معاون آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه ۱۱۷ نفر در ۲۳ رشته در بیست و هفتمین و بیست و هشتمین دوره المپیاد علمی دانشجویی برگزیده شدند، گفت: بر اساس مصوبه شورای هدایت استعدادهای درخشان ۱۵ نفر اول هر رشته در رشته مرتبط بدون کنکور در ارشد پذیرش میشوند.
علی صدر در مراسم معرفی و تجلیل از برگزیدگان دو دوره المپیادهای علمی دانشجویی که در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه این المپیاد بر اساس اسناد بالادستی از جمله مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۷۵ برای اولین بار با ۶ رشته آغاز شد و تا سال آینده با اضافه شدن رشته مهندسی فناوری نانو به ۲۴ رشته می رسد، گفت: این المپیاد با دو روش؛ یعنی استفاده از آزمون کارشناسی ارشد یا متمرکز و یک روش غیرمتمرکز در مرحله اول برگزیدگان را انتخاب می کند. در روش متمرکز ۱۵ برگزیده اول آزمون کارشناسی در ۲۳ رشته آزمون به مرحله نهایی المپیاد راه می یابند.
معاون آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: روش دیگر روش غیرمتمرکز است که دانشجویان ممتاز مناطق ۱۰ گانه کشور معرفی می شوند و با هم در ازمون به شکل غیرمتمرکز رقابت می کنند و از بین انها افراد شاخص به مرحله نهایی راه می یابند و در رقابتی مانند کنکور سراسری با هم رقابت می کنند.
وی ادامه داد: این آزمون امسال هم اواخر تیر برگزار می شود و به طور کلی ۲۹ درصد افراد که در مرحله اول شرکت می کنند به مرحله بعد راه می یابند. شرکت کنندگان در سال ۱۴۰۱ در مجموع هزار و ۲۹۸ نفر و در سال ۱۴۰۲ هزار و ۳۲۳ نفر در مرحله نهایی بودند و ۱۱۷ نفر برنده این ماراتن علمی شدند.
صدر افزود: امروز مدال های طلا، نفره و برنز این المپیاد را به خانه می برند. همچنین دانشگاه صنعتی شریف با تعداد ۲۸ مدال رتبه اول، دانشگاه تهران با ۲۰ مدال دوم رتبه دوم و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ۸ مدال رتبه سوم را دارند.
معاون آزمون های سازمان سنجش، با بیان اینکه برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی حمایت هایی دریافت می کنند؛، گفت: از جمله بر اساس مصوبه شورای هدایت استعدادهای درخشان ۱۵ نفر اول هر رشته در شته مرتبط بدون کنکور در ارشد پذیرش می شوند و بنیاد ملی نخبگان هم حمایت می کند.