سایت خبری طلا

معافیت مالیاتی ۳ برابر شده است + فیلم

منبع: ایسنا


رییس کل سازمان امور مالیاتی گفت: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ سقف معافیت مالیاتی برای اصناف نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته که از ۴۷ میلیون تومان قبل به حدود ۱۴۴ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.


به گزارش سایت طلا،محمدهادی سبحانیان امروز در نشستی خبری اظهار کرد: تقریبا ۹ ماه از حضور بنده در سازمان امور مالیاتی کشور می‌گذرد. آنچه تلاش داریم برای استقرار یک نظام مالیاتی مبتنی برعدالت به پیش رفته و امیدواریم برنامه تغییر ریل از مسیر یک نظام سنتی مالیات‌ستانی به یک نظام مبتنی بر داده برویم.

VID:20240205-491562042.mp4

وی افزود: یکی از مصادیق بارزعدالت، تمرکز نظام مالیاتی بر دانه درشت‌ها و کسانی است که از حجم بیشتری از فعالیت‌های اقتصادی استفاده می‌کنند و در عین حال بار مالیاتی را از گرده مودیان کوچک برداریم.

سبحانیان با بیان اینکه یکی از مصادیق این مهم در لایحه بودجه ۱۴۰۳ دیده می شود، گفت: سقف معافیت مالیاتی برای اصناف نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته که از ۴۷ میلیون تومان قبل به حدود ۱۴۴ میلیون تومان در حال حاضر افزایش پیدا کرده است.

فراریان مالیاتی با حساب‌های غیر تجاری شناسایی شدند

رییس کل سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: امروز نورافکن های بزرگی در مسیرهای فرار مالیاتی افکنده شده و برای نیل به این هدف، احکامی را در قانون بودجه ۱۴۰۳ درج کردیم که این امکان را برای فراریان بزرگ مالیاتی محدود کرد. کسانی که با حساب‌های غیرتجاری اقدام به فرار مالیاتی می‌کنند، شناسایی شدند.

بدهی مالیاتی را از حساب ابربدهکاران بانکی برداشت می‌کنیم

وی گفت: کسانی تلاش می کردند با اطاله فرآیند شکایت و اعتراض به مالیات حداکثر استفاده را از کاهش ارزش پول می بردند که حکم خوبی در مجلس در این زمینه تصویب شد که برای بدهی های قطعی شده مالیاتی که فرآیند دادرسی را طی کرده، به اندازه بدهی که طی شده از حساب ابربدهکاران بانکی برداشت کنیم.

سبحانیان در ادامه با اشاره به ابلاغ مصوبه‌ای که روز گذشته توسط مجلس به تصویب رسید، گفت: تغییر پارادایم از نظام سنتی مالیات به نظام مدرن نیازمند اقتضائاتی است که اگر مودی وارد سامانه مودیان شد و صورت حساب الکترونیکی صادر کرد دیگر ما نتوانیم تغییری در آن ایجاد کنیم که این اقدام در دستور کار است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی بیان کرد: کف بازار حضور پیدا کردیم. اگر اصناف بدانند سامانه مودیان چقدر برایشان سودمند است استقبال بسیار خوبی نسبت به صدور صورت حساب در سامانه خواهند داشت. ما باید برخورد با مودیان را یکسان کنیم که اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در این جهت است.

بخشیدگی مالیاتی تا سقف ۵۰۰ میلیون و ۲ میلیارد تا پایان بهمن 

وی با اشاره به بخشودگی دهه فجر گفت: اگر مودیان مالیاتی بدهی های خود را تا انتهای بهمن پرداخت کنند جرایم‌شان به صورت ۱۰۰ درصدی بخشوده می شد. برای اشخاص حقیقی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان و اشخاص حقوقی دو میلیارد تومان است. این اقدام را انجام دادیم تا پرونده ها مختومه شود. همچنین امکان بخشودگی ۱۰۰ درصدی را برای کسانی که نسبت به مالیات اعتراض داشتند ایجاد کردیم. اگر انصراف الکترونیکی را تایید کند ما تخفیف ۱۰۰ درصد را اعمال می کنیم. هدف این است که افراد با آسودگی خاطر به کسب و کار خود بپردازند.

سبحانیان گفت: میز خدمت را ایجاد کردیم که تحولی برای راحتی و آسودگی مویان است. همچنین مرکز پاسخگویی را ایجاد کردیم که از عدد ۱۶۳ هزار تماس به ۴۴۰ هزار تماس رسیدیم.

