به گزارش سایت طلا،محمد ایرانی سفیر پیشین کشورمان در کویت درباره انتخابات مصر بیان کرد: انتخابات مصر معمولا در یک فضایی برگزاری میشود که تشکیلات مسلط بر اوضاع داخلی در متن جامعه موثر هستند. در این کشور معمولا به این صورت بوده است که روسای جمهور اگر نگوییم به صورت مادام العمر، اما دست کم در دورههای بسیار طولانی ریاست این کشور را برعهده داشتهاند. این تجربه را میتوانید در زمان جمال عبدالناصر که دوره تازهای از اعمال قدرت در مصر شکل گرفت و بعد از وفات وی و روی کار آمدن انور سادات تا حسنی مبارک و همچنین در دوره جدید السیسی نیز دید.
وی ادامه داد: تجربه تاریخ معاصر مصر به ما میگوید این انتخابات به دلیل نفوذی که تشکیلات سیاسی امنیتی دارند و این نفوذ هم اعمال شده است طبیعی است که ما شاهد شکل گیری همان وضع سابق با انتخاب مجدد السیسی باشیم.معمولا شکل برگزاری انتخابات به گونهای است که تعدادی از نامزدهای ثبت نام شده که چندان هم شناخته شده نیستند در کنار رهبر این کشور قرار میگیرند تا انتخابات شکل دموکرات خود را حفظ کند، اما میتواند گفت که نتیجه تا حدودی مشخص است.
ایرانی درباره روند روابط دو کشور ایران و مصر نیز، افزود: من گمان نمیکنم پدیده تازهای شکل گرفته باشد که منجر به تغییرات جدید در رابطه ایران و مصر شود. معتقدم روند قبلی ادامه خواهد داشت و برقراری یک روابط جدید و تبادل سفرا بین دو کشور یا شکل گیری سفارتخانه در شرایط فعلی را چندان خوش بین نیستم.زیرا ما قبلا در شرایط بسیار ایده آل تری نسبت به امروز قرار داشتیم، اما بازهم این شرایط ایجاد نشد .
سفیر پیشین کشورمان ادامه داد: ما در دهه هفتاد در شرایطی قرار داشتیم که حتی افراد تعیین شدند برای سفارت خانه و همه چیز تقریبا تمام شده تلقی میشد، اما به علت مسائل سادهای مانند تغییر نام یک خیابان در ایران که بیشتر به یک بهانه شبیه بود مانع شد که این روابط برقرار شود.امروز هیچ تغییر جدی در روابط دو کشور دیده نمیشود که بتوان آنرا مبنا قرار داد. این موانع میتواند نوع روابط دو کشور با آمریکا باشد.