به گزارش سایت طلا،شهباز حسن پور بیگلری با اشاره به سفر رئیسجمهور به روسیه برای شرکت در اجلاس بریکس گفت: این سفر فرصت خوبی برای انجام مذاکرات با مقامات کشورهای مختلف در حوزه مسائل اقتصادی است.
وی اظهار کرد: قطعا مذاکراتی که در این سفر با مقامات کشورهای عضو بریکس انجام میشود، میتواند در حوزه مسائل اقتصادی گشایشها و ثمرات مثبتی را برای کشورمان به همراه داشته باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: این اولین حضور ایران در اجلاس بریکس به عنوان عضو دائم این پیمان است و میتواند شروع خوبی برای فعالیتها و همکاریهای اقتصادی و بازرگانی کشورمان با کشورهای عضو این پیمان باشد.
حسنپور خاطرنشان کرد: کشورهای عضو پیمان بریکس از نظر جمعیت و از نظر قدرت اقتصادی یک ظرفیت بزرگ به حساب میآیند و تاثیر بسزایی در اقتصاد جهانی دارند.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهای موجود در کشورهای عضو پیمان بریکس و همین طور ظرفیت های بالقوه در ایران چه از نظر ترانزیت چه از نظر انرژی و غیره همکاری های ما با کشورهای عضو این پیمان می تواند ثمرات مثبتی از نظر اقتصادی برای کشور به همراه داشته باشد.
نماینده کرمان و راور گفت: با توجه به تلاش کشورهای غربی برای تحریم ایران عضویت ما در این پیمان و همکاری اقتصادی با کشورهای عضو بریکس می تواند خنثی کننده توطئههای دشمنان علیه کشورمان باشد.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهور سهشنبه یکم آبان ۱۴۰۳ در پنجمین سفر خارجی خود، به دعوت ولادیمیر پوتین و به منظور شرکت در شانزدهمین نشست سران بریکس، عازم شهر کازان محل برگزاری این اجلاس در روسیه شد.
شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس روزهای اول تا سوم آبان در کازان روسیه در حال برگزاری است و «مسعود پزشکیان» به عنوان یکی از سران کشورهای عضو بریکس و بنا به دعوت رسمی رئیسجمهور روسیه در این اجلاس حضور دارد.
او ظهر چهارشنبه در نشست اصلی سران بریکس ضمن تشریح ظرفیتهای متقابل بریکس و ایران برای همکاریها، پنج پیشنهاد مهم در راستای تحقق اهداف تشکیل این نهاد بینالمللی ارائه داد و گفت: پیگیری برنامههای بسیار متنوع درون گروهی، بدون داشتن یک دبیرخانه کوچک و چابک مشکل خواهد بود.
رئیسجمهور همچنین در سخنانی در شانزدهمین اجلاس سران بریکس با تاکید بر این که بریکس از ظرفیت خود برای توقف جنگ در غزه و لبنان استفاده کند، گفت: تداوم این وضعیت در غزه جهان را در خطر گسترش ناامنی و جنگ قرار خواهد داد.
پزشکیان ظهر پنج شنبه ـ ۳ آبان ـ در اجلاس بریکس پلاس نیز حضور یافت و با بیان اینکه پایههای معادلات یکجانبه و توازن برخاسته از محوریت تکقطبی به شدت سست شده است، گفت: ائتلافگرایی و تلاش برای ایجاد مناسباتی سازنده و دوستانه، بخشی از واقعیت امروز و خواسته جمع زیادی از کشورها و بازیگران بینالمللی است.
گروه بریکس یا اقتصادهای نوظهور در ابتدا با حضور کشورهای روسیه، چین، هند و برزیل شکل گرفت و سپس آفریقای جنوبی به آن پیوست. در ابتدای سال جاری میلادی، کشورهای ایران، عربستان سعودی، امارات، مصر و اتیوپی نیز به این گروه اضافه شدند.
روسیه از اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست دورهای یک ساله گروه بریکس را بر عهده گرفت است و قرار است با نظارت این کشور، بریکس در اجلاس کازان بیش از ۲۵۰ رویداد را که طیف وسیعی از موضوعات را پوشش میدهند، برگزار کند.