به گزارش سایت طلا،مهدی موحدی بکنظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی درباره ثبت گزارش مردمی در سامانه سوت زنی مالیاتی گفت: بعد از تصویب دستورالعمل تشویق گزارش دهندگان فرار مالیاتی در اسفند ۱۴۰۰ تا بحال، شاهد گزارشهای مردمی مبارزه با فرار مالیاتی یا اصطلاحا گزارشهای سوت زنی مالیاتی بودیم که تاکنون بیش از ۳۰ هزار گزارش در سامانه سوت زنی سازمان امور مالیاتی ثبت شده است.
وی گفت: تقریبا حدود ۷۵ درصد از این گزارشها درخصوص استفاده نکردن از دستگاه کارتخوان است که حدود ۶۰ درصدشان مربوط به استفاده نکردن پزشکان از دستگاه کارتخوان است.
موحدی افزود: سازمان امور مالیاتی بررسیهایی پیرامون همین موضوع انجام داد که حدود ۳۶۰۰ مورد از تخلافات استفاده نکردن پزشکان از دستگاه کارتخوان شناسایی شد و در اختیار سازمان نظام پزشکی و مدیران کل سازمان مالیاتی در کشور برای رسیدگی قرار داده شد.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: بر اساس گزارشهای ثبت شده در سامانه سوت زنی مالیاتی حدود ۷۵۰۰ بازدید میدانی صورت گرفت که از این میان حدود ۹۰۰ مودی جدید شناسایی شد.
وی افزود: از میان ۳۰ هزار گزارش فرار مالیاتی ثبت شده در سامانه سوت زنی برخی از گزارشها موثقتر هستند که به اتکا آنها میشود فرار مالیاتی را با دقت و سرعت بیشتری مورد رسیدگی قرار داد.
معاون سازمان مالیاتی گفت: حدود ۱۱۷ مورد از این گزارشهای موثق ثبت شده که به همین جهت منجربه کشف فرارهای مالیاتی بزرگتری شدند و مورد تقدیر ویژه قرار گرفتند.
وی گفت: یکی از موارد اخیر گزارشهای موثق در شناسایی فرار مالیاتی مربوط به شناسایی درآمد کتمان شده دو شرکت بزرگ در استان البرز بوده که پس از ثبت گزارش گزارشگری در سامانه سوت زنی، موجب شد بازرسیهای ویژه مالیاتی از این دو شرکت صورت گیرد و با بررسی اسناد فیزیکی و نرم افزارهای پنهان شده، توانستیم درآمد واقعی این شرکت را که به همراه مالیات عملکرد، مالیات ارزش افزوده و جرائم متعدد، بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی بوده شناسایی کنیم.
موحدی بکنظر گفت: براساس دستور العمل تشویق گزارشگران فرار مالیاتی، امکان پرداخت پاداش تا سقف یک درصد از مالیات وصولی ناشی از فرار مالیاتی به گزارشگران وجود دارد و در این دو مورد اخیر نیز حدود ۵۵۲ میلیون تومان به عنوان پاداش به این فرد پرداخت شد.
اصطلاح سوتزنی از رفتار ماموران پلیس اقتباس شده است. طبق تعاریف رایج، «سوتزن» در اصطلاح به کسی اطلاق میشود که تخلفات را افشا میکند. این تخلفات میتواند شامل انواع رفتارهای غیرقانونی و غیراخلاقی مدیران و کارکنان یک سازمان؛ از قبیل تقلب، رانت، رشوه، احتکار، تولید محصول غیر ایمن و نقض قوانین یا مقررات باشد. سوتزدن را میتوان نوعی فراخوان عمومی برای مطلع کردن افراد از محل وقوع جرم تلقی کرد و هدف سوتزن نیز جلوگیری از آسیب رساندن بیش از پیش به افراد جامعه، سازمانها و نهادهای عمومی است.
اداره امور مالیاتی برای ایجاد سیستم مالیاتی یکپارچه و عادلانه، قوانین مالیاتی سفت و سختی را ایجاد کرده است تا مانع فرار و تخلفات مالیاتی شوند. این روزها، تخلفات مالیاتی نابودگرایانهترین راهی است که مودیان میتوانند پیش بگیرند؛ زیرا موانع بسیار زیادی بر سر راه متخلفان قرار داده شده است و جرائم مالیاتی آن نیز بسیار سنگین خواهد بود. یکی از مهمترین موانع مالیاتی وضع شده، سوت زنی مالیاتی است.
طبق اطلاعیه سازمان امور مالیاتی در صورتی که فردی بخواهد نسبت به ارائه گزارش فرار مالیاتی شرکتها و اشخاص حقیقی اقدام کند، در سامانه ۱۵۲۶ داخلی شماره ۱ به گزارش فرارهای مالیاتی به عنوان سامانه گزارش فرار مالیاتی تخصیص داده شده است.
سازمان امور مالیاتی مطابق ماده ۳۴ آیین نامه اجرایی ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۹ آذر ماه ۱۳۹۸ برای تشویق گزارش دهندگان جهت اعلام تخلفات مالیاتی پاداش در نظر گرفته است و اگر گزارش سوت زنی مالیاتی منجر به کشف فساد شود، پاداشی به شخص گزارش دهنده تعلق میگیرد.