به گزارش سایت طلا، بانک مرکزی ایران در اطلاعیهای مصوبه جدید برای رفع تعهد ارزی را ابلاغ کرد.
بانک مرکزی ایران با صدور چند اطلاعیه جدید، در خصوص اقدامات ارزی و تسهیلات جدید برای خریداران ارز و کاربران بانکی، اطلاعرسانی کرد.
بانک مرکزی ایران اطلاعیه جدیدی صادر کرد. بانک مرکزی ایران در اطلاعیهای مصوبه جدید برای رفع تعهد ارزی را ابلاغ کرد. بانک مرکزی ایران از سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) رونمایی کرد. بانک مرکزی ایران در اطلاعیه دیگری اعلام کرد: مسدودی و رفع مسدودی حسابها آنلاین و شبانهروزی شد.
بانک مرکزی ایران با صدور چند اطلاعیه جدید، در خصوص اقدامات ارزی و تسهیلات جدید برای خریداران ارز و کاربران بانکی، اطلاعرسانی کرد.
بانک مرکزی در ادامه پروژههای خود در حوزه فناوریهای نوین، با همکاری مشترک قوه قضاییه از سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) رونمایی کرد و از ابلاغ مصوبه جدید برای رفع تعهد ارزی خبر داد.
مصوبه جدید کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات ابلاغ شد که طبق آن صادرکنندگان میتوانند تا پایان تیر با تعهد محضری، به روش واردات در مقابل صادرات رفع تعهد ارزی کنند.
مصوبه نهمین کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات ابلاغ شد که بر اساس آن صادرکنندگان میتوانند تا پایان تیر با تعهد محضری، به روش واردات در مقابل صادرات رفع تعهد ارزی کنند.
در این ابلاغیه آمده است: تصمیمات نهمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات موضوع نامه شماره ۲/۷۷۷۴۳ مورخ ۱۴۰۲/۴/۵ معاون محترم ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی (ایران به شرح زیر ابلاغ میگردد.
۱. در خصوص مهلت رفع محدودیت تجاری برای صادرکنندگان دارای تعهدات ارزی حاصل از صادرات کالاهای مشمول استثنائات مقرر گردید:
«با توجه به پایان مهلت رفع محدودیت مقرر در بند (۵) مصوبات اولین جلسه کارگروه بازگشت ارز برای کالاهای عودتی تست نمایشگاهی و.... بانک مرکزی امکان قرار دادن سرویسی در اختیار سامانه جامع تجارت را بررسی کند که با استفاده از آن سامانه جامع تجارت برای ثبت کوتاژهای موضوع استثنائات بازگشت ارز حاصل از صادرات دسترسی در اختیار سازمان توسعه تجارت ایران قرار دهد. همچنین مهلت مقرر در بند مذکور تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۲ تمدید میشود.»
۲. در خصوص رفع محدودیت از کارت بازرگانی صادر کنندگان دارای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ که ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات آنان کمتر از ۶۰ درصد است، مقرر گردید:
«محدودیت کارتهای بازرگانی صادر کنندگان غیر سال اولی (سال اول تا سقف ۵۰۰ هزار یورو) دارای تعهد حاصل از صادرات سال ۱۴۰۱ با ایفای تعهدات ارزی کمتر از ۶۰ درصد به منظور ایفای این تعهدات با استفاده از روش واردات در مقابل صادرات، خود منوط به ارائه تعهد محضری مبنی بر عدم صادرات تا ایفای کامل تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال ۱۴۰۱ تا ۲ ماه از تاریخ ابلاغ رفع گردد در صورت وقوع صادرات در این بازه مراتب به کمیته پایش سو رفتار تجاری منعکس خواهد شد.»
خواهشمند است دستور فرمائید ضمن اطلاع رسانی به ذینفعان در راستای اجرای بند، دوم نسبت به دریافت و بررسی درخواست متقاضیان بر اساس شرایط مندرج در مصوبه و همچنین تعهدنامه محضری با متن پیوست به منظور ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال ۱۴۰۱ و ارسال آن به این سازمان اقدام گردد. بدیهی است با توجه به مفاد بند مذکور، امکان رفع محدودیت از کارتهای بازرگانی صادر کنندگان سال اولی (۱۴۰۱) که علاوه بر اقدام به صادرات بیش از سقف تعیین شده در قانون موضوع تبصره ۴ بخش دوم از ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات اصلاحیه مورخ (۱۴۰۱/۱۲/۲۸ نسبت به ایفای تعهدات ارزی مترتب بر آن اقدام ننمودهاند، وجود نخواهد داشت.
بانک مرکزی در ادامه پروژه های خود در حوزه فناوریهای نوین، با همکاری مشترک قوه قضاییه از سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) رونمایی کرد.
بانک مرکزی اعلام کرد که با هدف تسریع و تسهیل در اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی و احقاق حقوق شاکیان محق مالی و همچنین دستیابی سریع و آسان و باکیفیت مردم به خدمات بین دستگاهی، با همکاری قوه قضاییه و شبکه بانکی مبادرت به ایجاد سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) کرده تا با بهره گیری از این سامانه، ابلاغ و اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی به صورت برخط و لحظهای انجام شود.
با بهرهگیری از سامانه سیاق از این پس با حذف مکاتبات کاغذی و دیوانسالاری بین دستگاهی و از طریق گسترش تعاملات الکترونیکی بین نظام بانکی و دستگاههای قضایی، کلیه مراحل شناسایی حسابها توسط مرجع قضایی، صدور دستور مسدودی و رفع مسدودی حساب به صورت آنلاین و در لحظه و در تمام ساعات شبانهروز قابل انجام است.
