در این حالت میتوان اموال پدرشوهر را بابت مهریه توقیف کرد
یکی از حقوق مهمی که پس از ازدواج به زن تعلق میگیرد، مهریه است. بلافاصله پس از عقد نکاح، زن مالک مهریه میشود و مرد باید در هر شرایطی مهریه زن را بپردازد.
به گزارش سایت طلا، یکی از حقوق مهمی که پس از ازدواج به زن تعلق میگیرد، مهریه است. بلافاصله پس از عقد نکاح، زن مالک مهریه میشود و مرد باید در هر شرایطی مهریه زن را بپردازد.
توقیف اموال پدر شوهر برای مهریه
توقیف اموال پدر شوهر برای مهریه یکی از سوالات پرتکراری است که بسیاری از خانمها از ما میکنند. یکی از رایجترین اختلافات در دادگاههای خانواده بحث مهریه است که زوجین بر سر آن بسیار اختلاف عقیده دارند.
توقیف اموال پدر شوهر برای مهریه
طبق قانون مدنی ایران، هر فردی باید دیون خودش را پرداخته و کسی مسئول پرداخت بدهیهای دیگری نیست. بنابراین نمیتوان بدهی خود را از فرد دیگر و غیر از بدهکار درخواست کنیم.
همانطور که بیان کردیم، مهریه حق زن است که بر گردن مرد است و مرد موظف به پرداخت آن هست. بنابراین فرد دیگر از جمله پدرشوهر وظیفهای برای پرداخت مهریه ندارد مگر اینکه ضامن پسر خود برای پرداخت مهریه شده باشد.
اما در مورد توقیف اموال پدر شوهر برای مهریه میتوان گفت تنها در یک حالت میتوان اموال پدرشوهر را بابت مهریه عروس توقیف کرد و آن هم درصورتی است که اگر پدر مرد، زودتر از خود مرد فوت کند، بخشی از مال به جا مانده از پدر به این مرد خواهد رسید و همسر مرد میتواند سهم الارث همسرش را توقیف و دریافت کند.
توقیف اموال پدر شوهر
بر اساس ماده ۳۶۰ قانون امور حسبی، به طور کل هر کس خود را در مالی که از متوفی به جا مانده (ماترک) ذی نفع و صاحب سهم بداند میتواند نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام و درخواست انحصار وراثت را در شورای حل اختلاف مطرح کند.
مدیر دفتر شوررای حل اختلاف یا کارشناس رسمی دادگستری ابتدا نسبت به تحریر (صورت برداری) اموال متوفی و سپس در صورت لزوم نسبت به مهر و موم آن اقدام خواهد کرد.
بنابراین زن قانونا میتواند ارثی را که از جانب پدر یا هر یک از بستگان همسرش به مرد رسیده، پس از طی مراحلی قانونی توقیف کرده، آن را به فروش برساند و به عنوان مهر مالک آن مال شود.