مجید چگینی در نخستین همایش مقاومسازی تأسیسات و تجهیزات تولید، انتقال و شبکه توزیع گاز طبیعی کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به تسویه بدهی گازی عراق گفت: وزارت برق عراق تمام مطالبات گازی ما را پرداخت کرده و اکنون بدهی گازی این کشور به ایران صفر است، مشکل ما فقط انتقال وجه از بانک TBI عراق است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران به سوال میزان پول بلوکه شده در بانکهای عراقی پاسخی نداد.
وی درباره تمدید قرارداد گازی با ترکیه نیز گفت: مذاکرات با این کشور ادامه دارد و با توجه به اینکه قرارداد گازی با این کشور تا ۲۰۲۶ ادامه دارد، فعلاً زمان داریم.
مدیر عامل شرکت ملی گاز تاکید کرد: ترکیه درخواست تمدید قرارداد واردات گاز با ایران را دارد.
چگینی درباره واردات گاز از ترکمنستان گفت: فعلاً در این خصوص در حال مذاکره هستیم.
وی در رابطه با تعرفههای جدید گفت: در مصوبه جدید، تعداد پلکانهای مصرفی تغییر کرده و برای مشترکان خوشمصرف، مشوقهایی در نظر گرفته شده است تعرفه جدید به تصویب هیأت دولت رسیده و آئین نامه ابلاغ شده است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز اضافه کرد: شرایط نسبت به سال گذشته بهتر شده و دامنه مصرف نسبت به پلههایی که قبلاً بود تغییر کرده است.
به گفته این مقام مسئول برای تشویق مشترکان خوش مصرف مطابق این آئین نامه تشویق هم برای مشترکان در نظر گرفته شده است.
چگینی در خصوص تأمین سوخت نیروگاهها، گفت: اکنون روزانه ٣٠٩ میلیون متر مکعب سوخت به نیروگاهها تحویل داده میشود، بالاترین گاز را در این دوره به نیروگاهها تحویل دادیم.
به گفته وی در سال جاری میزان گازی که به نیروگاهها تحویل داده میشود نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.
وی در رابطه با ریسکی خطوط لوله گاز و برنامههای مقاوم سازی توضیح داد: خطوط لوله گاز کشور در مناطق مختلف گسترده شده و از مناطق پرخطر و دارای گسل هم عبور کرده اند اما همیشه مورد رصد و پایش هستند.
وی با بیان اینکه ما امسال ۲۵۰ میلیون متر مکعب ناترازی گاز داریم، گفت: برای عبور از این ناترازی بهینه سازی و ذخیره سازی روزمینب در دستور کار است.
چگنی در پاسخ به مهر در رابطه با وضعیت ذخیره سازی گاز برای ایام سرد سال گفت: برای ذخیره سازی دو مخزن شوریجه و سراجه را داریم، همچنین در فصل سرد ذخیره سازی روزمینی سی ان جی، اس انجی، ال پی جی و ال ان جی در دستور کار است، با صنایع مکاتبه کردیم و آمادگی دارند به ما کمک کنند که مخزن احداث کنیم، مراکز انرژی بر و شهرکهای صنعتی به منظور پیک سایی میتوانند از ذخایر استفاده کنند و در این رابطه تشویقهایی هم در نظر گرفته شده است.