شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
7 روز و 1 ساعت و32 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین

پیش بینی های اقتصادی که اشتباه از کار درآمدند

طی چند سال اخیر بحران مالی جهانی و رشد اقتصادی چین باعث رواج پیش بینی هایی اغراق آمیز در مورد آینده اقتصاد جهان شده بود.

خبر را برای من بخوان

برخی اوقات کارشناسان و مشاوران سرمایه گذاری پیش بینی هایی می ‏کنند که اگرچه در ابتدا به نظر بسیار بدیهی می‏ رسند اما گذر زمان از نادرست بودن آن ها حکایت دارد. روزنامه وال استریت ژورنال در شماره روز چهار شنبه اش به برخی از پیش بینی ها در مورد اقتصاد چین پرداخته که اکنون در مورد تحقق آن ها تردیدهایی وجود دارد. برای مثال زمانی یکی از سرمایه گذاری بر روی اینکه ارزش یوآن چین در آینده افزایش خواهد یافت یکی از مطمئن ترین سرمایه گذاری های ممکن به نظر می‏ رسید به خصوص که ارزش یوآن چین نسبت به دلار از سال 2005 تاکنون رشدی 35 درصدی را تجربه کرده بود اما روند رو به رشد ارزش یوآن نسبت به دلار طی هفته های اخیر با نوسان مواجه شده است، پدیده ای که باعث شده برخی از سیاستمداران آمریکایی در واشنگتن دولت چین را متهم کنند که همچنان تلاش می‏کند تا با کاهش ارزش یوآن از مزایای رقابتی واحد پولی ارزانتر بهره ببرد.

همچنین به نظر می‏رسد که مقامات چینی علاقه ای ندارند که ارزش یوآن تحت تاثیر تقاضای سفته بازی رشد کند و به همین خاطر با اتخاذ سیاست هایی برای کاهش ارزش یوآن تلاش می‏کنند تا از اطمینان سفته بازان به افزایش ارزش یوآن در آینده بکاهند. البته این به معنی این نیست که ارزش یوآن در آینده رشد نخواهد کرد اما اگر چنین اتفاقی نیز رخ بدهد، روند آن بسیار پرنوسان تر از آن چیزی بود که برخی در ابتدای سال 2014 تصور می‏کردند. البته پیش بینی های دیگری نیز در مورد اقتصاد چین وجود داشت که اکنون تحقق آن ها چندان محتمل به نظر نمی‏رسد. برای مثال همزمان با رشد اقتصاد چین و زمانی که اقتصاد این کشور حتی از اقتصاد ژاپن نیز پیشی گرفت، همان زمانی که اقتصادهای توسعه یافته مانند آمریکا به شدت درگیر بحران مالی جهانی بودند، بسیاری پیش بینی می‏کردند که یوآن چین به زودی جای دلار را به عنوان اصلی ترین ذخیره ارزی جهان خواهد گرفت اما اکنون مشخص شده که تحقق این پیش بینی چندان محتمل به نظر نمی‏ رسد.

در واقع به اعتقاد اندرو براون، دبیر بخش چین روزنامه وال استریت ژورنال، افرادی که پیش بینی می‏کردند سهم یوآن در ذخایر ارزی کشورها از دلار بیشتر خواهد شد یا اینکه در مورد قدرت اقتصادی چین تصور اشتباهی داشتند و یا اینکه نگاه اغراق آمیزی به ضعف اقتصاد آمریکا داشتند. در سال 2013، ارزش دلارهایی که به عنوان ذخیره ارزی به کار گرفته شده بیش از 56 هزار میلیارد دلار بوده در حالی که ارزش یوآن هایی که چنین کاربردی داشته اند تنها 250 میلیارد دلار بوده است. پس از دلار این یورو، ین ژاپن و پوند انگلستان هستند که به عنوان پرکاربردترین ذخایر ارزی شناخته شده اند. در واقع دلار آمریکا به رغم بدهی سنگین دولت آمریکا و اختلاف نظرهای سیاسی در واشنگتن که حتی باعث تعطیلی دولت آمریکا نیز شده همچنان به عنوان امن ترین واحد پولی برای سرمایه گذاران جهانی شناخته می‏شود و یوآن چین هنوز نتوانسته اعتماد سرمایه گذاران را جلب کند.