اخذ ماليات بر ارزش افزوده از اجرت و سود طلا نيز درآمد را شفاف ميكند
رئيس اتحاديه كشوري طلا و جواهر گفت: گرچه سازمان امور مالياتي ميگويد طلافروشان از شفافيت فرار ميكنند اما از آن نميترسيم و اخذ ماليات از اجرت و سود طلافروش نيز به شفافيت درآمد منجر ميشود.
تاریخ: ۲۴/مهر/۸۹ ساعت ۱۹:۵۰ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۱۶۵۵
محمد کشتیآرای رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر: مطلب جدیدی در گفتههای آقای عسگری به چشم نمیخورد و این مباحث قبلا نیز اعلام شده است و الان طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده عمل میشود.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر تأکید کرد: بر اساس تفاهم کارگروهی متشکل از نمایندگان مجلس، نمایندگان مرکز پژوهشهای مجلس، نمایندگان اتحادیه صنف طلا و وزارت امور اقتصادی و سازمان مالیاتی تشکیل شده است که ظرف یک ماه از 19 مهر ماه تا 19 آبان ماه جلساتی تشکیل و نتیجه آن را به کمیسیون اقتصادی مجلس گزارش دهند.
کشتیآرای تأکید کرد: نخستین جلسه این کارگروه مشترک هفته جاری برگزار میشود و نتیجه این نشستهای مشترک تا 17 آبان ماه آماده ارائه به کمیسیون اقتصادی میشود.
وی در باره ابهام قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد صنف طلا و جواهر گفت: نقطه ابهام قانون این است که سازمان مالیاتی میگوید از مرحله واردات در بدو ورود مالیات 3 درصد گرفته میشود و اتحادیه طلا میگوید در هر مرحله فقط از اجرت ساخت و سود مغازهدار 3 درصد مالیات اخذ شود و از تکرار مالیات خودداری شود و هر مرحله مالیات اجرت جدید و ارزش ایجاد شده جدید را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده بپردازد.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر گفت: از نظر اقتصاددانان باید روشن شود که آیا طلا یک کالای سرمایهای است یا مصرفی است که طبق برآورد اقتصاددانان در تمام جوامع طلا به عنوان پشتوانه پولی و کالای سرمایهای و نه مصرفی به حساب میآید بنابراین باید از میزان کار انجام شده و ارزش افزوده آن مالیات بپردازد.
کشتی آرای افزود: مالیات بر ارزش افزوده باید شامل اجرت ساخت و سود مغازهدار باشد و اصل جنس طلا به عنوان یک کالای سرمایهای و بادوام که هرگز از بین نمیرود باید حفظ شود و مشمول مالیات قرار نگیرد.
رئیس اتحادیه کشوری صنف طلا و جواهر خاطرنشان کرد: در نشست کارگروه مشترک مرکز پژوهشها، نمایندگان مجلس،نمایندگان وزارت دارایی، سازمان مالیاتی و اتحادیه صنف طلا و جواهر این موضوعات فنی بررسی میشود و نظر قطعی این کارگروه به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه میشود.
کشتیآرای خاطرنشان کرد: طلا به عنوان کالای سرمایهای است که مستهلک نمیشود و هیچ وقت از بین نمیرود اما کالایی مانند خودرو اگر تصادف کند یا آتشسوزی انجام شود از بین میرود در حالی که طلا نه آتش میگیرد و نه از بین نمیرود بلکه مرتب تغییر شکل پیدا میکند.
وی تاکید کرد: صنف طلافروش معتقد است باید 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده فقط از اجرت ساخت طلا و سود مغازهدار گرفته شود و جنس طلا از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف شود که به این ترتیب شفافیت نیز ایجاد میشود.
کشتیآرای در مورد اینکه گفته میشود طلافروشان از 3 درصد مالیات هراسی ندارند بلکه از شفافیت درآمد واقعی خود میترسند گفت: اگر اخذ مالیات 3 درصد فقط از اجرت و سود طلا گرفته شود نیز منجر به شفافیت درآمد میشود و مراد سازمان مالیاتی حاصل میشود.
وی افزود: نقطه تلاقی اختلاف اتحادیه و سازمان مالیاتی این است که طلا نباید مبنای محاسبه مالیات قرار گیرد بلکه آن مقدار کاری که بر روی این کالای سرمایهای انجام میشود و به عنوان اجرت از مشتری گرفته میشود و همچنین سود مغازهدار باید مشمول مالیات ارزش افزوده قرار گیرد. با این روش تکرار مالیات نیز انجام نمیشود و اگر اجرت در چند مرحله نیز اخذ شود مالیات هر مرحله از ارزش جدید جداگانه گرفته میشود.
رئیس اتحادیه کشوری صنف طلا و جواهر در پاسخ به این پرسش که آیا طلافروشان از شفافیت درآمد واقعی میترسند تاکید کرد: این مسئله را به نمایندگان مجلس توضیح دادیم که اگر مالیات از اجرت و سود نیز همراه با فاکتور گرفته شود شفافسازی انجام میشود.
کشتیآرای با بیان اینکه آدم خوب و بد در هر صنفی ممکن است پیدا شود تاکید کرد: عمده طلافروشان کشور انسانهای قانونمدار هستند که همه ساله مالیات خود را میپردازند و اگر سازمان مالیاتی ادعا میکند تعداد انگشتشماری از این صنف فرار مالیاتی داشتهاند مانند سایر اصناف اندک هستند و عمده طلافروشان به وظیفه قانونی خود در پرداخت مالیات اقدام میکنند.
کشتیآرای افزود: با این حساب طلافروشان از شفاف شدن درآمد خود ترسی ندارند و با اخذ مالیات بر ارزش افزوده از اجرت ساخت و سود مغازهدار نیز شفافیت حاصل میشود.