تحریمهای آمریکا علیه روسیه به زوال دلار سرعت میدهد
تصمیم دولت آمریکا در اعمال تحریم های بیشتر علیه روسیه اشتباه فاحشی است که تنها وضعیت دلار را بدتر خواهد کرد و در نهایت منجر به آسیب دیدن اقتصاد آمریکا خواهد گردید.
تاریخ: ۲۰/مرداد/۹۳ ساعت ۱۷:۰۰ | اقتصاد جهانی شناسه خبر: ۱۷۳۷۴
به گزارش پایگاه اینترنتی آنتی وار، تصمیم دولت آمریکا در اعمال تحریم های بیشتر علیه روسیه اشتباه فاحشی است که تنها وضعیت را بدتر خواهد کرد و در نهایت منجر به آسیب دیدن اقتصاد خود این کشور خواهد گردید. هرچند تاثیر تحریم ها بر دلار در کوتاه مدت ممکن است، به چشم نیاید، اما در دراز مدت، این تحریم ها گام دیگری به سوی افول دلار از جایگاه واحد پولی اصلی مورد استفاده در ذخایر ارزی جهانی خواهد بود.
آمریکا نه تنها خود در حال تحریم بانک ها و شرکت های آمریکایی است، بلکه در عین حال تلاش دارد بانک های قدرتمند اروپایی را وادار به وضع تحریم های سختگیرانه علیه روسیه کند. با توجه به حجم مبادلات تجاری و مالی بانک های اروپایی با روسیه، تحریم های اروپا علیه روسیه می تواند حداقل به اندازه روسیه، به اروپایی ها آسیب وارد کند. آمریکا در عین اینکه از بانک های اروپایی انتظار همکاری دارد، در حال تعقیب قضایی همان بانک ها و تحمیل جریمه های سنگین بر آنها به دلیل نقض تحریم های آمریکا علیه کشورهایی نظیر ایران است. تصور روزی که حوصله بانک های اروپایی از زورگویی های دولت آمریکا سر برود دشوار نیست. آنها موظف اند علاوه بر پرداخت میلیاردها دلار جریمه، از فعالیت هایی که دولت آمریکا دوست ندارد، کنار بکشند.
بانک های اروپایی به دلیل وضع قوانین سختگیرانه اخیر توسط واشنگتن و الزام به تبعیت از آنها، مدتی است شروع به کاهش مناسبات خود با شهروندان و تجار آمریکایی کرده اند. دیگر تاثیر تحریم ها این است که روسیه به متحدانش در گروه بریکس (متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) نزدیک تر خواهد شد. این کشورها بیش از 40درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند و مجموع تولیداتشان برابر با میزان تولیدات آمریکا و اتحادیه اروپاست و از منابع طبیعی قابل توجهی برخوردارند.
ظاهرا مقامات آمریکایی هنوز به این واقعیت پی نبرده اند که آمریکا دیگر آن هژمون جهانی ای که بعد از جنگ جهانی دوم بود، نیست. آنها درک نمی کنند که کاهش مداوم ارزش دلار در طی بیش از 70 سال گذشته، بقیه کشورهای جهان را عاصی کرده است. به همین دلیل است که یورو ایجاد شده و کشوری مثل چین به دنبال بین المللی کردن پول ملی خویش است و کشورهای دیگر جهان به دنبال انعقاد پیمان های پولی و تجاری هستند. بقیه کشورهای جهان از به دوش کشیدن بار بدهی های عظیم دولت آمریکا خسته شده اند و دیگر نمی خواهند در ازای دریافت دلارهای بی ارزش، کالا تولید و به این کشور صادر کنند.
دولت آمریکا همواره به همکاری با دیگر کشورها برای حفظ موقعیت برتر دلار اتکا کرده است. اما صبر جامعه بین المللی در حال سرآمدن است، به خصوص از این جهت که کشورهای مختلف از خط مشی چماق و هویج چند دهه اخیر، تنها چماق آن را دیده اند. اگر اوباما و روسای جمهور بعدی آمریکا به در پیش گرفتن سیاست اعمال تحریم های سنگین علیه هر کشوری که کاری علیه سیاست خارجی واشنگتن انجام بدهد، ادامه دهند، این خط مشی نه تنها منجر به رویگردانی بیشتر کشورها از دلار خواهد شد، بلکه روند افول این ارز در اقتصاد جهانی را سرعت خواهند بخشید.