سایت خبری طلا

واگویه های چالش صنعت طلا و جواهر (قسمت دوم)/ سال 1405، سال شکوفایی صنعت طلا و جواهر

سایت طلا: رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر، در کافه طلا به مهمترین انتقادات و حمایتها از اتحادیه تولیدکنندگان، لزوم روحیه نقد پذیری در صنف طلا و جواهر و ارائه دیدگاهها نسبت به این صنف پرداخت.



در بخش قبلی مصاحبه سایت طلا در کافه طلا با عباداله محمدولی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر، به معضلات تولید طلا و جواهر، تغییر بازار امروز و روند شکل گیری اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اشاره شد.
ادامه این گفتگو را در این بخش مشاهده می کنید؛


*سایت طلا: مهمترین انتقادی که از شما می شود چیست؟

محمدولی: دوستان در بخش فروش به ما انتقاد می کنند که تولیدکنندگان نتوانسته اند خود را هماهنگ و به روز کنند و هنوز سنتی کار می کنند.
واقیت این نیست. دست و پای تولیدکنندگان را بسته ایم بعد می گوییم رقابت کن. با شعار و عدم حمایت از این بخش نمی توان با رقبای خارجی رقابت کرد. امروز تولید در کشور در حال از بین رفتن است.
همکنون قاچاق 70-80 درصد بازار ما را تحت تأثیر خود قرارداده و این امر کمر تولید را خرد کرده، و در این بین هیچ کس نه فکری می کند و نه عملی.


*سایت طلا: چند سال پیش اداره استاندارد و ستاد مبارزه با قاچاق با عرضه کنندگان طلا و جواهر خارجی برخورد می کرد، آیا این نظارتها هنوز هم انجام می گیرد؟

محمدولی: برخورد با قاچاق باید مقطعی نباشد، این امر باید به صورت 10 روز یکبار و مداوم صورت گیرد. برخورد ها تاکنون به صورت مقطعی بوده و نمایندگان این اتحادیه آمادگی لازم را برای کمک و کنترل بازار دارند. باید در این زمینه یک کار کارشناسی و همیشگی صورت گیرد. طی چند ماه گذشته هیچ رویکردی را از مسئولین ذیربط ندیدیم، می دانیم آنان هم مشکلات خاص خود را دارند، ولی صنف طلا و جواهر صنف کوچکی نیست، و باید به آن توجه نمود، و چشم و امید ما به دستگاههای نظارتی برای کنترل بازار است.


*سایت طلا: آیا تغییر دولت تحولی را در حمایت از تولید ایجاد کرده؟

محمدولی: چندی پیش در سخنرانی آقای روحانی، تأکید ایشان بر ثبات بازار بود. شاید ما در بازار چیزی را حس نمی کنیم ولی از آنطرف ما مشکلی را اضافه نکردیم.
نمی خواهم گذشتگان را مقصر بدانم، آن موقع شرایط فرق می کرد. تصمیمات چند روزه و بخشنامه های مکرر بازار را به هیجان و حاشیه برده بود. ما طی چندماه گذشته شاهد ثبات و پایداری هستیم و فعالان بازار راحت تر می توانند کار کنند.
ما تا آنجا که ارتباط داریم، رویکرد رویکرد خوبی است، و روزهای خوبی را در 6 ماه آینده مخصوصاً در بخش تولید امیدواریم داشته باشیم.
چرا که تولید پایه و اساس اقتصاد است و چراغ خوبی برای پیدا کردن راههای آینده پیشرفت کشور است.


