تنها مراجعه به روانشناس یا مصرف داروهای آرامبخش یا انجام یک سری تمرینات ذهنی برای بهبود خلق وخو و حالات روحی کفایت نمیکند، بلکه تغذیه درست نیز نقش به سزایی در بهبود سلامت روحی و روانی و کاهش تحریک پذیری و عصبانیت دارد.
امروزه زندگی آنچنان سریع و پرمشغله شده که دیگر مجالی برای سرخاراندن هم پیدا نمیشود، ریتم تند زندگی و وقت کم روزانه برای انجام بسیاری از کارها موجب میشود که بسیاری از ما در برخی از ساعات روز حالتی از ناراحتی توام با عصبانیت از خود بروز دهیم و نتوانیم آرامش خود را حفظ کنیم.
تنها عوامل بیرونی و محیطی و پیرامونی نیستند که بر حالات روحی ما تاثیر گذارند بلکه غذایی که میخوریم نیز نه تنها در سلامت جسمانی بلکه در تأثیرگذاری بر خلق و خو و احساسات ما نیز نقش مهمی ایفا میکند. به گزارش تایمز آف ایندیا، در حالی که برخی از غذاها قدرت تقویت روحیه ما را دارند، برخی ممکن است به احساس خشم و تحریک پذیری کمک کنند.
اما، به یاد داشته باشید که واکنشهای فردی به غذاها میتواند متفاوت باشد و توجه به سیگنالهای بدن ضروری است. انتخابهای آگاهانه و گنجاندن انواع غذاهای غنی از مواد مغذی در رژیم غذایی میتواند به سلامت جسمی و روحی و روانی کمک کند. در این مطلب به فهرستی از غذاها اشاره کردهایم که ممکن است بر خلق و خوی شما تأثیر منفی بگذارند و بهتر است برای داشتن حالتی هماهنگ و شاد از خوردن آنها اجتناب کنید.
غذاهای فرآوری شده و غذاهای شیرین
کافئین بیش از حد
چربیهای بسیار فرآوری شده
غلات صبحانه با قند بالا
غلات صبحانه که حاوی قندهای افزوده بالایی هستند ممکن است باعث افزایش سریع انرژی شوند، اما میتوانند منجر به کاهش انرژی در اواسط صبح شوند. افزایش سریع و کاهش متعاقب آن در سطح قند خون میتواند باعث تحریک پذیری و مشکل در تمرکز شود. غلات سبوس دار و کم قند را انتخاب کنید یا گزینههای صبحانه غنی از پروتئین را برای حفظ سطح انرژی در طول صبح انتخاب کنید.
نکته پایانی
در حالی که زیاده روی گاه به گاه طبیعی است، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و مغذی میتواند به یک زندگی شادتر و هماهنگتر کمک کند. به بدن خود گوش دهید، به احساسی که غذاهای مختلف در شما ایجاد میکند توجه کنید و انتخابهای آگاهانهای برای تغذیه جسم و جان و ذهن و روح داشته باشید.