به گزار سایت طلا، گزارشها نشان میدهد که در طول ۶ ماه گذشته، سود خریداران ارز منفی بوده است.
قیمت دلار در طول ۶ ماه گذشته یکهزار و ۷۱۶ تومان ارزان شده است. این یعنی دلار ریزش ۲.۸ درصدی را تجربه کرده و حالا در قیمت ۵۹ هزار و ۲۳۰ تومان ایستاده است.
در این شرایط، این سوال مطرح است که بازار ارز در نیمه دوم سال چه شرایطی را سپری میکند؟ سید کمال سیدعلی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در گفتوگو با خبرگزاری درباره روند آتی بازار ارز میگوید: قیمت ارز و تقویت ریال به زمانهای مختلف و توجه به سایر متغیرهای اقتصادی مثل صادرات، اشتغال و بهرهوری بستگی دارد.
وی با اشاره به تاثیر درآمدهای ارزی و فروش نفت روی نرخ ارز، میافزاید: اشتباه ما این است که از نگاه نرخ ارز به تورم نگاه میکنیم؛ در صورتی که خود نرخ ارز، عاملی است از افزایش نرخ تورم. بنابراین اگر در ۶ ماه دوم سال نقدینگی زیادی داشته باشیم و کنترل نقدینگی صورت نگیرد، نرخ ارز را نباید به این میزان ثابت نگه داریم.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی تصریح میکند: برای کنترل نرخ ارز باید نرخهای ارز و حداقل نرخهای ارز ترجیحی را به نرخ بازار آزاد نزدیک کنیم و آن زمان، نرخ بهینه ارز مشخص میشود.
سیدعلی با اشاره به تصمیمات درباره نرخ ارز و بهره، متذکر میشود: از طرف دیگر، کسری بودجه و افزایش نقدینگی بسیار مهم است که اگر در این دو بخش درست عمل کرده باشیم، نرخ ارز نیز کنترل میشود.