به گزارش سایت طلا، تغییرات جدیدی در سیستم مالیاتی کشور لحاظ شده است.
مهدی امیدوار با اشاره به چالشهای مالیاتی واحدهای صنفی طلا و جواهر کشور در روزهای اخیر گفت: اصل طلا مشمول ارزش افزوده نیست، اما اجرت ساخت، حقالعمل و سود فروشنده کالاهای مذکور مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده میشود، در نتیجه به دلیل چند نرخی بودنِ نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالای فروخته شده (یعنی اصل طلا معاف و سود و اجرت مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده) از این به بعد فروشندگان طلا و جواهر باید در هنگام فروش طلا و جواهر صورتحساب نوع ۲ صادر کنند.
وی افزود: در فاکتور نوع ۲ نیازی به ثبت مشخصات و کدملی خریدار نیست؛ بلکه در این نوع صورتحساب صرفاً اطلاعات فروشنده و مشخصات کالا همراه با نرخ مالیات بر ارزش افزوده به تفکیک اجرت و کارمزد ثبت میشود و بابت اصل طلا نیز هیچگونه مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمیشود. از آنجایی که امکان تفکیک معافیت اصل طلا از ارزش افزوده و نرخ ۹ درصدی سود و کارمزد در رسید دستگاه کارتخوان وجود ندارد، به همین دلیل رسید چاپی دستگاه کارتخوان بهعنوان صورتحساب الکترونیک مورد پذیرش قرار نمیگیرد.
مالیات طلا از مالیات های غیر مستقیم مردم است و فروشنده هنگام فروش طلا ۹ درصد مالیات از خریدار دریافت می کند و سپس موظف است این مبلغ را در نهایت به حساب اداره مالیاتی پرداخت کند. لذا می توان گفت این خریدار است که مالیات برارزش افزوده را به دولت پرداخت می کند. همچنین لازم است بدانید هنگام خرید طلا نیازی به ارائه کدملی از طرف خریدار نیست.
میزان مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ ۹ درصد می باشد و اگر فروشنده ای بیشتر از این مبلغ را دریافت کند متخلف محسوب شده و تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد.
نیکخواه همچنین به مردم توصیه کرد که برای جلوگیری از تقلب و کلاهبرداری، به جای خرید طلای آب شده، طلای ساخته شده را انتخاب کنند. وی افزود: بهتر است مصنوعات طلا با فاکتور سربرگدار خریداری شود تا افراد از هرگونه خطر و تقلب در امان باشند.
طلای آب شده به دلیل نداشتن مالیات و اجرت فروش ندارد و از طرفی هنگام فروش نیز ۷ درصد سود فروشنده از آن کسر نخواهد شد به همین دلایل امکان تقلب و کلاهبرداری از این نوع طلا بسیار زیاد است.