با استقرار این سامانه متوسط اجرای حکم از ۲۰۰ روز در سال ۱۳۹۴ به حداکثر چهار دقیقه در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده است که این امر، تاثیر بسزایی در تحقق عدالت اجتماعی، کاهش زمان رسیدگی و حصول نتیجه در پرونده های قضایی به نفع مردم و همچنین جلوگیری از عدم اجرای احکام قانونی به واسطه برداشت از حسابهای تحت پیگرد خواهد داشت.
همچنین زیرساخت مدرن نرم افزاری و سخت افزاری سامانه با به هم پیوستن کل بانکها در شبکه بانکی و قوه قضاییه با محوریت بانک مرکزی شکل گرفته است که ثمره این تلاش چند ساله گام بلندی در جهت تحقق عدالت قضایی، ایجاد فرصت برابر برای دسترسی آحاد مردم به خدمات در کل جغرافیای کشور و تحقق دولت الکترونیک خواهد بود.
گفتنی است؛ سامانه سیاق که بر اساس ماده ۱۹ و ۲۱ نحوه اجرای محکومیتهای مالی و بند الف و ت ماده ۱۱۷ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه راهاندازی شده است، به طور متوسط سالانه بیش از ۵۰ میلیون نفر ساعت، صرفه جویی در وقت مردم در راستای رسیدگی به احکام قضایی مالی را محقق خواهد کرد.
اطلاعیه بانک مرکزی ایران درباره مبلغ کارمزد کارت به کارت و کارمزدهای بانکی
بانک مرکزی در اطلاعیهای، کارمزد خرید با کارت بانکی، کارت به کارت و انواع خدمات بانکی ریالی و الکترونیکی را اعلام کرد.
کارمزد جدید بانکی بابت صدور کارت بهشکل غیرحضوری، هفت هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شده است تا قبل از بخشنامه جدید بانک مرکزی، کارمزد صدور کارت شش هزار تومان بود
کارمزد اعلام ماندهحساب بابت تا روز چهارم تیر ۱۲۰ تومان بود از حالا بهبعد بهخاطر هر مرتبه درخواست باید ۱۴۴ تومان بپردازید. اگر بخواهید ۱۰ گردش آخر را بهشکل غصرحضوری چک کنید، کارمزد خدمات بانکی به ۲۶۵ تومان میرسد که این یکی تا الان ۲۴۰ تومان هزینه داشت.
کارمزد پیامک بانکی یکی دیگر از مواردی که در بخشنامه جدید دستخوش تغییراتی شده است؛ تا الان بانکها کارمزد سرویس پیامک خودشان را به دو شکل موردی و آبونمان سالانه حساب میکردند، اما از روز چهارم اجازه دارند برای ارائه خدمات پیامک، کنار هزینهای که باید به اپراتورها دهند، ۳۰ تومان کارمزد بگیرند.
ارمزد انتقال وجه کارت بهکارت دستکم ۱۲۰ تومان نسبت به قبل بیشتر شده است. تا الان اگر رقم کارت بهکارت کمتر از یک میلیون بود، باید ۶۰۰ تومان کارمزد میدادید و بابت هر یک میلیون اضافی، ۲۴۰ تومان به میزان کارمزد اضافه میشد. بهاین ترتیب اگر مثلا رقمی معادل هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کارت بهکارت میکردید، دو هزار و ۲۸۰ تومان محاسبه میشد. حالا بانکها میتوانند برای جابهجایی ارقام زیر یک میلیون تومان، ۷۲۰ تومان بگیرند و برای هر یک میلیون تومان اضافی، ۲۸۰ تومان دیگر کارمزد دریافت کنند.
کارمزد کارت بهکارت کردن حالا با شیوه جدید برای همان مبلغ هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، از دو هزار و ۲۸۰ تومان به دو هزار و ۶۸۰ تومان میرسد. کارمزد بانکی بابت کارت بهکارت کردن مبلغ ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان، تا الان سه هزار و ۹۶۰ تومان بود، اما پس با ابلاغ بخشنامه کارمزد جدید خدمات بانکی، به چهار هزار و ۶۴۰ تومان میرسد.
اطلاعیه مهم بانک مرکزی ایران
بانک مرکزی ایران به مردم درباره وجود دلارهای تقلبی در بازار غیررسمی هشدار داد و تاکید کرد: هموطنان به منظور جلوگیری از به خطر افتادن اموال و داراییهای خود، برای انجام امور و مصارف ارزی صرفاً به شعب ارزی بانکها و صرافیهای مجاز مراجعه کنند.
در اطلاعیه بانک مرکزی ایران آمده است:
«با توجه به پایشهای انجام شده و بنا بر برخی اطلاعات و اخبار واصله مبنی بر فروش دلارهای تقلبی در بازار غیررسمی و به تبع آن ایجاد زیان مالی برای خریداران، به اطلاع هموطنان میرساند که به منظور جلوگیری از به مخاطره افتادن اموال و داراییهای خود، جهت انجام امور ارزی و تأمین نیازها و مصارف ارزی صرفاً به شعب ارزی بانکها و شرکتهای صرافی مجاز که اسامی آنها در پایگاه اطلاعرسانی بانک مرکزی به نشانی www.cbi.ir درج شده است، مراجعه کنند و نیازهای خود را از طریق نهادهای رسمی بازار ارز تأمین کنند تا متحمل عواقب و زیانهای ناشی از خرید اسکناس تقلبی در بازار غیررسمی نشوند.»