معرفی سیستم خنک کنندگی بادگیرهای ایرانی توسط خبرگزاری فرانسوی

سایت طلا :حالا که دمای کشوهای مختلف بالا رفته، خبرگزاری فرانسوی یک توییت زده و سیستم خنک کنندگی بادگیرهای ایرانی رو توضیح داده است

خبر را برای من بخوان

حالا که دمای کشوهای مختلف بالا رفته، خبرگزاری فرانسوی یک توییت زده و سیستم خنک کنندگی بادگیرهای ایرانی رو توضیح داده است

نمی‌دونم ما چرا در شهرهای مختلف امروزی از این معماری استفاده نمی‌کنیم. باور کنید دور از ذهن نیست کشورهای مختلف بیان و از این معماری هوشمندانه کپی برداری کنند

و اما سیستم های خنک کننده بادگیر های ایرانی چیست ؟

در شهر یزد برج هایی با عنوان بادگیر برای تهویه هوا بر بام خانه ها ،آب انبار ها و همچنین دهانه معدن ها ساخته مشدند .
بادگیر ها جزو سمبل های مهم معماری اصیل ایرانی هستند که از سالیان دور در ایران به عنوان تهویه های قوی ساخته و استفاده میشده اند.
بیشترین تعداد بادگیرها در شهرستان یزد به دلیل آب و هوای گرم و خشکی که دارد ساخته شده است .
در واقع کارایی اصلی بادگیرهای یزد این بود که گرمای بیرون را به هوای خنک و مطبوعی تبدیل کنند تا به اتاق های طبقه همکف و زیر زمین ها فرستاده شوند.
این بادگیرها بر اساس موقعیت شهرها و طبق جهت باد به اشکال مختلف در هر منطقه طراحی و استفاده میشدند.

نحوه کار

باد در اثر برخورد به سقف فوقانی بادگیرها از طریق درچه بادگیرها وارد بخش های مختلف ساختمان میشود و با حرکت این باد خنک در داخل ساختمان و در بعضی اشکال بادگیرها با برخورد این باد با سطح حوضی که داخل ساختمان ساخته شده است، هوای داخل تهویه و خنک میشود.

معماری

نکته جالب دیگر در مورد بادگیرهای یزد این است که طبق تحقیقاتی که بر روی این بادگیرها انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که با وجود اینکه این بادگیرها بدون هیچ ابزاری و با دست ساخته شده اند کاملا از اصول مهندسی امروزی پیروی میکنند.
در ساخت بادگیرها به عوامل مختلفی همچون مساحت حیاط، عمق قنات، ارتفاع بادگیر و... باید دقت داشت.
این بادگیرها معمولاً به صورت یک طرفه، چهار طرفه و یا هشت طرفه میباشند که در شهر یزد به دلیل اینکه این شهر بین دو رشته کوه قرار دارد و بادهای کویری کمتر جریان دارد تمامی بادگیرها به صورت مرتفع و چهار طرفه و یا هشت طرفه ساخته شده اند، در حالی که در شهر میبد که در نزدیکی شهر یزد واقع شده است بادگیرها کوتاه و یک طرفه ساخته شده اند .