به گزارش سایت طلا،حدود سه ماه پیش بانک مرکزی در بخشنامهای به شبکه بانکی، آنها از داشتن خزانه طلا در بورس کالا منع کرده بود، مشکلاتی برای سپرده گذاران و افرادی که خواهان خرید گواهی این صندوقها بودند، ایجاد شد.
با افتتاح نخستین خزانه غیربانکی طلا در بازار سرمایه، حجم موجودی طلا در خزانههای بورس کالا از ۶ تن عبور کرد.
هم اکنون با فعالیت صندوقهای سرمایه گذاری طلا، قراردادهای آتی، آپشن و گواهی سپرده کالایی، زنجیرهای از ابزارهای مالی مبتنی بر طلا در بورس کالا در اختیار سرمایه گذاران قرار دارد و نیم میلیون نفر به طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق صندوقهای طلا در بازار گواهی سپرده شمش طلا مشارکت دارند.
از آغاز این بازار تاکنون نزدیک به ۴. ۵ تن طلا به ارزش ۱۶ همت در بازار رسمی شمش طلا معامله شده و علاوه بر هموار شدن مسیر رشد تولید و توسعه فعالیتهای معادن طلا، شاهد شکل گیری یک بازار امن برای سرمایه گذاری خرد و بدون وجود ریسکهای سنتی بازار طلا برای مردم هستیم
در همین زمینه محمد حسین رحمتی، معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران گفت: بورس کالا بازار رسمی مبادلات کالا در ایران است که نزدیک به ۳۵ میلیارد دلار ارزش معاملات سالانه این بورس است. برای بورس کالا افتخاری است که توانسته بازار رسمی طلا را در بستر خود ایجاد کند.
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران افزود: امروز به جرات میتوان گفت که یک بازار رسمی در حوزه طلا داریم که بازیگران آن به راحتی قادرند به منظور پوشش ریسک، معاملات مشتقه و آپشن را با سررسیدهای متنوع داشته باشند.
به گفته رحمتی، مخالفان این بازار کسانی هستند که از رسمی شدن بازار طلا آسیب میبینند. همچنین با راه اندازی بازار گواهی شمش طلا، جنب و جوشی در معادن طلا ایجاد شده است؛ چراکه آنها توانستهاند طلای خود را در یک بازار رسمی به فروش برسانند و فعالیتهای معدنی، عملا سودده شود.