تعمیراتی که نیاز به مجوز شهرداری ندارند؟
وقتی صاحب یک ملک قصد بازسازی ساختمان را دارد، دریافت مجوز شهرداری به مهمترین دغدغه وی تبدیل میشود
وقتی صاحب یک ملک قصد بازسازی ساختمان را دارد، دریافت مجوز شهرداری به مهمترین دغدغه وی تبدیل میشود. ولی رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران در این باره اظهار کرد برای انجام تعمیرات جزئی نیازی به مراجعه حضوری به شهرداری و دریافت مجوز نیست. انجام هر یک از این تعمیرات جزئی تنها در صورت رعایت شروط لازم، بدون اخذ مجوز شهرداری امکانپذیر است. در این مطلب همراه ما باشید تا تعمیراتی غیر اساسی و جزئی را که نیاز به مجوز شهرداری ندارند، نام برده و توضیح دهیم.
تعمیر یا تعویض ایزوگام پشتبام
وجود علائمی مانند ترک خوردگی، پوسیدگی یا کهنگی در ظاهر ایزوگام پشتبام باعث میشود به فکر تعمیر یا تعویض آن باشید. برای انجام تعمیر یا تعویض ایزوگام پشتبام و جمعآوری نخالهها پیش از نصب ایزوگامها، نیاز به اخذ مجوز شهرداری نیست.
تعمیر یا تعویض شیروانی ساختمان
در صورتی که میخواهید بخشهای آسیب دیده شیروانی را بازسازی یا با متریال سالم جایگزین کنید، نیازی به اخذ مجوز شهرداری ندارید. یعنی هر گونه تغییر در نمای ساختمان، مشخصات فنی و شکل شیروانی ممنوع است.
بازسازی نمای ساختمان یا تعمیر آن بدون ایجاد تغییرات
ایجاد تغییرات در نمای ساختمان از چشم مامورین شهرداری مخفی نمیماند. در صورتی که تغییراتی در شکل نما یا مصالح مصرفی آن ایجاد میشود، باید مجوز شهرداری بگیرید. ولی بدون اخذ مجوز شهرداری میتوانید این کارها را در نمای ساختمان انجام دهید:
تعمیرات جزئی برای رفع خرابیهای نما بدون ایجاد تغییر شکل در آن
شستشوی نما با دستگاههای فشار قوی آب و اسیدشویی
اجرای رزین روی چوب، سنگ یا آجر در نمای ساختمان
گرفتن لقی سنگهای نما با کمک پیچ و رولپلاک کردن سنگهای قابل سقوط
تخلیه یا احداث چاه فاضلاب
اگر زیر ساختمان شما تونل مترو، قنات یا موارد مهم دیگری وجود دارد، انجام این کار بدون اخذ مجوز ممنوع است. در صورت نبود این شرایط خاص برای تخلیه یا احداث چاه فاضلاب، به گرفتن مجوز شهرداری نیازی ندارید.
تعمیر یا تعویض کاشیها
اگر میخواهید برای ایجاد تغییری در ساختمان یا نوسازی آن، کاشیهای حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه را تغییر دهید، نیازی به اخذ مجوز از شهرداری نیست. در صورتی که تمام این بخشها درست مانند شکل قبلی خود باشند و فقط کاشیها عوض شوند. هر گونه تغییر در پلان معماری حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه ممنوع است. در صورت نیاز به تغییر لولهکشیهای گاز در آشپزخانه باید این کار را زیر نظر ناظر گاز انجام دهید.
تعمیر یا بازسازی سرویس بهداشتی و حمام
در تغییرات جزئی، ابعاد، اندازهها، مشخصات معماری و تاسیساتی نباید دچار تغییر شوند. تعمیر یا تعویض عایق رطوبتی کف حمام و سرویس بهداشتی یا تاسیسات آب و فاضلاب این بخشها از ساختمان، بدون اخذ مجوز از شهرداری امکانپذیر است.
تعویض سنگهای شکسته در راهپله
در مقررات ملی ساختمان، راهپلهها جزو بخش مهمی از ساختمان هستند. به همین دلیل شما میتوانید بدون دریافت هیچگونه مجوزی از شهرداری، پلههای شکسته شده یا معیوب را عوض کنید. در صورتی که در ابعاد، اندازه و مشخصات فنی راهپله و خود پلهها تغییری ایجاد نشود.
ساخت سرویس بهداشتی در فضای بیرون ساختمان
برای ساخت سرویس بهداشتی در محوطه ساختمان و بدون نیاز به اخذ مجوز شهرداری باید 2 شرط زیر را در نظر گرفت:
ابعاد سرویس بهداشتی حداکثر 3 مترمربع باشد.
سرویس بهداشتی فقط در محوطه ساختمان ساخته شود.
بازسازی دیوار حیاط مجاور خیابان یا تعمیر آن
برخی از ساختمانها دیواری که دارند که درست مجاور خیابان قرار میگیرد. بازسازی این دیوار در صورتی که نیاز به اصلاحی نباشد، بدون اخذ مجوز شهرداری امکانپذیر است. برای تعمیرات یا بازسازی دیوار مجاور خیابان، ابتدا به بخش استعلام طرح تفضیلی در سایت شهرداری تهران مراجعه کنید. از این بخش متوجه میشوید که ساختمان شما نیاز به عقبنشینی دارد یا خیر.
محوطهسازی در حیاط ساختمان
آبنما، حوض، استخر، باغچه، آلاچیق، دیوار سبز طبیعی یا مصنوعی و... جزو المانهای محوطهسازی هستند که برای اجرای آنها نیازی به اخذ مجوز شهرداری نیست. ولی انجام بازسازی حیاط خانه بدون مجوز تنها با شرایط زیر ممکن میشود:
نباید هیچگونه عملیاتی که درختان را خشک میکند، انجام دهید.
هیچ یک از درختان در حیاط ساختمان نباید قطع شوند.
محوطهسازی در رمپ پارکینگ ممنوع است و نباید تغییراتی در شیب، عرض، طول و شعاع رمپ ایجاد شود.
محوطهسازی نباید باعث افزایش متراژ بنا شود. برای مثال مسقف کردن تراس یا پوشاندن اطراف آن، متراژ بنا را افزایش میدهد.
جایگزینی پنجرههای دوجداره با پنجرههای معمولی
افراد زیادی برای بازسازی ساختمان، پنجرههای دوجداره را جایگزین پنجرههای معمولی میکنند. شما میتوانید این کار را در صورت جزئی بودن تغییرات بدون مجوز شهرداری انجام دهید. یعنی علاوه بر تغییر نکردن نمای ساختمان، محل قرارگیری پنجره، اندازه و ابعاد آن هم تغییر نکنند.
ساخت موتورخانه در ساختمان
اگر اتاقهای بلا استفادهای مانند سرایداری در طبقه همکف ساختمان وجود دارد، تبدیل آن به موتورخانه بدون دریافت مجوز شهرداری امکانپذیر است. ولی برخی ساختمانها هیچ اتاق اضافهای ندارند. برای ساخت اتاق جدیدی به عنوان موتورخانه ساختمان باید شهرداری را از این موضوع مطلع کنید. ممکن است بر اساس قواینن معماری و شهرداری، پارکینگ ساختمان را حذف کنند و به عنوان فضایی برای موتورخانه در نظر بگیرند. در صورت نیاز به تغییر لولههای گاز، این کار را تحتنظر ناظر گاز انجام دهید.
اجرای المانهای دکوراتیو غیرسازهای
در صورتی که المانهای دکوراتیو بر ضوابط معماری و فضای داخلی ساختمان تاثیری نگذارند، نیازی به اخذ مجوز از شهرداری نیست. نصب لوازم دکوراتیو، رنگآمیزی یا اجرای کاغذ دیواری جزو این المان هستند و بار زیادی را به طبقه همکف ساختمان وارد نمیکنند. اجرای المانهای دکوراتیو نباید اندازه و ابعاد بخشهایی مانند راه پله را تغییر دهد.
نصب حفاظ روی دیوار محوطه و روبهروی پنجرهها
نصب حفاظ روی پنجرهها یا دیوار بدون مجوز شهرداری امکانپذیر است. در صورتی که حفاظ روی دیوار یا پنجره، داخل ملک خود شخص نصب شده باشند.
نصب لوله کشی آب و فاضلاب یا تعمیر بخشهای معیوب آن
اگر تعمیرات و بازسازی را برای رفع خرابی لولههای آب و فاضلاب انجام میدهید، نیازی به اخذ مجوز نیست. ولی اگر نصب تاسیسات برای انجام بازسازیهای دیگر در منزل صورت گرفته، باید مجوز شهرداری را بگیرید.
نصب پکیج و رادیاتور در ساختمان
به طور کلی نصب پکیج و رادیاتور یا آبگرمکن باید با حساسیت زیادی انجام شود. پس از یک کارشناس کاربلد کمک بگیرید. ولی اجرای پکیج و رادیاتور یا نصب آبگرمکن در یک ساختمان در صورت تغییر ندادن نظام فنی و معماری بنا بدون گرفتن مجوز از شهرداری، مشکلی ندارد.
نصب منابع آب در حیاط ساختمان
در صورتی که منبع آب را در محوطه حیاط یا زیر زمین نصب میکنید، نیازی به اخذ مجوز از شهرداری ندارید. ولی تمام شرایط محوطهسازی بدون اخذ مجوز باید در نصب منبع آب هم رعایت شود.
منبع:
https://archatrina.net/%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c-%d9%85%d9%86%d8%b2%d9%84/