*سایت طلا: جناب آقای محمدولی، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر طی این مدتی که به فعالیت مشغول بوده چه اقدامات مؤثری را برای تولیدکنندگان این صنف داشته است؟

محمدولی: در این بخش بر روی چالشها کار کردیم. در زمان رئیس وقت بانک مرکزی در مورد تأمین مواد اولیه قولهای خوبی گرفتیم، ولی هیچ کدام عملی نشد.با بانک توسعه صادرات تفاهم نامه ای نوشتیم برای تأمین مواد اولیه استاندارد و تعدادی از همکاران ما از وامهای این بانک استفاده کردند. امضای تفاهم نامه ها یکی از برجستگی های فعالیت ما است. تفاهمنامه ای را با اداره استاندارد در مورد عیارها و به روز کردن استانداردهای مصنوعات طلا داشتیم. همچنین با سازمان توسعه تجارت وارد گفتگو شدیم، با برگزاری نمایشگاه طلا و جواهر در چند دوره تابلویی هرچند کوچک را از صنف طلا و جواهر به نمایش گذاشتیم، که امسال چهارمین دوره آن را نیز برگزار خواهیم کرد.
تفاهم نامه ای را با سازمان فنی حرفه ای منعقد کردیم، با بانک مهررضا برای اینکه از بنگاههای متوسط و کوچک حمایت کنیم. در این طرح بدون وثیقه وامهای 200 -300 میلیون تومانی برای آموزش نیروی انسانی ارائه می شود. در کل حدود 10 تفاهمنامه در این مدت امضاء کردیم که انشاء ا... تولید را برگردانیم به اوج.


*سایت طلا: با توجه به اهمیت رشد تکنولوژی در صنعت طلا و جواهر این اتحادیه چه اقداماتی را برای به روزآوری تولیدکنندگان کشورمان بالاخص اعضاء این اتحادیه انجام داده؟

محمدولی: به نکته خوبی اشاره کردید. باید تولیدکنندگان خود را در این مورد ارتقاء داد. شاید 12 سال پیش تعداد کمی به این بحث توجه داشتند. امروز بیش از 200 واحد تولیدی ما خود را به روز کرده اند و از دانش روز و تکنولوژی روز استفاده می کنند.
ما در این بخش کلاسهای متعددی برگزار کردیم و سعی کردیم همزمان از اساتید برجسته و خوبی استفاده کنیم، و تولیدکنندگان را با پیشرفته ترین دانش روز آشنا کنیم. ولی به سهم خودمان هنوز کارها زیاد است و فاصله بسیار. امسال در نمایشگاه طلا و جواهر چندین سمینار قوی در زمینه آخرین دستاوردهای روز دنیا در این صنعت و استاتیدی از ترکیه و ایتالیا داریم، که از طریق اتاق بازرگانی و وزارت خارجه دعوت ها در حال پی گیری است، که ان شاء ا... آثار خوبی در پی دارد.


*سایت طلا: در مورد خرید ماشین آلات و ابزار پیشرفته برای سازندگان طلا و جواهر این اتحادیه چه فعالیت هایی را انجام داد؟

محمدولی: نقش ما بیشتر نقش حمایتی است. امروز اگر ما دنبال تکنولوژی روز هستیم در بخش حقوق و عوارض نیز باید به این مسئله توجه شود. انتظار ما این است که دستگاههای ذیربط ما را کمک کنند. برای واردات ماشین آلات طلا تعرفه بالای 35 تا 50 درصدی مشکل ایجاد کرده و خیلی از تولیدکنندگان توان پرداخت عوارض ورود را ندارند. با این عوارض سنگین کسی به سمت تکنولوژی روز دنیا نمی رود. البته بازار ماشین آلات داخلی هم پیشرفتهای خوبی داشته ولی هنوز نتواسته خواسته های ما را جبران کند، برای همین باید دولت کمک کند تا این عوارض تقلیل یابد.


*سایت طلا: از عمر اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر چندین سال می گذرد، آیا خود تولیدکنندگان و اهالی بخش تولید از عملکرد این اتحادیه رضایت دارند؟

