سازمان ملل قطعنامه پایان دادن به اشغال فلسطین را تصویب کرد
مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه پیشنهادی فلسطین را که از اسرائیل خواسته بود ظرف ۱۲ ماه به اشغال غیرقانونی خود پایان دهد، با اکثریت قاطع آرا تصویب کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی با تصویب قطعنامهای از اسرائیل خواست تا ظرف ۱۲ ماه به «حضور غیرقانونی خود در سرزمینهای اشغالی فلسطین» پایان دهد. این قطعنامه با ۱۲۴ رای موافق، ۴۳ رای ممتنع و ۱۲ رأی منفی که اسرائیل و آمریکا در میان آنها بودند، به تصویب رسید.
این اقدام اسرائیل را چند روز قبل از سفر رهبران جهان به نیویورک برای گردهمایی سالانه سازمان ملل منزوی میکند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل قرار است در ۲۶ سپتامبر، همزمان با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سخنرانی کند.
این قطعنامه از نظر مشورتی دادگاه لاهه در ماه ژوئیه استقبال میکند که اعلام کرده اشغال سرزمینها و شهرکهای فلسطینی توسط اسرائیل غیرقانونی است و این رژیم باید از آنها خارج شود.
در نظر مشورتی دادگاه عالی سازمان ملل آمده است که خروج اسرائیل از سرزمینهای اشغالی باید "در اسرع وقت ممکن" انجام شود، اگرچه قطعنامه مجمع عمومی مهلتی ۱۲ ماهه تعیین کرده است.
موافقت سازمان ملل با پیشنهاد تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل همچنین از کشورها میخواهد که گامهایی را در جهت توقف واردات محصولات منشا شهرکهای اسرائیل و همچنین تهیه یا انتقال تسلیحات، مهمات و تجهیزات مربوطه به اسرائیل بردارند. این کار باید در مواردی انجام شود که دلایل منطقی برای استفاده این تسلیحات در اراضی اشغالی فلسطین وجود داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران در این نشست، در ادامه حمایتهای همیشگی خود از آرمان ملت مظلوم فلسطین و در مقابله با سیاستهای اشغالگرانه و تجاوزگرانه رژیم اسرائیل به این قطعنامه رای مثبت داد.
با توجه به فوریت وضعیت و اهمیت پایان دادن به اشغال فلسطین و خاتمه دادن به سیاستها و اقدامات آپارتایدی رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان، جمهوری اسلامی ایران به نفع قطعنامهای که در این خصوص تدوین شده رای مثبت داد.
جمهوری اسلامی ایران همچنین تاکید کرد که جامعه جهانی باید رژیم اسرائیل را متعهد به اجازه دادن به تمامی فلسطینیهای آواره برای بازگشت به سرزمینشان و بازگرداندن اموال آنها، و نیز پرداخت غرامت به تمامی افراد آسیبدیده در سرزمینهای اشغالی فلسطین کند.
حمایت جمهوری اسلامی ایران از این قطعنامه بدون تاثیر بر موضع ملی دیرینه و ثابت ایران در خصوص مساله فلسطین است که شامل عدم به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل و تاریخ آغاز اشغالگری آن است.
این اقدام جمهوری اسلامی بار دیگر تأکیدی بر سیاست ثابت و غیرقابل تغییر ایران در دفاع از حقوق ملت فلسطین و مخالفت با تجاوزگریهای رژیم اسرائیل است.