تحریمهای آمریکا علیه روسیه، به «مرگ دلار» منجر خواهد شد!
دولت امریکا برای حفظ موقعیت دلار به کمک و همکاری دیگر کشورها نیاز دارد؛ اما همراهیهای جهانی کاهش یافته، به خصوص به این دلیل که بیشتر اوقات سیاست چماق و هویج امریکا در چند دهه گذشته سیاست چماق خالی بوده و از هویج خبری نبوده است.
تاریخ: ۳۰/مرداد/۹۳ ساعت ۱۰:۳۲ | اقتصاد جهانی شناسه خبر: ۱۷۵۷۴
ران پاول پزشک، نویسنده و سیاستمدار سابق آمریکایی است که از 1997 تا 2013 نماینده مجلس نمایندگان آمریکا بر عهده داشت. او سه بار در سالهای 1988 و 2008 و 2012 و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود. اخیراً وی با اشتباه خواندن تصمیم دولت امریکا بر اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه، این اقدام را به ضرر آمریکا ارزیابی کرده است. ترجمه آن را در ادامه می خوانید:
تصمیم دولت امریکا بر اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه اشتباه بزرگی است که ضمن دامن زدن به وضعیت پرتنش کنونی، نهایتا به ضرر اقتصاد امریکا نیز تمام خواهدشد. گرچه اثرات این تحریم ها در کوتاهمدت چندان محسوس نیست ولی به مرگ احتمالی دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی منجر خواهد شد.
متضرر شدن اروپا از تحریمهای امریکا علیه روسیه
امریکا تنها خود به تحریم بانکها و شرکتهای روسی مبادرت ننموده، بلکه از بانکهای اروپایی نیز خواسته به تحریمهایش پایبند باشند. با احتساب حجم تجارت بین بانکهای اروپایی و روسیه میتوان گفت این تحریمها به همان اندازه که به روسیه آسیب وارد مینمایند به ضرر اروپا تمام خواهند شد.
نزدیک شدن هر چه بیشتر کشورهای گروه بریکس به یکدیگر
نتیجه دیگر تحریمها نزدیک شدن هر چه بیشتر روسیه به همپیمانانش در گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، افریقای جنوبی) است. این کشورها بیش از 40 درصد جمعیت جهان را دارا میباشند، تولید اقتصادیشان تقریبا برابر اتحادیه اروپا و ایالات متحده است و منابع طبیعی قابل توجهی در اختیار دارند. روسیه بزرگترین تولیدکننده نفت در دنیا است و بخش بزرگی از گاز طبیعی اروپا را تامین مینماید. برزیل دومین کشور صنعتی در قاره امریکا و بزرگترین صادرکننده اتانول در دنیاست. چین نیز سرشار از منابع معدنی است و بزرگترین تولیدکننده غذا در دنیا محسوب میشود.
انعقاد پیمانهای پولی دوجانبه
روسیه و چین در حال امضای پیمانهای پولی جهت انجام تجارتهای دوجانبهشان با ارزهای ملی دو کشور بجای دلار هستند، روندی که اگر انتشار یابد موقعیت دلار در تجارت بین الملل را نزول خواهد داد. مهمتر از همه، چین، روسیه و افریقای جنوبی نزدیک به 40 درصد طلای جهان را تولید میکنند؛ این قابلیت میتواند در اجرای سیاست پول با پشتوانهی طلا توسط کشورهای بریکس که چالشی برای دلار خواهد بود کمک کند.
افزایش بدهیهای دولت امریکا و کاهش ارزش دلار در طی سالیان متمادی دلیل مشترک ایجاد یورو در اروپا و تلاش چین جهت بینالمللیسازی ارز خود و همچنین مذاکرات دیگر کشورها جهت انعقاد پیمانهای پولی و تجاری است.
دولت امریکا برای حفظ موقعیت دلار به کمک و همکاری دیگر کشورها نیاز دارد؛ اما همراهیهای جهانی کاهش یافته، به خصوص به این دلیل که بیشتر اوقات سیاست چماق و هویج امریکا در چند دهه گذشته سیاست چماق خالی بوده و از هویج خبری نبوده است.
اعمال سیاستهایی مثل تحریم که تنها کشورها را به پرهیز از دلار سوق خواهد داد در نهایت موجب کاهش ارزش دلار و آسیب دیدن اقتصاد امریکا خواهد شد.