محمدولی: باید از دو منظر به این امر نگاه کرد. از دید عموم و عامه تولیدکننده نگاه کنیم شاید آنها اتفاقی را لمس نکنند.
ولی اگر عمیق تر شویم و به صورت خاص به آن نگاه کنیم، کسی که در این زمینه سالها کار می کند می بیند که خیلی کارها انجام شده. ما سعی کردیم که عملکردها زود نتیجه دهد، ولی بعضی اوقات سالیان سال طول می کشد تا یک محصول ثمر دهد.
امروز تولیدکنندگان در اتحادیه حضور قوی دارند و ما شاهد رفت و آمدهای آنان هستیم. در کارگروه ها حضوری پررنگ دارند و نشان می دهد که به کاری که انجام می دهند ایمان داشته و حداکثر تلاش خود را انجام می دهند. بیشتر اعضاء عهده دار امور خودشان هستند. ما جلساتمان هر هفته سه شنبه که از ساعت 17 تا 19:30 برگزار می کنیم و بیش از 20-30 نفر از تولیدکنندگان حضور دارند، مشکلات خود را مطرح می کنند و ما در دستور کار هیئت مدیره قرار می دهیم. رویکرد خوبی نسبت به اتحادیه هست و تعامل ها صورت می گیرد ولی باید بیشتر کار و تلاش کنیم.


*سایت طلا: جایگاه صنعت طلا و جواهر و ارزآوری و اشتغالزایی آن برکسی پوشیده نیست، این صنعت در دید مسئولان اقتصادی چگونه است و این صنعت در اقتصاد کشورمان چگونه تعریف شده؟

محمدولی: صنعت طلا و جواهر می تواند بخش مهمی از دغدغه های اقتصادی کشور را مدیریت کند. طلا در دنیا بالغ بر 1200 میلیارد دلار گردش مالی دارد. اگر ما بخواهیم درصد کوچکی را از این رقم را به کشور بیاوریم تا 10-11 میلیارد دلار گردش اقتصادی ایجاد می کند. ارزش افزوده ی بالایی هم توسط نیروی کار ایجاد می کند که 350 تا 500 هزار نفر را به صورت مستقیم مشغول به کار می کند.
این امر نیازمند حمایت های بیشتر از سوی متولیان و تشکلها و خرد جمعی در جهت بهبود وضعیت خودمان است. همه تشکلها باید در کنار هم بنشینند و یک وحدت رویه ی واحدی را شکل دهند، آن موقع شاهد پیروزی های خوبی در این صنف خواهیم بود.


*سایت طلا: و آینده این صنعت...؟

محمدولی: من اعتقادم این است که تا 12 سال دیگر یعنی سال 1405 بتوانیم خودمان را پیدا کنیم و برگردیم به تولید و احیای صنعت طلا و جواهر در ایران، و ارزش افزوده ی خوبی را در کشور داشته باشیم، اشتغالزایی به همراه صادرات طلا و جواهر داشته باشیم، آن موقع می توانیم بگوییم صنف موفق و خوبی داریم و به آن ببالیم و به این کارنامه افتخار کنیم.


*سایت طلا: جناب آقای محمدولی واژه هایی را بیان می کنیم شما جمله ای که در ذهنتان درباره آن واژه در این صنف هست عنوان کنید؛

«صداقت»

محمدولی: در صنف کم می بینیم


*سایت طلا: «اتحاد»

محمدولی: دیده نمی شود


*سایت طلا: «رسانه»

محمدولی: شاید بخش برجسته در صنف ما، نه بخاطر اینکه امروز مهمان شما هستم. در این چند ساله بخش رسانه خیلی خوب کار کرده، از جمله رسانه شما سایت طلا.


*سایت طلا: « مالیات بر ارزش افزوده»

محمدولی: در هر دو موردِ ارزش افزوده غیرکارشناسی وارد شدیم


*سایت طلا: «بازار»

محمدولی: بازار .... اگر بصورت کلی بخواهیم بگوئیم؛ تابلویی از کل صنف طلا و جواهر، اما امروز متأسفانه تصویر خوبی از صنف طلا و جواهر به نمایش نمی گذارد.


*سایت طلا: نظر شما در مورد ایجاد نقد و روحیه نقد پذیری در صنف طلا و جواهر چیست؟ آیا می توان این بحث را در این صنف آغاز کرد؟ نقد منصفانه ای که منفعت صنف را در برگیرد.

