وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد: «اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) با هماهنگی انگلیس امروز «محمدرضا فلاح زاده» جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و همچنین یکی از اعضای گروه حوثی ها (انصارالله یمن) را تحریم کردند.»
آمریکا و انگلیس مدتی است برای اعمال برخی تحریم ها علیه افراد و نهادهای جمهوری اسلامی ایران و همچنین درباره انصار الله یمن به طور مشترک عمل میکنند.
وزارت خزانه داری آمریکا با تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود و نیز علیه انصارالله یمن افزود: «اداره کل دارایی های خارجی وزارت خزانهداری آمریکا، همچنین مالک و اپراتور کشتی مورد استفاده برای حمل کالاهای ایرانی را که برای حمایت از حوثی ها و نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران فروخته شده است، تحریم می کند. درآمد حاصل از این شبکههای غیرقانونی، تلاشهای شبهنظامیان حوثی از جمله حملات تروریستی متعدد در منطقه با استفاده از پهپاد و موشکهای پیشرفته را امکان پذیر می سازد. »
این نهاد آمریکا ادامه داد: «اقدام امروز پس از اعلام اخیر وزارت خارجه آمریکا در معرفی انصارالله (معمولاً به عنوان حوثی ها) به عنوان یک گروه تروریستی جهانی ویژه در نتیجه حملات مداوم و بی سابقه آنها به تجارت دریایی بین المللی در دریای سرخ و خلیج عدن انجام می شود.»
برایان ای. نلسون، معاون وزیر خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، گفت: «اقدام امروز بر عزم ما برای هدف قرار دادن تلاشهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حوثیها برای دور زدن تحریمهای آمریکا و تأمین مالی حملات بیشتر در منطقه تأکید میکند. از آنجایی که حوثی ها به طور مداوم امنیت تجارت صلح آمیز بین المللی را تهدید می کنند، آمریکا و انگلیس به مختل کردن جریان های مالی که این فعالیت های بی ثبات کننده را ممکن می کند ادامه خواهند داد.»
بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، واشنگتن کشتی آرتوروا متعلق به شرکت کپ تیز شیپینگ واقع در هنگ کنگ و ابراهیم النشیری را که می گوید یکی از اعضای انصار الله یمن است و از فعالیت های این گروه حمایت می کند، تحریم کرده است.
به گزارش ایرنا، دولت دموکرات جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا به رغم شعار رویکرد دیپلماسی و کاهش تنش، همچنان سیاست های فشار حداکثری دولت جمهوریخواه دونالد ترامپ را علیه جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته و به بهانه های مختلف از جمله حقوق بشری و جنگ های اوکراین و اسرائیل، تحریم های ضد ایرانی را همگام با متحدان غربی خود اعمال کرده است.
پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه نیز از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) و پس از شروع جنگ اسرائیل و گروههای مقاومت، هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند. آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود