با تعطیلی پنجشنبهها حقوق کارگران چه میشود؟
این روزها، خوشحالی کارکنان برای کاهش ساعت کاری، تحت شعاع خبر کاهش حقوق و دستمزد آنها قرار گرفته است.
به گزارش سایت طلا، این روزها، خوشحالی کارکنان برای کاهش ساعت کاری، تحت شعاع خبر کاهش حقوق و دستمزد آنها قرار گرفته است.
در تصویب کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در مجلس، ساعات کار کارکنان دستگاه های اجرایی به ۴۰ ساعت در هفته کاهش یافته است. اما مشکل در تبصره «۴» ماده واحده است که در آن آمده است: «در همه قوانین و مقرراتی که از مبنای ۴۴ ساعت کار در هفته و ۱۷۶ساعت کار در ۴ هفته متوالی استفاده شده است، از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به ترتیب به ۴۰ساعت کار در هفته و ۱۶۰ساعت کار در چهار هفته متوالی اصلاح می شود.»
کاهش حقوق با تعطیلی پنجشنبهها غیرقانونی است
معاون وزیر کار در واکنش به نامه خانه صمت مبنی بر کاهش ۱۰ درصدی حقوق کارگران در صورت تعطیلی پنجشنبهها، این موضوع را غیرقانونی دانسته و تاکید کرد که هیچ کس حق ندارد حقوق کارگران را کم کند و یا خلاف قانون کار عمل کند.
کیومرث سرمدی واله، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، از تصویب کلیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز در این کمیسیون خبر داده است. هنوز مشخص نیست که چه روزهایی تعطیل خواهد شد، اما ساعت کاری کارمندان در هفته از ۴۴ به ۴۰ ساعت کاهش مییابد.
انتقاد خانه صمت از تعطیلی پنجشنبهها
خانه صمت ایران در نامهای به نمایندگان مجلس، ضمن انتقاد از تعطیلی پنجشنبهها به جای شنبهها، اعلام کرده است که در قانون کار میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت است و در صورت اضافه شدن یک روز تعطیلی به ایام کاری، ساعات کاری هفتگی ۴ ساعت کاسته شده و به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به این نامه، تاکید کرده است که کاهش حقوق کارگران در صورت تعطیلی پنجشنبهها تخلف است و با متخلفان برخورد خواهد شد.
ماموریتهای معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت کار
معاون وزیر کار، صیانت از حقوق کارگران، مطالبه حقوق و دستمزد، نظارت بر کارگاهها و مشکلات کارخانجات، پیگیری تخلفات در بنگاهها و اجرای مباحث ایمنی را از جمله وظایف این معاونت عنوان کرد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی طی ۳ سال گذشته، اذعان داشت که این اقدامات و تغییرات از نظر کمی و کیفی قابل توجه بوده است، اما برای جبران عقبماندگیهای چند ساله کافی نیست.