تغییراتی در تراکنشهای بانکی
انتقال وجه از حساب سپرده یک شخص حقیقی به سایر حسابهای سپرده آن شخص به هر میزان از طریق درگاه های پرداخت غیرحضوری منوط به آن که هر دو سپرده، انفرادی ( نه مشترک) باشند، مجاز است.
به گزارش سایت طلا، بانک مرکزی اعلام کرد که پیرو بخشنامه ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ موضوع ابلاغ اصلاحیه «دستورالعمل شفافسازی تراکنشهای بانکی اشخاص» مصوب جلسه شورای پول و اعتبار، آن شورا در یکهزار و سیصد و پنجاه و پنجمین جلسه مورخ ۲۷/۱۲/۱۴۰۱، با پیشنهاد الحاق یک تبصرهبه شرح ذیل به ماده (۸) دستورالعمل مذکور موافقت کرد:
تبصره ۳- تراکنشهای انتقال وجه غیرحضوری که مبدأ و مقصد آن یکسان و از نوع انفرادی متعلق به یک شخص حقیقی است، از رعایت حدود مقرر در این ماده مستثنی است."
بر این اساس، انتقال وجه از حساب سپرده یک شخص حقیقی به سایر حسابهای سپرده آن شخص به هر میزان، منوط به آن که هر دو سپرده، انفرادی (و نه مشترک) باشند، در آستانههای مذکور در ماده (۸) دستورالعمل یادشده، مورد احتساب قرار نخواهد گرفت. به موجب بند (۱۰) جدول مندرج در ماده (۶) اصلاحیه «دستورالعمل نحوه اخذ مستندات موضوع تبصره (۲) ماده (۱۱) و تبصره (۱) ماده (۱۲) دستورالعمل شفافسازی تراکنشهای بانکی اشخاص» ابلاغی طی بخشنامه شماره ۵۷۴۶/۰۲ مورخ ۱۶/۰۱/۱۴۰۱ نیز، انتقال وجه بین حسابهای سپرده اشخاص، مستلزم اخذ مستند نیست.
ماده ۸ «دستورالعمل شفافسازی تراکنشهای بانکی اشخاص» به شرح زیر است:
ماده ۸ ـ مؤسسه اعتباری موظف است، آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاههای پرداخت غیرحضوری، از کلیه حسابهای سپرده متعلق به مشتری حقیقی در آن مؤسسه اعتباری را به روزانه مبلغ یک میلیارد ریال محدود نماید.
تبصره ۱ـ آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاههای پرداخت غیر حضوری برای مشتری حقیقی فاقد سپرده تجاری، ماهانه مبلغ پنج میلیارد ریال است.
تبصره ۲- آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاههای پرداخت غیرحضوری در مورد اشخاص حقوقی بر مبنای سطح ریسک پولشویی توسط هیئت عامل بانک مرکزی تعیین میشود.
تبصره ۳- تراکنشهای انتقال وجه غیرحضوری که مبدأ و مقصد آن یکسان و از نوع انفرادی متعلق به یک شخص حقیقی است، از رعایت حدود مقرر در این ماده مستثنی است.