محمدولی: اگر کسی از نقد فرار کند، آن را انسان موفقی نمی دانم. این امر را باید به عنوان یک اصل قرار دهیم که کسانی که اطراف ما هستند می توانند به ما کمک کنند. آنقدر که دیگران برای سازندگی ما می توانند کمک کنند، خودمان نمی توانیم. مشاهده نقاط ضعف است که به کار ما می آید، نقاط قوت خب ممکن است باشد. نباید از نقد ناراحت شویم و من اعلام می کنم که شما این رویه را یعنی نقد را از مجموعه ما آغاز کنید.


*سایت طلا: شما عملکرد سایت طلا را چگونه ارزیابی می کنید، و چه راهکاری برای رشد این رسانه ی صنف طلا و جواهر دارید؟

محمدولی: بنده متعدداً خدمت این سایت رسیده ام، ما در بخش رسانه قبلاً کاستی هایی داشتیم که عدم وجود رسانه ای قوی خیلی لطمه به صنف وارد کرد. امروز می دانم بسیاری از مجامع و دستگاهها و سازمانهای مختلف مرتبط، اخباری را که می خواهند منعکس کنند از طریق رسانه شما (سایت طلا) و مجموعه های دیگر پی گیری می کند.
شما کارنامه موفقی را داشته اید، و من به نوبه خودم از مدیریت و کارکنان که در این بخش زحمت کشیده اند تشکر می کنم، و امیدوارم که این سایت به یک مجموعه بزرگتر و خبرگزاری تبدیل شود، و از این طریق بتوانیم بهتر با مسئولین و تصمیم گیران ارتباط برقرار کنیم.
ما از طریق سایت طلا بهتر می توانیم به این موفقیت ها برسیم.
سعی کنید مستقل باشید و به هیچ تشکل و مجموعه ای وابسته نباشید، و در این صورت به راحتی می توانید براساس امانتداری که دارید، انعکاس خوبی داشته باشید و با مخاطبان ارتباط برقرار کنید.


*سایت طلا: و اما سئوال پایانی و یک سئوال متفاوت، در تنها 30روز در قسمتی از این کره خاکی 2000 انسان مسلمان از کودک و زن و پیر و جوان به دست رژیمی سفاک کشته شده و به خاک و خون کشیده شدند ما به عنوان انسان، نه مسلمان چه وظیفه ای داریم و چگونه می توانیم از این کشتار بی رحمانه ابراز انزجار کنیم؟

محمدولی: اگر به عمق فاجعه نگاه کنیم آنقدر قساوت می بینیم که هر آدم بی تفاوت را به جوش می آورد. کل دنیا به صورت خود جوش به صورت راهپیمایی و انتشار بیانیه اقداماتی را انجام دادند، ما هم در اتحادیه تولیدکنندگان یک بیانیه ای را تنظیم و به سهم خودمان به وزارت خارجه ارسال کردیم.
ولی انتظار من این است که در صنف خودمان به صورت یک بیانیه رسمی به عنوان حداقل کاری که می توانیم انجام دهیم و یا به بضاعت خودمان کمک های مالی خود را جمع کنیم و توسط مجامع ذیربط برای آنان ارسال کنیم، تا حداقل مسکنی برای آنان باشد.
امروز فلسطین خط مقدم مقاومت است، و متأسفانه هیچ اقدامی برای بازگشایی گذرگاه رفح انجام نمی پذیرد. همه دست به دست هم داده اند تا مقاومت غره را به شکست وادارند، ما هم باید با اظهار خودمان محکوم کنیم و با حداقل کمک های مالی به آنان یاری برسانیم.

*سایت طلا: جناب آقای محمدولی، از این که در کافه حضور پیدا کردید و وقتتون را در اختیار سایت طلا قرار دادید بسیار سپاسگذاریم و آرزوی موفقیت برای شما داریم.

محمدولی: خواهش می کنم، بنده هم آرزوی موفقیت روز افزون برای شما و همه همکارانتون دارم.


پایان


گزارش و تنظیم: احمد جعفری
عکس: جابر بیات


** گزارش تصویری این مصاحبه را می توانید در بخش گزارش تصویری سایت طلا و یا مراجعه به لینک زیر مشاهده نمائید:
http://www.tala.ir/photogallery.php?grp0=220&grp1=181