت | پس از ریختن در آب بلافاصله حل نمیشود و به صورت تودهای در ته ظرف باقی میماند. | به علت افزودنیهایی که دارد به سرعت در آب حل میشود. |
تست شعله | کبریتی که نوک آن عسلی شده و سپس پاک شده به راحتی روشن میشود. | به علت رطوبت اینگونه عسلها کبریت به راحتی روشن نمیشود. |
تست نان تُست | هنگامی که عسل را بر روی نان تست بمالید پس از چند دقیقه نان، سفت و سخت میشود. | به علت مواد افزودنی، نان خیس و مرطوب میشود. |
تست جذب | اگر چند قطره از آن را بر روی دستمال کاغذی بریزید به هچ وجه جذب نمیشود. حتی اگر بر روی پارچه سفید بریزد لک ایجاد نمیشود. | علاوه بر اینکه بر روی دستمال کاغذی جذب میشود، بر روی پارچه سفید هم لک ایجاد میکند. |
ناخالصیها | در داخل عسل خالص، ناخالصیهایی مثل گرده موم و حتی قسمتی از بدن زنبور هم وجود دارد. | هیچگونه مواد جامد و یا ناخالصی در آن وجود ندارد. این امر تشخیص عسل خالص را سختتر میکند. |