وضعیت قرمز هوا در ۳ محدوده پایتخت/ تابش فرابنفش در چه ساعاتی تشدید میشود؟
رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو از شدت بالای تابش اشعه فرابنفش از ساعت ۹ تا ۱۶ در سطح زمین خبر داد و گفت: اقدامات لازم برای کاهش اثرات منفی این اشعه بر سلامت انسان باید در نظر گرفته شود.
به گزارش سایت طلا،مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، با اشاره به اینکه بیشترین اشعه فرابنفش از ساعت ۹ تا ۱۶ در سطح زمین دریافت میشود گفت: تابش فرابنفش طولموج خاصی از طیف الکترومغناطیس است که از سمت خورشید به زمین ارسال میشود و معمولاً ۲۰۰ تا ۲۵۰ نانومتر و در برخی منابع تا ۲۸۰ نانومتر ذکر شده است. وقتی غلظت ازن استراتوسفر کاهش یابد، اشعه فرابنفش بیشتری در سطح زمین دریافت میکنیم
وی ادامه داد: امواج فرابنفش در مواردی مضر و در مواردی مفیدند. بهعنوانمثال منبع اصلی تولید ویتامین D اشعه فرابنفش است؛ ولی مقدار دریافت آن از میزان معینی بیشتر میشود سیستم حفاظتی بدن دچار مشکل میشود و دچار آفتابسوختگی و تروماهای پوستی خواهیم شد.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور با بیان اینکه بر اساس منابع علمی بیشترین اشعه فرابنفش از ساعت ۹ تا ۱۶ در سطح زمین دریافت میشود گفت: تابش این اشعه در مناطق مختلف یکسان نیست و در مناطق مرتفع بیشتر از سایر نقاط دریافت میشود و در ساعاتی که تابش خورشید شدت بیشتری دارد، اثرگذاری فرابنفش نیز بیشتر خواهد بود و طی این مدت از کرمهای ضدآفتاب، لباسهای پوشیدهتر مانند لباس آستینبلند، کلاه و… استفاده شود. این راهکارها برای حفاظت در مقابل اشعه فرابنفش ثابت و ارزانقیمت است.
رهنما در پایان گفت: متأسفانه کاهش و افزایش اشعه فرابنفش در اختیار انسان نیست؛ چرا که از خورشید ساطع میشود تنها راه اطلاعرسانی و انجام اقدامات پیشگیرانه است.
وضعیت قرمز هوا در ۳ محدوده پایتخت
بنابر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران وضعیت قرمز هوا در ۳ محدوده پایتخت گزارش شده است.
به گزارش سایت طلا، تهران در ۲۴ ساعت گذشته با ثبت شاخص ۱۲۰ کیفیت هوای ناسالم برای گروههای حساس را تجربه کرد و امروز هم میانگین در شرایط نارنجی است.
در حال حاضر ایستگاههای اقدسیه در منطقه یک با شاخص ۶۲، پونک در منطقه پنج با شاخص ۶۴، تربیت مدرس در منطقه ۶ با شاخص ۶۹، ستاد بحران در منطقه هفت با شاخص ۱۰۰، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۹۶، گلبرگ در منطقه ۸ با شاخص ۷۴، مسعودیه در منطقه ۱۵ با شاخص ۸۱، پارک رازی در منطقه ۱۱ با شاخص ۸۱، پاسداران در منطقه ۳ با شاخص ۸۹، دانشگاه شهید بهشتی در منطقه یک با شاخص ۷۷، دانشگاه علم و صنعت در منطقه ۴ با شاخص ۷۳ و شهرک چشمه در منطقه ۲۲ با شاخص ۹۰ هوای قابل قبول را نشان میدهند.
ایستگاههای پیروزی در منطقه ۱۳ عدد ۱۰۴، شادآباد در منطقه ۱۸ عدد ۱۰۹، شریف در منطقه ۲ عدد ۱۰۲، شهرری در منطقه ۲۰ عدد ۱۳۹، شهرداری منطقه ۱۹ عدد ۱۱۰، شهرداری منطقه ۲۱ عدد ۱۱۳، ژئوفیزیک در منطقه ۶ عدد ۱۲۱ و شهرداری منطقه ۱۵ عدد ۱۲۸ را به ثبت رساندهاند و وضعیت در این ایستگاهها نارنجی و کیفیت هوا برای گروههای حساس، ناسالم است.
همچنین ایستگاههای شهرداری منطقه ۱۱ شاخص ۱۵۱، میدان فتح در منطقه ۹ شاخص ۱۵۱ و پارک شکوفه در منطقه ۱۴ شاخص ۱۵۶ در وضعیت قرمز و هوای ناسالم قرار دارند.
بر اساس روزشمار شاخص آلودگی هوا، تهران از ابتدای سال تا امروز ۵ روز هوای پاک، ۹۷ روز هوای قابل قبول، ۲۶ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و یک روز ناسالم را تجربه کرده و این در حالیست که در مدت مشابه سال قبل مردم پایتخت ۸ روز پاک، ۹۲ روز قابل قبول، ۲۸ روز ناسالم برای گروههای حساس و یک روز هوای ناسالم را تجربه کردهاند.
در یک هفته اخیر پنج روز هوای قابل قبول و دو روز هوای ناسالم برای گروههای حساس در جداول شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به ثبت رسیده است.