وی با اشاره به مالیات خانه های لوکس و خودروهای لوکس گفت: آنچه در قانون تعیین شده اخذ مالیات از خانه ها یا خودروهای بالای یک رقمی است. مثلا سال گذشته خانه های ۱۰ میلیارد تومان مشمول مالیات می‌شد که با نرخ تورم افزایش یافت و در سال ۱۴۰۲ این عدد به ۲۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳ به ۳۵ میلیارد تومان افزایش یافت.

وصول ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات خانه‌های لوکس

رییس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به سال ۱۴۰۰ گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۲ هزار واحد مسکونی لوکس شناسایی شد که ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات تعیین شد. در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰ هزار واحد لوکس شناسایی شد که ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود. در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۶۰ هزار واحد شناسایی شد که مالیات تعیین شده آنها حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان است. این مالیات در فرآیند وصول است و تا بهمن ماه فرصت پرداخت این مالیات وجود دارد. اگر افرادی مالیات را پرداخت نکنند عملیات اجرایی را آغاز می‌کنیم.

سبحانیان اعلام کرد: تا امروز حدود ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات از محل خانه های گران قیمت وصول شده است.

وصول ۱۵۰۰ میلیارد تومان مالیات خودروهای لوکس

وی درباره مالیات خودروهای گران قیمت نیز گفت: در سال ۱۴۰۰ برای ۱۷۷ هزار خودرو گران قیمت ۲۰۰۰ میلیارد تومان مالیات تعیین شد. در سال ۱۴۰۱ برای حدود ۲۵۲ هزار خودرو ۲۳۰۰ میلیارد تومان مالیات در نظر گرفتیم و در سال ۱۴۰۲ برای ۱۶۲ هزار خودرو ۲۸۰۰ میلیارد تومان مالیات تعیین شد که تا انتهای بهمن مهلت پرداخت دارند. تاکنون از کل این ارقام ۱۵۰۰ میلیارد تومان وصول شده است، زیرا نقل و انتقال خودرو سریع‌تر از مسکن انجام می‌شود.

تعیین ۴۸۰۰ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های خالی

رئیس کل سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی باید هر ساله اطلاعات خانه های خالی را به ما اعلام کند. اطلاعات خانه‌های خالی ۱۴۰۱ باید تا خرداد ۱۴۰۲ به دست ما می‌رسید که با تاخیر به ما واصل شد. ابتدا ۱۹ هزار واحد مسکونی خالی در آذرماه سال جاری ارائه کردند و ششم دی ماه نیز ۵۹ هزار واحد خالی را معرفی کردند. حدود ۴۸۰۰ میلیارد تومان برای این واحدها مالیات تعیین شده است. البته دشوارهایی برای شناسایی خانه های خالی برای وزارت راه و شهرسازی وجود دارد که با اصلاحات چند باره در مکانیزم شناسایی همراه می‌شود.

رئیس کل سازمان امورمالیاتی درباره نگرانی‌ها از مالیات اصناف در سال آینده گفت: ما اصناف را رتبه‌بندی می‌کنیم. قدم اول این است که تعامل مثبتی با مودیان از جمله اشخاص حقیقی داشته باشیم. هیچ موقع تا این حد سطح تعامل بین سازمان امور مالیاتی و اصناف تا این حد گسترده نبوده است. قانون‌گذار در پی آن است که دایره شمول افرادی که به سامانه مودیان متصل می‌شوند افزایش دهد اما قصد نداریم کسانی که علاقه مند به انجام تکالیف خود هستند را جریمه کنیم. اطلاع رسانی را هم در دستور کار داریم. البته برای برخی صنوف مثل پزشکان و طلافروشان استدعا کردیم که از این ابزارهای نوین مالیاتی استفاده کنید.

از اشخاص و مشاغل برای کسری بودجه دولت کیسه ندوختیم

سبحایان یادآور شد: از اشخاص و مشاغل برای کسری بودجه دولت کیسه ندوختیم. ما فقط ۳۵ تا ۳۶ هزار میلیارد تومان مالیات برای مشاغل در نظر گرفتیم. حدود ۹۰ درصد مالیات‌ها زیر ۲۰ میلیون تومان است.

