برخی مواد غذایی به سبب دیر هضم بودن و دارا بودن مواد مغذی بر اشتها تأثیر میگذارند و کمک میکنند که برای زمان طولانیتری سیر بمانید و حس گرسنگی را به حداقل برسانید.
برخی مواد غذایی حاوی مقدار زیادی آب هستند که این موضوع در افزایش حجم آنها (بدون افزایش کالری) در معده نقش دارد. این غذاها میتوانند معده را پر کنند و دیوارههای آن را بکشند؛ این اتفاق میتواند سیگنالهایی به مغز ارسال کند و بگوید شما سیر هستید. این مواد غذایی با حجم زیاد و کالری کمی که نسبت به وزن خود دارند، تأثیر زیادی در ایجاد حس سیری و سرکوب گرسنگی دارند.
پروتئین سیرکنندهترین درشت مغذی است که میتواند حس گرسنگی را کاهش دهد. به دلیل اینکه هضم پروتئین بیشتر طول میکشد، این ماده قادر است بیشتر از کربوهیدرات یا چربیها احساس سیری را در شما ایجاد و حفظ کند. این درشتمغذی بر سطح هورمونهایی که اشتها را تنظیم میکنند، تأثیر میگذارد.
فیبر هم نوعی کربوهیدرات است که به طور کامل توسط بدن هضم نمیشود؛ میتواند حجم غذا را افزایش دهد و تخلیه معده را کندتر کند. این ویژگیها باعث میشوند بدن برای مدت بیشتری احساس سیری داشته باشد. فیبر همچنین با تنظیم سطح قند خون، از افزایش و کاهش ناگهانی قند، که یکی از عوامل گرسنگی است، جلوگیری میکند.
با در نظر گرفتن این موضوع، مواد غذایی زیر را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا حس گرسنگی را در طول روز به حداقل برسانید.
۱) بلغور جو دوسر
اگر مدام احساس گرسنگی میکنید، این هفت ماده غذایی را بخورید
۲) ماهی
اگر مدام احساس گرسنگی میکنید، این هفت ماده غذایی را بخورید
۳) آجیل
اگر مدام احساس گرسنگی میکنید، این هفت ماده غذایی را بخورید
۴) سیب
اگر مدام احساس گرسنگی میکنید، این هفت ماده غذایی را بخورید
۵) دانهها
دانههایی همچون دانه چیا و بذر کتان، منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ و فیبر هستند؛ دو ماده مغذی که احساس سیری طولانیمدتی را برای شما به ارمغان میآورند. یک قاشق غذاخوری بذر کتان نیز حاوی ۲ گرم فیبر و ۲ گرم چربی سالم است. این دانهها را میتوان به بیشتر غذاها اضافه کرد.
اگر مدام احساس گرسنگی میکنید، این هفت ماده غذایی را بخورید
۶) تمشک
تمشک یکی از میوههای حاوی فیبر است که در هر پیمانه ۸ گرم فیبر دارد. مصرف یک مشت تمشک برای اینکه حس گرسنگی را در طول روز سرکوب کنید، کافی است.
۷) آووکادو
آووکادو حاوی چربیهای سالم (حدود ۶ گرم چربی غیراشباع در هر وعده) است و حدود هشتاد درصد آن را فیبر و آب تشکیل میدهند. تراکم بالای فیبر و چربیهای سالم در این میوه، علت ایجاد حس سیری طولانیمدت در انسان است.