سایت خبری طلا

جزئیات تازه از پرونده چای دبش + فیلم

منبع: فارس


بازپرس چای دبش در خصوص ماجرای مهرهایی که مدیران شرکت دبش به یک واحد اداری در شهرری منتقل کردند و در دفتر را قفل کردند، توضیحاتی را ارائه کرد.


به گزارش سایت طلا،حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه سرکشی‌ها و بازدید‌های میدانی و آسیب‌شناسانه و مسئله‌محورخود از مراجع و مراکز قضایی، قریب به ۴ ساعت از مجتمع قضایی تخصصی ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی تهران بازدید به عمل آورد و از نزدیک در جریان کم‌وکیف رسیدگی به پرونده‌ها در این واحد قضایی قرار گرفت.

VID:20240815-491563424.mp4

رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید خود از مجتمع قضایی تخصص یویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تهران، در شعبه ۴ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۲ حضور یافت.

در زمان حضور رئیس قوه قضائیه در این شعبه، بخشی از پرونده چای دبش با حضور متهم پرونده در حال بررسی و بازپرسی بود.

در جریان حضور حجت الاسلام محسنی اژه ای در این شعبه، اسناد بازرگانی و گمرکی مکشوفه در بازرسی از دفتر شرکت دبش شاملِ پرینت رنگی جهت ساخت اسناد جعلی، مُهر‌های خارجی، مُهر‌های شرکت‌های ذینفعِ واحدِ دبش و غیره، به رؤیت رئیس قوه قضائیه رسید.

در ادامه، حجت‎الاسلام محسنی اژه‌ای سؤالاتی تخصصی و مرتبط با موضوع پرونده‌ی چای دبش را از متهم پرونده پرسید؛ سؤالاتی در باب علل نگهداری و اختفای مُهر‌های شرکت‌های خارجی در ساختمانی چهارطبقه و علل واریز ریال به حساب این متهم و ادعای دریافت ارز از ناحیه واریزکنندگان در ازای ریال‌های واریزی.

نکته قابل تأمل آنکه، متهم در ابتدا مدعی بود که درازای دریافت ریال، ارزی به فردی نداده است و ریال‌های پرداختی به او صرفاً قرض بوده است و از یک نقطه در خارج از کشور به او پرداخت شده است؛ در اینجا، قاضی‌القضات خطاب به این متهم گفت که چطور ممکن است این مقدار ریال در آن نقطه‌ی خارج از کشور وجود داشته باشد که به شما پرداخت شود؟

متهم در پاسخ، حرف پیشین خود را پس گرفت و اذعان کرد که ریال‌ها را در داخل کشور دریافت کرده است!

در ادامه، بازپرس پرونده به تشریح فرآیند انتقال ریال به حساب متهم از برخی صرافی‌ها در همان نقطه‌ی خارج از کشور پرداخت؛ صرافی‌هایی که وفق مندرجات پرونده، وقتی به فردی ارز می‌دادند، ارزگیرنده را برای پرداخت مابه‌ازای ریالی، به متهم پرونده ارجاع می‌دادند.

همچنین بازپرس پرونده از شناسایی و احضار دست‌اندرکاران بالغ بر ۱۰۵ شرکت واریزکننده ریال به حساب متهم چای دبش خبر داد که آن‌ها صراحتاً اعلام داشته‌اند بخشی از ریال پرداختی، بابتِ دریافت ارز بوده است.

در این بازدید بازپرس پرونده چای دبش در خصوص ماجرای مهرهایی که مدیران شرکت دبش به یک واحد اداری در شهرری منتقل کردند و در دفتر را قفل کردند، گفت: بعضی از این مهرها را نپذیرفته‌اند؛ اما همه مهرها در یک کارتن در واحدی اداری در شهرری پیدا شدند.

در ادامه متهم پرونده بیان کرد: بعضی از این مهرها متعلق به شرکت‌های خارجی است که با آن‌ها کار می‌کردیم و نماینده در تهران و در دفتر ما پای نامه‌ها و فاکتورها مهر را می‌زد.

رئیس دستگاه قضا در پاسخ این سوال را مطرح کرد که وقتی نماینده‌ها رفتند چرا مهرها را با خودشان نبردند؟!

همچنین علی صالحی، دادستان تهران گفت: این پرونده بیش از ۳۰۰ جلد است.

در این بازدید داستان دو هزار میلیارد تومان ارزی که در دبی فروخته شد و پول آن به حساب ریالی در تهران واریز شد، مشخص شد.

متهم پرونده چای دبش مدعی شد: یک شرکت هواپیمایی دو هزار میلیارد تومان به ما قرض داد!

در همین رابطه بازپرس پرونده گفت: یک شرکت هواپیمایی از گروه شرکت‌های دبش ۱۰۰ میلیارد تومان چای برای کترینگش خریده است. در کنار این خرید دو هزار میلیارد تومان هم از یک صرافی در دبی ارز خریده و صرافی دبی به او شماره حساب ریالی در تهران داده است و گفته پول را به این حساب در تهران بزنید.

رئیس قوه قضائيه اظهار کرد: پس به شما قرض نداده‌اند، از شما ارز خریده‌اند.

۱۰۷ ثانیه بازپرسی تخصصی رئیس قوه قضائيه در پرونده چای دبش

متهم پرونده چای دبش بیان کرد: قرارداد دارم که صرافی در دبی به ما ریال داده است.رئیس قوه قضائیه در ادامه پرسید: صرافی در دبی به شما ریال می‌داده است؟! مگر دبی ریال ایران دارد؟

متهم در پاسخ به رئیس قوه قضاییه بیان کرد: در دبی ریال قرض گرفتم! البته در دبی که ریال ندارند. سپس رئیس قوه قضائيه بیان کرد: من که می‌گویم ریال ندارند شما می‌گویید ریال دارند. متهم در پاسخ به محسنی اژه‌ای گفت: عرضم را بد رساندم!