راز جاودانه شدن اذان بلال ایران چیست؟ + ویدیو
استاد سليم موذن زاده از مداحان ایرانی که بیشتر نوحههایی را به زبان ترکی آذربایجانی سروده، به زبانهای فارسی و عربی نیز تسلط داشت.اما براستی راز جاودانه شدن اذان گفتن او چیست؟
به گزارش سایت طلا، استاد سليم موذن زاده از مداحان ایرانی که بیشتر نوحههایی را به زبان ترکی آذربایجانی سروده، به زبانهای فارسی و عربی نیز تسلط داشت.اما براستی راز جاودانه شدن اذان گفتن او چیست؟
رحیم مؤذنزاده اردبیلی (زادهٔ ۱ مهر ۱۳۰۴ – درگذشتهٔ ۵ خرداد ۱۳۸۴) اذانگو و نوحهخوان مشهور ایرانی بود. اذان مؤذنزادهٔ اردبیلی، اذان مشهور وی است که در سال ۱۳۳۴ در رادیو ضبط شد.
حیم مؤذنزاده، ۱ مهر ۱۳۰۴ در اردبیل متولد شد. در کودکی به مکتبخانه رفت و تحت نظر «میرزا عزیز»، قرآن و دستگاههای موسیقی ایرانی را فراگرفت. او پس از فراگیری اصول آواز و اذانگویی همراه با پدرش، در مسجد اردبیل و گاهی در شهرهای اطراف محل سکونت، به خصوص تالش، به اذانگویی و نوحهخوانی مشغول شد. پس از سکونت پدرش در تهران، رحیم موذنزاده به منظور تحصیل حوزوی، به شهر قم رفت و به فراگیری دروس خارج فقه مشغول شد و ظهرها در حرم فاطمه معصومه اذان میگفت. پدرش، «کریم مؤذنزاده» که نخستین بار در سال ۱۳۲۲ در رادیو اذان گفته بود، در سال ۱۳۲۹ درگذشت و او از ۲۵ سالگی به تهران رفت تا جای خالی پدرش را پُرکند.