به گزارش سایت طلا، از امروز (۲۰ اردیبهشت ماه)، مهلت تعریف حساب وکالتی برای مشارکت در مرحله دوم طرح فروش یکپارچه خودروها، نزد بانکهای عامل فراهم شده است. متقاضیان از امروز تا ۲۹ اردیبهشت ماه فرصت دارند، با مراجعه به یکی از شعب بانکها برای تعریف حساب وکالتی بهنام (بهنفع) سازمان حمایت به صورت حضوری یا اینترنتی اقدام کنند.
با تعیین تکلیف نهایی وضعیت متقاضیان مرحله اول طرح یکپارچه فروش خودروهای داخلی (مشخص شدن نتایج تغییر دهندگان نوع خودروی انتخابی برای تحویل در سال ۱۴۰۲)، فرآیند مرحله دوم از امروز (چهارشنبه) با آغاز مهلت برای تعریف حساب وکالتی رسما آغاز میشود.
لیست خودروها به شرح ذیل است:
اطلس،کوییک مدل GX، کوییک اتوماتیک، ساینا S اتوماتیک، کوییک R مدل GX، شاهین، شاهین اتوماتیک، ساینا مدل GX، ساینا S ، ساینا مدل GX
آریزو ۶ پرو، آریزو ۸ پرو، X۵۵ پرو، X۲۲ پرو اتوماتیک، X۲۲ پرو دنده ای، آریزو ۵ توربو
فردا SX۵، فردا T۵، سوبا M۴
جک S۳، جک J۴، جک J۷
ایران خودرو در این مرحله محصولی عرضه نکرده است.
امکان ثبت نام هرمتقاضی که پیش از این در لیست نوبت دهی طرح اول سامانه یکپارچه و خودروهای وارداتی قرار گرفتهاند، وجود ندارد مگر آنکه انصراف خود را تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت در سامانههای مربوطه ثبت نماید.
متقاضیان مشارکت در مرحله دوم فروش یکپارچه خودروها از امروز بیستم تا ۲۹ اردیبهشت ماه (10 روز) فرصت دارند که با مراجعه حضوری به یکی از شعب ۲۶ بانک عامل یا به صورت اینترنتی برای افتتاح حساب وکالتی و واریز وجه که مشابه مرحله اول همان ۱۰۰ میلیون تومان است اقدام کنند.
مشتریان حتما دقت کنند که بایستی حساب وکالتی را به نفع سازمان حمایت در آورند و در اقدام غیرحضوری (اینترنتی) حتما تیک گزینه سازمان حمایت را بزنند تا همچون تعدادی بسیاری از متقاضیان در مرحله اول که به سبب بهنفع سازمان حمایت نشدن حسابهای وکالتی خود از دور ثبتنام حذف شدند، دچار مشکل نشوند.
موجودی لازم برای انجام ثبت نام در لیست نوبتدهی کلیه خودروهای داخلی طرح فروش یکپارچه "صد میلیون تومان" میباشد و این وجه اعتبار صرفاً لازم است تا زمان اعلام نتایج نوبتدهی در حساب شخصی وکالتی مشتریان مسدود میشود.
سازوکار طرح یکپارچه عرضه خودروهای داخلی برمبنای فرآیند نوبت دهی به شرح زیر است:
*مرحله اول: پیشثبت نام متقاضیان برای لیست نوبت دهی
*مرحله دوم: نوبت دهی و اعلام زمان بندی به ازای هر محصول مشخص براساس برنامه تولید
*مرحله سوم: :قطعی نمودن ثبت نام متقاضیان براساس فراخوان خودروساز
1- موجودی لازم برای انجام ثبت نام در لیست نوبتدهی کلیه خودروهای داخلی "صد میلیون تومان" میباشد و این وجه اعتبار صرفاً لازم است تا زمان اعلام نتایج نوبتدهی در حساب شخصی وکالتی مشتریان مسدود گردد ، لازم به ذکر است که وجود وجه اعتبار مذکور در حساب وکالتی برای کلیه متقاضیان طرح عادی، طرح جایگزینی خودروهای فرسوده غیرتاکسی و طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت الزامی میباشد.
2- ضروری است وجه اعتبار مذکور در حساب وکالتی شخص متقاضی، از زمان ثبت نام اولیه تا اعلام اولویتهای تخصیص،مسدود گردد و قابل برداشت نمی باشد. انصراف از حساب وکالتی و یا برداشت وجه توسط متقاضی در طی این مدت، به منزله انصراف از طرح تلقی می گردد و از لیست انتظار حذف می گردد.
3- امکان ثبت نام هرمتقاضی که پیش از این در لیست نوبت دهی طرح اول سامانه یکپارچه و خودروهای وارداتی قرار گرفته اند، وجود ندارد مگر آنکه انصراف خودرا تا تاریخ 1402/02/20 در سامانه های مربوطه ثبت نماید.
4- ثبت نام مرحله اول در لیست نوبت دهی هیچگونه حقی را برای متقاضی برای دریافت خودرو ایجاد نمی نماید و تعهد خودروساز صرفاً براساس قطعی نمودن ثبت نام توسط خودروساز در مرحله سوم اجرای طرح، شکل می گیرد.
5- تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس اولویت انتخابی مشتری و رتبه اولیه در سامانه انجام می گیرد.
6- علاوه بردارا بودن حساب شخص وکالتی با وجه اعتبار لازم، کلیه شرایط طرف تقاضا، توسط متقاضیان رعایت گردیده وچنانچه در هرمرحله تا قطعی نمودن ثبت نام توسط خودروساز،مشخص گردد که متقاضی حایز شرایط ثبت نام نبوده، ثبت نام وی ملغی می گردد.
شرایط عمومی تعیین شده مندرج در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری توسط شورای رقابت:
1. حداقل سن مجاز متقاضیان خرید خودرو 18 سال میباشد.
2. دارا بودن گواهینامه رانندگی معتبر (دارای تاریخ اعتبار ) برای متقاضیان خرید خودرو الزامی است.
3. متقاضیانی که طی 48 ماهه گذشته در شرکتهای ایران خودرو و سایپا و طی 24 ماهه گذشته از سایر شرکتهای خودروسازی نسبت به ثبت نام و یا صدور فاکتور (تمامی روشهای فروش سامانه خودروسازان، بورس کالا و ...) اقدام نمودهاند، امکان ثبت نام و خرید خودرو را ندارند.
4. متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند، امکان ثبت نام و خرید خودرو را ندارند.
5. انتقال امتیاز و حقوق ناشی از خرید خودرو به اشخاص (حتی بهصورت وکالتی) و نیز فروش حواله خودرو بهصورت وکالتی ممنوع است.
6. امکان صلح خودروی خریداری شده به غیر وجود ندارد.