اشتغال در آمريکا هنوز تحت تاثير رکود اقتصادي قرار دارد
اکنون با توجه به گذشت بیش از پنج سال از پایان دوران رکود بزرگ اقتصادی در آمریکا به نظر می رسد آثار و پیامدهای این رویداد تلخ اقتصادی هنوز بر ساز و کارهای اشتغال آمریکا سایه انداخته است.
تاریخ: ۱۵/شهريور/۹۳ ساعت ۱۱:۴۴ | اقتصاد جهانی شناسه خبر: ۱۷۹۱۰
کاهش روند اشتغال در آمریکا نشان می دهد روند بهبودی اقتصادی این کشور هنوز با موانع زیادی روبروست.
درحالیکه کارفرمایان از استخدام 142 هزار نفر از متقاضیان مشاغل خبر می دهند اما شمار اینگونه افراد هنوز با 212هزار نفری که بطور میانگین در سال گذشته استخدام شده اند فاصله زیادی دارد.
به گزارش آسوشیتدپرس از واشنگتن ، به رغم کاهش میزان بیکاری از 6 و 2 دهم درصد به 6 و یک دهم درصد اما کارشناسان مربوطه معتقدند عدم مراجعه و پیگیری افراد بیکار به مراکز کاریابی برای یافتن شغل مناسب نیز بعنوان کاهش آمار بیکاری دراین کشور عنوان شده که این ارقام را نمی توان شاخصی برای کاهش بیکاری در کشور قلمداد کرد.
تحلیلگران با استناد به آمار و ارقام وزارت کار آمریکا معتقدند جمع آوری و صدور اینگونه آمار و ارقام خالص نیست و پیشرفت های صنعتی و تولیدی و صنایع خودروسازی در این گزارش در نظر گرفته نشده است.
تحلیلگران همچنین معتقدند حتی در شرایط مناسب بازار و فعالیت های تجاری ، بی ثباتی در روند اشتغال چیزی دور از انتظار نبوده است.
ازاینرو می توان نتیجه گرفت کاهش آمار استخدام می تواند حاکی از کاهش فعالیت های تجاری باشد که در نهایت به کاهش قدرت خرید شهروندان می انجامد.
پال اشورث کارشناس ارشد اقتصاد سرمایه ای معتقد است ادامه روند کاهش اشتغال دراین کشور ناگزیر کندی روند فعالیت های اقتصادی را در پی خواهد داشت.
تازه ترین گزارش های اقتصادی مربوط به ایجاد فرصت های شغلی جدید در آمریکا نشان می دهد برغم افزایش و یا موفقیت های اندک در حوزه کاریابی و اشتغال در این کشور، اما اعداد و ارقام موجود کمتر از آن چیزی است که بانک مرکزی کشور انتظار داشت بر اساس آن سودبانکی را افزایش دهد.
بسیاری از تحلیل گران انتظار دارند در نیمه 2015 سود بانکی از سوی مقامات بانک مرکزی آمریکا افزایش یابد.
مقامات دولتی معتقدند دست کم به دو دلیل موقت و گذرا اشتغال در ماه اوت با کاهش روبرو شده است. اعتصاب کارکنان فروشگاه زنجیره ای مارکت بسکت در شمال شرقی آمریکا که سبب شد 17 هزار نفر از مراکز مختلف فروش مواد غذایی و نوشیدنی وابسته به این فروشگاه بزرگ زنجیره ای دست از کار بکشند. همچنین کاهش 4600 نفر از کارکنان صنایع خودروسازی در اوت از دیگر دلایل کاهش اشتغال در ماه گذشته بوده است.
همچنین ناگفته نماند صنایع خودروسازی آمریکا در تابستان با نوعی بی ثباتی در اشتغال روبروست زیرا در این فصل معمولا تولیدکنندگان خودرو برای تجهیز ابزار وماشین آلات باید کارخانه های خود را بطور موقت در ژوئیه تعطیل کنند.
اما برغم روند سال های گذشته، در تابستان سال کنونی چنین اتفاقی روی نداد و صنایع خودروسازی توانستند شمار فرصت های شغلی خود را در ژولای افزایش دهند.
همچنین مراکز خرید و صنایع خودروسازی آمریکا در ماه گذشته شاهد بیشترین کاهش نیروی انسانی بودند.
از سوی دیگر، برخی از مراکز مالی شامل حسابداری، مهندسی و مدیریت شاهد افزایش اشتغال بوده اند.
با توجه به چالش های اشتغال و بیکاری آمریکا، بسیاری از اقتصاددانان با اشاره به میزان رشد 3 درصد سالانه خواستار رونق اشتغال در نیمه دوم سال کنونی هستند.