به گزارش سایت طلا، دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا که به وعده خود برای بازگشت به تعهدات برجامی عمل نکرده امروز دوشنبه دستاویز جدیدی برای خلف وعده خود پیدا کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری امروز مدعی شد که واشنگتن به دلیل جلوگیری ایران از حضور بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به بازگشت به توافق هستهای فکر نمیکند.
بعد از صدور بیانیه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس اتمی جمهوری اسلامی ایران مجوز ۸ بازرس آلمانی و فرانسوی این نهاد بینالمللی در ایران را لغو کرد.
سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس روز سهشنبه ۲۱ شهریور و در حاشیه نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مدعی شدند که ایران به تعهدات بیانیه مشترک با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه مارس گذشته، پایبند نبوده است.
پس از آن بود که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز شنبه ۲۵ شهریور ماه در بیانیهای اعلام کرد که ایران فعالیت چند بازرس با تجربه آژانس بینالمللی انرژی اتمی را لغو کرده است.
گروسی اعلام کرد: «این بازرسان از جمله با تجربهترین کارشناسان آژانس با دانش منحصر بفرد در فناوری غنی سازی هستند. آنها فعالیتهای راستی آزمایی ضروری در تاسیسات غنی سازی ایران که تحت پادمانهای آژانس هستند، انجام دادهاند و با تصمیم امروز، ایران به صورت موثر یک سوم از با تجربهترین گروه بازرسان آژانس که برای ایران تعیین شدهاند، حذف شدند».
آنگونه که ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۲۵ شهریور در واکنش به بیانیه گروسی اعلام کرد: اقدام اخیر ایران براساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان بین ایران و آژانس ( INFCIRC 214) صورت گرفته است و جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که کشورهای غربی از سیاست سوءاستفاده از سازمانهای بینالمللی از جمله آژانس بینالمللی انرژی اتمی خودداری کرده و اجازه دهند که این سازمانها فعالیتهای حرفهای و بیطرفانه خود را به دور از فشارهای سیاسی انجام دهند.
این تصمیم جمهوری اسلامی ایران پس از آن صورت گرفت که علیرغم همکاریهای سازنده ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، سه عضو اروپایی برجام نه تنها بعد از خروج آمریکا از برجام به تعهدات خود عمل نکردند، بلکه به انحاء مختلف زمینههای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران را فراهم کرده و با صدور بیانیههای غیرسازنده در تلاش برای مختل کردن روند همکاری ایران و آژانس بودند.
البته همانگونه که ناصر کنعانی نیز به آن اشاره کرد: جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر ضرورت بیطرفی آژانس، به همکاریهای مثبت خود در چارچوب توافقات انجام شده، ادامه خواهد داد.
مذاکرات برای رفع تحریمها علیه ایران از سال گذشته دچار وقفه شده است. آخرین دور مذاکرات رفع تحریمهای وین مردادماه سال گذشته در وین برگزار شد. به گفته کارشناسان، برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام، از زمان در دست گرفتن قدرت در کاخ سفید بوده است.
کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانهای-تبلیغاتی طی ماههای گذشته در تلاش بودهاند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند.
جمهوری اسلامی ایران راستیآزمایی رفع تحریمها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلیترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریمها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبهای که در ازای برخی محدودیتها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی میداند و آن را میپذیرد.
انتهای پیام/