به گزارش سایت طلا، برای دم کردن بهتر زعفران بهتر است در ابتدا آن را در یک هاون خوب بسابید، خرد شدن کمک میکند تا انواع زعفران اصل طعم و رنگ خود را سریعتر آزاد کند.
برای دم کردن زعفران اصل شما میتوانید، یکی از دو روش دم کردن زعفران با آب جوش و یا دم کردن زعفران با یخ را انجام دهید. قبل از آموزش طریقه دم کردن زعفران بهتر است به شما نحوهی سابیدن زعفران را آموزش دهیم. برای دم کردن بهتر زعفران بهتر است در ابتدا آن را در یک هاون خوب بسابید، خرد شدن کمک میکند تا انواع زعفران اصل طعم و رنگ خود را سریعتر آزاد کند. پیشنهاد میشود زعفران را با یک حبه قند بسابید تا از سوختن زعفران جلوگیری کنید.
معمولترین و رایجترین روش دم کردن زعفران درجه یک:
دم کردن زعفران با استفاده از آب جوش بسیار ساده است. این روش معمولترین شیوه دم کردن زعفران اصل است که اکثر شما آن را انجام میدهید. با این حال همین روش هم نیازمند رعایت نکاتی است که باعث خوش رنگتر شدن زعفران درجه یک خواهد شد. برای این کار فقط کافیست تا چند مرحله ساده را انجام دهید.
مرحله اول: مقدار مورد نیاز از زعفران را درون یک هاون بریزید و خوب بسابید تا کاملاً پودر شود (سابیدن زعفران با هاون فلزی و یا سابیدن با سرعت زیاد کیفیت زعفران دم کرده شما را تا حدود زیادی کاهش میدهد).
مرحله دوم: بسته به اندازه زعفران پودر شده، مقدار آب جوش به آن اضافه کنید.
مرحله سوم: درب ظرفی که حاوی زعفران و آب جوش است، ببندید و اجازه دهید تا ۲۰ دقیقه استراحت کند.
در صورت تمایل میتوانید ظرف حاوی زعفران و آب داغ را بر روی حرارت غیر مستقیم (حرارت بخار آب) قرار دهید، این کار کیفیت زعفران دم کرده شما را بالاتر میبرد.
دومین راه شگفت انگیز: روش دم کردن زعفران با یخ
چگونه زعفران را با یخ دم کنیم؟ این روش دم کردن زعفران اصل به نسبت روش قبل به مدت زمان بیشتری نیاز دارد، اگر زمان کافی برای دم کردن زعفران دارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از این روش میباشد. برای دم کردن زعفران با یخ کافیست تا مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: مقدار مورد نیاز از زعفران را در یک هاون بریزید و خوب بکوبید تا کاملاً پودر شود (توجه داشته باشید استفاده از قند و شکر برای سابیدن مدت زمان دم کشیدن زعفران را طولانیتر میکند).
مرحله دوم: چند قالب یخ خرد شده را بر روی زعفران بریزید و اجازه دهید تا در دمای اتاق یخها ذوب شوند و زعفران رنگ خود را آزاد کند.
سومین روش پیشنهادی و ترکیبی بی نظیر برای دم کردن زعفران:
این دو روش اصلیترین روشهای دم کردن زعفران میباشد، اما طبق تحقیقاتی که توسط تیم نویسنده این محتوا از سرآشپزها و آشپزهای حرفهای به عمل آمد به یک دستور کاملاً حرفهای و خاص برای دم کردن زعفران رسیدیم که نمونه آن را در هیچ جای نمیتوانید مشاهده کنید. برای دم کردن زعفران خود مانند یک سرآشپز حرفهای کافیست تا مراحل ذیل را انجام دهید.
مرحله اول: در این روش قبل از کوبیدن زعفران باید آن را درون یک ظرف ریخته و بر روی شعله ملایم اجاق به مدت ۲-۳ دقیقه قرار قرار دهید (این مرحله بسیار حساس است، زیرا زعفران به سرعت میسوزد).
مرحله دوم: بعد از خاموش کردن اجاق به زعفران اجازه دهید تا سرد شود، مقداری قند به آن اضافه کنید و آن را در هاون بکوبید تا کاملاً پودر شود.
مرحله سوم: بعد از پودر کردن زعفران، به آن آب جوش اضافه کنید و بر روی شعله مستقیم اجاق قرار دهید و به محض جوش خوردن زعفران آن را از روی اجاق بردارید.
مرحله چهارم: اکنون نوبت به اضافه کردن مقداری یخ به ظرف میباشد، کافیست اجازه دهید تا زعفران شما خنک شود. زعفران دم شده با این روش از کیفیت و رنگ فوق العادهای برخوردار است، زیرا ترکیبی از دو روش بالا میباشد.
شاید این روش دم کردن زعفران طولانی و حساس باشد، اما اگر این روش را برای دم کردن زعفران خود انجام دهید به هیچ عنوان روش دیگری را امتحان نخواهید کرد و از فواید زعفران بهرهمند خواهید شد.
چهارمین تکنیک برای کسانی که عاشق برنج با عطر زعفران هستند
دم کردن زعفران برای برنج و در کنار آن روشی است که با آن میتوانید کدبانو بودن خود را به رخ دیگران بکشید. اگر برای برنج میخواهید کمی زعفران دم کنید، بدون کوچکترین دردسری میتوانید مقداری زعفران را درون یک ظرف کوچک با آب جوش مخلوط کنید و آن را روی برنج و یا کنار قابلمه برنج قرار دهید تا انواع زعفران دوباره همراه با برنجها دم بکشد. این کار باعث میشود تا رایحه و بوی زعفران در برنج بیش از سایر روشهای قبل پخش شود.
نکاتی که باید در هنگام دم کردن زعفران به آن توجه کنید:
اگر وقت کافی برای دم کردن زعفران ندارید از سابیدن آن خودداری کنید، چرا که قند و شکر دم کشیدن انواع زعفران را طولانیتر خواهند کرد.
اگر میخواهید زعفران شما سریعتر رنگ دهد، میتوانید مقداری آب جوش را بر روی زعفران سابیده شده (بدون قند و شکر) ریخته و همزمان مقداری یخ به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود تا به زعفران شما شوک وارد شود و رنگ خود را زودتر آزاد کند.
حتماً به تناسب بین آب و مقدار زعفران دقت کنید، بیشتر بودن آب از مقدار مورد نیاز زعفران شما را آبکی میکند.
زعفران را به مقدار مورد نیاز خود دم کنید اگر بیش از حد مورد نیاز خود زعفران دم کردید، آن را در یک ظرف شیشهای در بسته ریخته و در یخچال نگهداری کنید. بهتر است برای مدت زمان طولانی زعفران دم کرده را در یخچال نگهداری نکنید چرا که عطر خود را از دست میدهد. در خصوص نگهداری زعفران دم کرده در مطلبی مفصل به آن پرداختیم که میتوانید آن را مطالعه کنید.