به گزارش سایت طلا، پایتخت نشینها یک دست کلهپاچه را در بازه 700هزار تومان تا 1 میلیونتومان خریداری میکنند!
در شهر تهران یک دست کله پاچه از 696 هزار تومان شروع میشود تا 955 هزار تومان هم در کلهپزیها عرضه میشود. مرور دادههای سازمان میادین تهران هم نشان میدهد فقط ظرف دو سال اخیر قیمت یک نیم دست کله پاچه 225 درصد رشد کرده است.
هر ساله فصل سرما که شروع میشد، اکثر طباخیهای شلوغ میشدند. در طباخیهای خوب تهران هم دیگر به تعبیری جای سوزن انداختن نبود. اما یکی دو سال است طباخیهای رونق گذشته را نداشته و بازارشان چندان گرم نیست. امسال اوضاع طباخیها نسبت به یکی دو سال قبل بدتر هم شده است. اگرچه مدتی است که کله پاچه به قولی به یک غذای لاکچری تبدیل شده است. اما رشد قیمت آن در سال جاری قابل تامل است. مرور دادههای سازمان میادین شهرداری تهران نشان میدهد، قیمت یک نیم دست کله پاچه دو سال قبل 86 هزار تومان بود و درحال حاضر بیش از 3برابر شده و به 280 هزار تومان رسیده است. در واقع نیم دست کله پاچه نسبت به دو سال قبل 225 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است.
کله پاچه در میادین تهران
اما کله کامل براساس نرخنامه سازمان میادین باید 395 هزار تومان بفروش برود. در میادین قیمت هر عدد کله هم بدون مغز و زبان و ... 95 هزار تومان قیمت خورده است. اما اگر بخواهید در کنار این کله، 4 عدد پاچه بخرید، باید 95 هزار و اگر 3 عدد مغز بخرید، باید 210 هزار هزینه کنید.
در میادین قیمت سیرابی ارزانتر است؛ سیراب شیردان گوسفند 85 هزار تومان عرضه میشود. اما سیراب شیردان گوساله 10 هزار تومان گرانتر است.
کله در طباخی چند؟
بررسی میدانی «اکوایران» نشان میدهد، در منطقه 2 تهران در محله گیشا، یک دست کله پاچه 800 هزار تومان است. اما در منطقه 6 تهران در خیابان فتحی شقاقی، یک دست کله پاچه نزدیک به 900 هزار تومان عرضه میشود. در یک طباخی در محله چیذر در منطقه یک هم، یک دست کله پاچه 950 هزار تومان است.
حال اگر بخواهید از محله نازی آباد در منطقه 16 تهران، کله پاچه بخرید، حداقل پولی که باید پرداخت کنید 696 هزار تومان است.
البته اگر کسی همین یک دست را از اسنپ فود بخرد، حداقل 30 تا حداکثر 55 هزار تومان هزینه باید هزینه اضافه بپردازد.
موضوع رشد نجومی کله پاچه را همین سه روز پیش رئیس اتحادیه طباخان تهران خبر داد. به گفته عبدالرضا احمدیانفر کمبود عرضه باعث افزایش نجومی قیمت کله پاچه شده است و این موضوع بر میزان تقاضای مردم هم تاثیر گذاشته و در حال حاضر کمتر کله پاچه میخورند.
طبق اظهارات احمدیانفر، یکی از مشکلات بزرگ صنف، کمبود کله به دلیل کاهش کشتار گوسفند در داخل کشور است.
این موضوع را ده روز قبل غلامحسن شیرازی رئیس اتحادیه فروشندگان دل و جگر و قلوه تهران به «اکوایران» گفته بود. او هم گفته بود: مدتی است به جای واردات گوسفند زنده ما واردات گوشت انجام میدهیم برای همین هم کشتار کم است. درحالی که اگر مثل گذشته گوسفند زنده وارد کشور شود و اینجا کشتار شود در این صورت هم گوشت و هم آلایشات دامی فراوان میشود و به این ترتیب قیمتها در این بخش هم پایین میآید.
موضوع کاهش موجودی دامهای سبک ایران را دادههای جدید مرکز آمار هم تایید میکند. موضوعی که چندی پیش «اکوایران» به آن پرداخت. براساس دادههای مرکز آمار موجودی دامهای سبک در ماه شهریور افت 3.8 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است.