گزارش آگهی

جدول وزن پروفیل زد + جدول مشخصات پروفیل z

پروفیل‌ها را از لحاظ ساختار ظاهری در دو دسته قرار می‌دهند که شامل پروفیل باز و پروفیل بسته می‌شود. پروفیل Z همانطور که مشخص است، دارای سطح مقطع باز بوده و در صنعت ساخت و ساز، جهت مقاوم سازی سقف انواع سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خبر را برای من بخوان

پروفیل‌ها را از لحاظ ساختار ظاهری در دو دسته قرار می‌دهند که شامل پروفیل باز و پروفیل بسته می‌شود. پروفیل Z همانطور که مشخص است، دارای سطح مقطع باز بوده و در صنعت ساخت و ساز، جهت مقاوم سازی سقف انواع سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پروفیل قادر است بارهای کششی یک سازه را به خوبی تحمل کند. در سازه‌های مناطق زلزله‌خیز استفاده از این نوع پروفیل را زیاد می‌بینیم.

در واقع می‌توان پروفیل زد را به پیچ و مهره یک ساختمان یا سازه تشبیه کرد. این محصول از دسته مصالح ساختمانی است که با محیط سازگار بوده و به محیط زیست آسیبی وارد نمی‌کند. حال که آشنایی نسبی با این مقطع پیدا کردیم، در ادامه قصد داریم علاوه بر ارائه جدول وزن پروفیل زد (پروفیلz )، شما را با فرمول محاسبه وزن این مقطع، آشنا کنیم.

وزن پروفیل z

پروفیل‌ها با ضخامت‌ مختلف و در وزن‌های متنوع تولید می‌شوند. سایزهای مختلف این محصول فولادی، عبارتند از پروفیل Z16، Z18، Z20 و Z22. وزن زد16 و 18 در ضخامت کم (ضخامت 2) پایین بوده اما پروفیل‌های 20 و 22 در دسته پروفیل‌های سنگین قرار دارند (در اغلب کارخانه‌ها ضخامت 2، 2.5، 3 و 3.5 میلی‌متر تولید می‌شود) از بین همه پرفیل‌های نامبرده، پروفیل سایز 18 از مهمترین و پرکاربردترین آنهاست.

البته فراموش نکنید که ضخامت پروفیل در وزن آن تاثیر مستقیم دارد. به عنوان مثال وزن زد16 با ضخامت 3 mm از وزن زد سوله یا همان پروفیل زد 18 با ضخامت 2 کمتر است! پس هنگام خرید پروفیل زد، تنها اطلاع از سایز پروفیل مهم نیست! بلکه باید از ضخامت مورد نیاز نیز اطلاع داشته باشید.

معمولا طول پروفیل zبه 6 متر می‌رسد اما ممکن است کارخانه‌ای به صورت سفارشی پروفیلی با طول کمتر یا بیشتر برای مشتریان خود تولید نماید. البته محدودیت‌های حمل و نقل نیز وجود دارد و حداکثر طول باید با توجه به طول تریلی، سفارش داده شود.

جدول مشخصات پروفیل زد (z)

در جدول زیر مشخصات وزنی پروفیل z را به طور کامل مشاهده می‌کنید:

جدول وزن پروفیل Z
سایز پروفیل ضخامت پروفیل (mm) وزن هر متر (kg)
Z-16 2 4.852
2.5 6.025
3 7.208
Z-18 2 5.18
2.5 6.454
3 7.722
Z-20 2 5.475
2.5 6.805
3 8.143
3.5 9.473
Z-22 2 5.788
2.5 7.195
3 8.612
3.5 10.019

فرمول محاسبه وزن پروفیل z

قیمت و وزن پروفیل زد بایکدیگر رابطه مستقیم دارند. پس برای اینکه هزینه نهایی پروفیل را حساب کنیم باید از وزن این مقطع اطلاع داشته باشیم. راه‌های مختلفی برای محاسبه وزن پروفیل وجود دارد؛ آسان‌ترین راه‌ها استفاده از ترازو‌های مخصوص است. اما اگر ترازو در دسترس نبود می‌توان از کارخانه تولید کننده، جدول وزنی محصول را دریافت کرد. در غیر اینصورت راه سومی هم وجود دارد که استفاده از فرمول است! این فرمول برای همه پروفیل‌های z کاربرد دارد اما برای استفاده از آن باید اندازه‌ طول و ضخامت مقطع را داشته باشید تا در فرمول، جایگذاری کنید. در ادامه توجه شما را به فرمول محاسبه وزن پروفیل z، جلب می‌کنیم:

دقت داشته باشید که در فرمول بالا، جایگذاری طول و عرض، برحسب سانتی‌متر است. (اگر اعداد شما بر حسب ‌میلی‌متر باشد، باید خودتان آنها را تبدیل کنید). اما ضخامت مقطع باید برحسب میلی‌متر جایگذاری شود.

جمع بندی

پروفیل Z دردسته پروفیل‌هایی با مقطع باز قرار داشته و تقریبا در همه سازه‌های فلزی از آن استفاده می‌کنند. وزن این مقطع هنگام اجرا در سازه از اهمیت بسیار بالایی برخوردر است. به همین دلیل مهندسان پیش از خرید باید جدول وزن پروفیل زد( پروفیل(z را مشاهده کنند تا متناسب با نیازشان خرید کنند. این جدول اغلب توسط کارخانه ارائه می‌‌شود، اما در صورت عدم دسترسی به آن می‌توان از فرمول محاسبه وزن پروفیل زد، استفاده کرد. برای خرید این مقطع، حتما از مراکز معتبر اقدام نمایید؛ زیرا برندهای متفرقه و بی‌کیفیت در بازار کم نبوده ممکن است هنگام اجرا، برای سازه مشکلات زیادی سر راهتان قرار دهد.