وی درخصوص مالیات سلبریتی ها گفت: طبق قانون، باید از هر فردی که درآمدی کسب می‌کند که بیش از حد مجاز معافیت مالیاتی باشد مالیات بگیریم. برای ما فرقی نمی کند که این فرد یک تاجر، پزشک است یا از فضای مجازی درآمد کسب می‌کند. قانون گذار، سازمان امور مالیاتی را مکلف کرده کسانی که از یک تعدادی بیشتر دنبال کننده دارند مالیات بگیرد. این بدان معنا نیست که اگر از کسانی که تعداد کمتری دنبال کننده داشتند مالیات نگیریم. بلکه باید از این افارد نیز اخذ شود.

اخذ ۷.۶ میلیارد تومان مالیات از بلاگرها و اینفلوئنسرها

رئیس کل سازمان امور مالیاتی درخصوص آمار اخذ مالیات از بلاگرها و اینفلوئنسرها گفت: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کسانی که بالاتر از ۵۰۰ هزار دنبال کننده داشتند مورد بررسی مالیات بر درآمد قرار گرفتند که ۵۵۱ کاربر شناسایی شدند. از این تعداد مجموع تراکنش مالی بیش از ۱۲۳ اینفلوئنسر ۲۳۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۰ نسبت به صدور ۱۴۹ برگه تشخص مالیات با مجموع ۱۱۹ میلیارد تومان اقدام شد. در سال ۱۳۹۹ تعداد ۶۴ برگه مالیات با مجموع دو میلیارد تومان صادر شد. تا کنون ۷.۶ میلیارد تومان مالیات از این محل وصول شده است.

سبحانیان درباره پیشرفت سامانه مودیان بیان کرد: همانطور که رسانه‌ها در تسهیل صدور مجوزها اقدام کردند امروز هم نیازمند این هستیم درخصوص تغییر رویکرد سازمان امور مالیاتی در جهت داده محور شدن مالیات همراهی رسانه‌ها را داشته باشیم.

وی گفت: هم‌اکنون در سامانه مودیان ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار کارپوشه وجود دارد. تعداد صورت حساب الکترونیکی ۹۷۹ میلیون و تعداد صورت حساب نوع یک حدود ۲۳۸ میلیون بوده است. تعداد کل اتصال مودیان به سامانه نیز حدود ۹۹ هزار مودی است که عدد قابل توجهی محسوب می‌شود. امکان وصول مالیات بالغ بر ۸۸ درصد مالیات مودیانی که متصل به سامانه مودیان هستند وجود دارد و حدود ۴۵۷ میلیون صورت حساب توسط خود مودیان صادر شده است.

سبحانیان در خصوص فرارهای مالیاتی گفت: در حوزه مالیات سعی داریم از ظرفیت های مغفول استفاده کنیم به طوری که با همکاری دستگاه های مختلف موفق شدیم فرارهای مالیاتی گسترده را در سراسر کشور جلوگیری کنیم. به طوری که یک فعال  در حوزه طلا در کردستان که  ۶۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی داشته را شناسایی کردیم. همچنین یک شرکت در آذربایجان غربی که در حوزه آهن قراضه فعالیت می‌کرد ۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی داشت که آن را شناسایی کردیم.

وی افزود: همچنین  ۴۰۰ میلیارد تومان یک فرد در حوزه رمز ارز  فرار مالیاتی داشت که شناسایی شد. در حوزه فولاد در آذربایجان شرقی و زنجان ۷۵۰ میلیارد تومان  فرار مالیاتی صورت گرفت که این موارد نیز شناسایی شدند.

 رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: دو پرونده فاکتور فروشی در یزد به ترتیب به میزان ۱۲ هزار میلیارد تومان  و ۲۸۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی با کمک سایر دستگاه‌ها شناسایی شد.

دریافت ۱۷۰۰ میلیارد تومان مالیات از شرکت‌های وابسته به نهادهای انقلابی

وی افزود:  با استفاده از ظرفیت  دستگاه‌ها موفق شدیم دو میلیون و ۷۰۰ هزار مودی جدید را شناسایی کنیم.

 رئیس کل سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: همه بنیادها و نهادهای انقلابی بر اساس قانون مالیات می‌دهند و هیچ تبعیضی وجود ندارد.

سبحانیان گفت: شرکت‌های وابسته به نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی موظف به پرداخت مالیات هستند و ما از آنها مالیات دریافت می‌کنیم مگر اینکه از معافیت قانونی برخوردار باشند. در ۱۰ ماهه سال جاری ۱۷۰۰ میلیارد تومان از شرکت‌های وابسته به بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی مالیات دریافت کردیم.

انتهای پیام