شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
7 روز و 2 ساعت و43 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

برق فلز زرد سرمایه‌گذاران را می‌گیرد

شانس فلز گرانبها برای گران‌تر شدن در حال افزایش است. گزارش وزارت کار آمریکا تاثیر روانی خود را بر بازارهای جهانی گذاشت. اظهارات درخصوص تقویت ادامه‌دار طلا قوت گرفته‌اند. برخی از کارشناسان با بررسی روند قیمتی طلا در دو دهه گذشته به نتایجی رسیده‌اند. از نظر آنها طلا عملکرد خوبی برای سوددهی خواهد داشت و اکنون زمان مناسبی برای خرید طلا است.

خبر را برای من بخوان

کاهش نسبتا شدید قیمت این فلز طی دو هفته گذشته، سرمایه‌گذاران بین‌المللی را به فکرهایی فرو برده است. آیا طلا دوباره، حتی برای کوتاه‌مدت در کف قیمتی قرار گرفته و خرید این فلز در روزهای آتی سودآور خواهد بود؟ در این شرایط ادامه دار بودن یا مقطعی بودن روند افزایشی نرخ اونس جهت تصمیم‌گیری تجار جهانی را تعیین خواهد کرد، اما به هر روی عمده کارشناسان در این خصوص با هم موافق هستند که اونس جهانی هفته خوبی را پیش رو دارد و نرخ فلز زرد رنگ در روزهای آتی افزایش خواهد یافت.
با این وجود پیش‌بینی هادی کوزه چی کارشناس و مشاور اقتصادی درخصوص آینده بازار سکه چندان مثبت نیست. از نظر وی وضعیت بازار سکه در ماه‌های آتی چندان تغییر نخواهد کرد. البته در اردیبهشت‌ماه که به تعبیر وی فصل عروسی‌ها خوانده شده است بازار قدری تکان خواهد خورد، اما این تغییرات جدی نخواهند بود.
از نظر این کارشناس تقویت ادامه دار طلای جهانی نیز وضعیت بازار سکه داخلی را دگرگون نخواهد کرد. در بازار ارز نیز بانک مرکزی به‌دلیل تعطیلی بازارهای جهانی دست به تغییر نرخ نزد.
این رفتار نشان می‌دهد که بانک در روند بطئی تعدیل نرخ مصمم است و قصد ندارد به‌دلیل انجام تعهدات بودجه‌ای شیب افزایش قیمت دلار را تند کند. نرخ ارز در بودجه دولت 2 هزار و 650 تومان است. اگر بانک مرکزی بخواهد نرخ رسمی را به این سطح برساند. این به آن معنا است که نرخ رسمی باید از حد کنونی به 2 هزار و 650 تومان
برسد.
این پرش می‌تواند خطرناک باشد و مسائلی را موجب شود. عمده مشکل در کنار برخی ملاحظات بیرونی نحوه تسویه مابه‌التفاوت تعهدات ارزی است؛ زیرا پرش یکباره می‌تواند پرونده جدیدی از مشکلات ارزی را پیش روی بانک‌ها و مشتریان ارزی آنها باز کند.
دغدغه‌هایی از این دست باعث شدند که بانک مرکزی تصمیم بگیرد موضع خود در این خصوص را صریحا اعلام کند. بانک مرکزی تصمیم گرفته سیاست‌گذاری ارزی مستقل از ملاحظات مالی دولت تعیین کند. در این خصوص دولت نیز با این تصمیم بانک مرکزی همراهی می‌کند. یک منبع مطلع در بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در تعیین قیمت ارز به دو دسته ملاحظات فنی- سیاستی
توجه دارد.
درخصوص ملاحظات فنی می‌توان به برابری‌های نرخ‌های جهانی اشاره کرد و در بخش سیاستی نیز متغیرهایی مانند نرخ تورم، روند گشایش‌ها در زمینه نقل و انتقال خارجی و جریان ورودی و خروجی ارزی در نظر است.
بانک مرکزی در کنار این روش سیاست‌گذاری بر حرکت به سمت یکسان‌سازی ارزی نیز تاکید دارد، اما برای اجرای صحیح این طرح زمینه‌سازی‌های لازم را در دستور کار دارد. این زمینه‌سازی‌ها فارغ از منابع لازم ارزی به متنوع شدن جریان ورودی ارزی بازمی‌گردد. بر اساس این رویکرد جریان ورودی ارزی باید صرفا اتکا به درآمد نفتی نباشد و از دیگر روش‌ها نظیر استفاده از توان ارزی بخش خصوصی در داخل، سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور و ... استفاده شود.