سرویس بدلی 700 هزار تومان !
سایت طلا: این روزها بدلیجات در بازار در کنار رشد نسبی قیمت طلا حاشیه امنی پیدا کرده است، بدلیجات و یا فلزاتی که پس از خرید هیچ ارزش مادی دیگر نخواهد داشت.
به گزارش سایت طلا، طی سه سال اخیر و پس از رشد شدید بهای طلا در سال 90 مشتریان دائمی طلا در کشور رفته رفته کاهش یافت، و برخی ها خلاء ایجاد شده در بازار زیورآلات را با بدلیجات پر کردند. بدلیجاتی که غالباً وارداتی و با صرف خروج ارز از کشور وارد می گردد.
رشد مصرف بدلیجات تا بدانجا پیش رفت که در نزدیکی بازار طلای تهران، راسته ای با تغییر کاربری فقط به عرضه بدلیجات اختصاص یافت، و بسیاری از طلا فروشان، بدل را سود آورتر از طلا ارزیابی کردند، و تبدیل به بدل فروش شدند.
بدلیجاتی که در برخی موارد با قیمتهایی گزاف و خارج از نظارتهای قانونی به فروش می رسد.
علاوه بر نداشتن جنبه سرمایه ای بدلیجات و ضرر مالی آن، برخی عوارض بهداشتی آن پنهان بوده و بسیاری از متخصصین پوست ایجاد حساسیتها و ناراحتی های پوستی را از عوارض استفاده از بدل معرفی می کنند.
اما راه حل چیست؟
استفاده زنان ایرانی از زیورآلات سابقه ای کهن و تاریخی دارد، و اینک بااختلاف قیمتی طلا، خرید یک قطعه 10گرمی طلا بیش از یک میلیون پول نیاز دارد.
منوچهر جنتی عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر معتقد است برای به حاشیه راندن بازار بدلیجات و تأمین نیاز بازار داخل باید، تنوع عیاری ایجاد کرد و عیارهای پایین طلا وارد بازار شود.
وی در گفتگو با سایت طلا بالا بودن قیمت طلا را از مشکلات بازار طلا و بی رونقی بازار این فلز زرد عنوان می کند و می گوید: خیلی ها توان خرید طلا را ندارند و مصنوعات عیار پایین هم در بازار وجود و بالطبع به سراغ بدلیجات می روند.
جنتی افزود: من یک سرویس بدل را در مغازه ای دیدم که بهای آن 700 هزار تومان بود، دقیقاً این هفتصدهزار تومان فردای خرید آن بی ارزش خواهد بود، و ازبین خواهد رفت، علاوه بر اینکه مقادیر زیادی ارز از کشور بدین طریق خارج خواهد شد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی ایران راهکار جلوگیری از ورود بدلیجات به کشور را تنوع عیاری طلا عنوان کرد و گفت: ما در این راستا با اداره استاندارد مذاکراتی داشته ایم و یک پروپوزال (طرح توجیهی) آماده کرده ایم که چرا باید تنوع عیاری داشته باشیم. این موضوع هنوز برای بسیاری از مسئولان مقداری گنگ و ناشناخته است.
وی با اشاره به وجود تنوع عیاری در کشورهای صاحب نام صنعت طلای جهان خاطرنشان کرد: کشورهای پیشرفته در تولید مصنوعات طلا به این نتیجه رسیده اند که با تنوع عیاری می توانند محصولاتشان را چند برابر کنند، و ما اگر در کشورخودمان این طرح را اجرا کنیم کارخانه ای که الآن 2 کیلو طلای 18 عیار تولید دارد، می تواند 4 کیلو طلای عیار 9 تولید کند.
این فعال صنفی با بیان اینکه اداره استاندارد در مقطعی اعلام کرد تولیدکنندگان می توانند برای خارج از کشور مصنوعات طلای عیار پایین داشته باشند، تصریح کرد: در حال حاضر اگر تولیدکننده ای مثلاً 50 کیلو مصنوعی را با عیار 9 تولید کند و برای صادرات به خارج از کشور ببرد، شاید از 50 کیلو 30 کیلو از آن به فروش برسد، و باید مابقی آن را به کشور بازگرداند، و اگر نتواند آن را در داخل بفروش رساند باید آن مصنوعات را ذوب کند، در اینصورت تولیدکننده متحمل ضرر هنگفتی می گردد.
جنتی دلایل نظارتی بر این طرح را برای رد تنوع عیاری ناکافی برشمرد و تأکید کرد: الآن در کشورهای مختلفی تنوع عیاری اجرا می شود، شاید این طرح در ابتدا با مشکلاتی از جمله مسائل کنترل و نظارتی همراه باشد، ولی با اجرای آزمایشی این طرح و حل معایب آن، و استقبال از آن می توان با فراگیری تنوع عیاری ضمن ایجاد اشتغالزایی و رونق در بازار، از خروج حجم قابل توجهی ارز از کشور جلوگیری بعمل آورد./ج
انتهای پیام