اگر سربازی نرویم چه می شود؟ + انواع معافیت های تحصیلی

پسرانی که به سربازی نرفتند نمیتوانند برای دریافت گذرنامه اقدام کنند و به خارج از کشور بروند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، پسرانی که به سربازی نرفتند نمیتوانند برای دریافت گذرنامه اقدام کنند و به خارج از کشور بروند.

هیچ یک از وام‌ها و کمک هزینه‌های کشاورزی، صنعتی و مسکن به آنها تعلق نمی‌گیرد.به عنوان کاندیدا نمی‌توانند در انتخابات‌های ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و ... شرکت کنند.اصل گواهی‌نامه یا پایان‌نامه دوره‌های تحصیلی دیپلم و بالاتر را نمی‌توانند از محل تحصیل خود بگیرند. ممنوعیت صدور پروانه کسب و اجازه اشتغال و عضویت در شرکت‌های تعاونی برای آنها. در وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی استخدام نمی‌شوند.

در گزارش زیر انواع معافیت تحصیلی از سربازی را بررسی می‌کنیم.

از اول ماه ورود به 19 سالگی باید درخواست معافیت تحصیلی به مراکز خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) ارائه شود.

صدور معافیت تحصیلی دانش‌آموزان با سقف سنوات تحصیلی حداکثر تا 20 سالگی تمام امکان‌پذیر است.

معافیت تحصیلی باید به واحد آموزشی داده شود.

در صورت انتقال مشمول به واحد آموزشی شهر دیگر باید درخواست ثبت انتقال معافیت تحصیلی از واحد آموزشی ثانویه به مرکز خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) ارائه شود و پس از صدور معافیت تحصیلی جدید، به محل تحصیل جدید ارائه شود.

پس از فراغت از تحصیل، ترک تحصیل، اخراج یا انصراف از تحصیل نیز باید فرم تکمیل‌شده آخرین وضعیت مشمولان دانش‌آموز به مراکز خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) ارائه شود.

سقف سنوات تحصیلی دانش‌آموزان طبق ماده 33 قانون خدمت وظیفه عمومی تا 20 سالگی است.

شرط صدور معافیت تحصیلی برای فارغ‌التحصیلان مقطع متوسطه که در دانشگاه‌ها پذیرفته می‌شوند، این است که حداکثر بیش از یک سال از فراغت از تحصیلشان نگذشته باشد و در صورت اعزام به خدمت نیز در صورت نداشتن غیبت و پذیرش در دانشگاه در مقطع کارشناسی و بالاتر، امکان ترخیص از خدمت جهت ادامه تحصیل وجود دارد.

معافیت تحصیلی دانشجویان

سقف سنوات مجاز تحصیل در دانشگاه‌ها و استفاده از معافیت تحصیلی برای مقطع کاردانی 2.5 سال، کارشناسی ناپیوسته 3 سال، کارشناسی ارشد ناپیوسته 3 سال، کارشناسی پیوسته 5 سال، کارشناسی ارشد پیوسته 6 سال، دکتری پزشکی پیوسته 8 سال و دکتری تخصصی ناپیوسته 6 سال است.

بازگشت به تحصیل مشمول انصرافی از دانشگاه‌ها به این شرط امکان‌پذیر است که کمیسیون موارد خاص استان یا دانشگاه با اعاده به تحصیل موافقت کرده باشد، به خدمت دوره ضرورت اعزام نشده باشد، در سنوات ارفاقی یا به عبارتی در سنوات اولیه انصراف، اخراج و ترک تحصیل قرار نداشته باشد، بیش از یک سال از تاریخ انصراف، اخراج یا ترک تحصیلش نگذشته باشد و نهایتا اینکه امکان فراغت از تحصیل در سنوات مجاز تحصیلی برایش وجود داشته باشد.

معافیت تحصیلی طلاب حوزه‌های علمیه

طلاب علوم دینی سطح 1 از پایه 1 تا پایه 6 به مدت 6 سال و حداکثر 9 سال، سطح 2 از پایه 7 تا پایه 9 به مدت 3 سال و حداکثر 6 سال، سطح 3 از پایه 10و 2 سال حضور در کلاس خارج فقه به مدت 3 سال و حداکثر 6 سال و سطح 4 با تحصیل در دروس خارج فقه، مادامی که مرکز مدیریت حوزه علمیه قطع رابطه تحصیلی آنان را اعلام نکند، می‌توانند از معافیت تحصیلی استفاده کنند.

طلاب با ورود به سن مشمولیت باید درخواست معافیت تحصیلی‌شان از مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان به مراکز خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) ارائه شود تا معافیت تحصیلی برای مقطع درخواست‌شده صادر شود.

پس از اتمام مقطع تحصیلی نیز باید فرم تکمیل‌شده آخرین وضعیت تحصیلی طلبه مشمول به مراکز خدمات الکترونیک انتظامی ارائه و تمدید معافیت تحصیلی وی درخواست شود تا در صورت عدم اتمام سنوات مجاز تحصیلی، معافیت تحصیلی برای مقطع تحصیلی جدید صادر و به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان ارسال شود.

معافیت تحصیلی افراد مقیم خارج کشور

فرزندان ایرانیان مقیم خارج از کشور، فقط چنانچه هنگام ورود به سن مشمولیت در مدارس ایرانی آن کشور یا مدارس خارجی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش به تحصیل اشتغال داشته باشند حداکثر ظرف مدت 6 ماه پس از ورود به سن مشمولیت باید با مراجعه به نمایندگی دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوط نسبت به اخذ معافیت تحصیلی خارج از کشور اقدام کنند و تا 20 سالگی مجاز به تحصیل در مقطع متوسطه هستند.

مشمولان ایرانی مقیم خارج از کشور که با دارا بودن معافیت دانش‌آموزی خارج از کشور از مقطع متوسطه فارغ‌التحصیل شده‌اند در صورت پذیرفته‌شدن در یکی از دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم یا بهداشت مشروط بر آنکه بیش از یک سال از تاریخ فراغت از تحصیل آنان نگذشته باشد با مراجعه به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوط نسبت به اخذ معافیت تحصیلی باید اقدام کنند.

فارغ‌التحصیلان مقطع متوسطه داخل کشور مجاز به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور قبل از اخذ مدرک کارشناسی داخل کشور نیستند.

سنوات مجاز استفاده از معافیت تحصیلی دانشجویان خارج از کشور همانند دانشجویان داخل کشور است.

در صورت عدم اتمام تحصیل مشمولان در سنوات مجاز، با موافقت وزارت علوم یا بهداشت، سنوات تحصیلی تا 2 ترم افزایش می‌یابد اما مشمول تا پایان خدمت یا اخذ معافیت دائم از خدمت، مجاز به ادامه تحصیل نخواهد بود.