وزیر ارتباطات: فیلترینگ تمام شد
ستار هاشمی در حاشیه جلسه هیات دولت امروز (9 آبان ماه) از اقدام جدید دولت برای برداشتن فیلترینگ خبر داد و گفت: اقدامات به طور جدی در دولت در دستور کار است و ما این موضوع را دنبال میکنیم. اجازه دهید مسیر خود را طی کند.
ستار هاشمی در حاشیه جلسه هیات دولت امروز (9 آبان ماه) از اقدام جدید دولت برای برداشتن فیلترینگ خبر داد و گفت: اقدامات به طور جدی در دولت در دستور کار است و ما این موضوع را دنبال میکنیم. اجازه دهید مسیر خود را طی کند.
ضرورت رفع فیلترینگ
همچنین روز گذشته به مناسبت روز جهانی اینترنت نشست ویژهی کارزارهای رفع فیلترینگ توسط پلتفرم «کارزار» برگزار شد. که مسئولان و کارشناسان در آن به ضرورت پایان فیلترینگ در ایران اشاره کرده بودند.
علیرضا عبداللهینژاد، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات، نمایندهی وزارتخانه در این نشست بود و به سیاق سایر اظهارات وزارت ارتباطات در حوزهی فیلترینگ از لزوم رفع فیلترینگ و محدودیتهای اینترنت گفته بود: موضع رسمی وزارت ارتباطات این است که محدودیتهایی که در زمینهی فیلترینگ هست باید برداشته شود. وزارت ارتباطات در خصوص وضعیت اینترنت گزارشهای دقیق و متقن با دادهها و آمارهای مشخص تهیه کرده و در اختیار دولت و شخص رئیسجمهور قرار داده است. الان این امر در دست آقای رئیسجمهور است و ما هم امیدواریم در آیندهی نزدیک خبرهای خوبی را اعلام کنیم و گشایشهایی رخ بدهد. يکی از کارهایی که در ابتدای دولت تعریف کردیم استفاده از نظر ذینفعان، روزنامهنگاران و ساير گروهها بود و الان نیز به این موضوع پایبند هستیم. دیدگاه ما این است که ادامهی این وضعیت به مصلحت نیست و در حوزههای مختلف مضرات بسیاری برای کشور داشته است.
هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات، در این نشست بر لزوم رسیدن به یک فهم مشترک درباره اینترنت بین حاکمیت و جامعه نیز بیان کرده بود: فهم جامع و مشترکی از مسئلهی اینترنت و موضوع فیلترینگ وجود ندارد. یک سطح این موضوع حاکمیت است، یک سطح نخبگان و گروههای مرجع و سطح سوم هم جامعه است که این فهم مشترک باید در میان این سه سطح ایجاد شود. مسئلهی اینترنت و استفاده از ظرفیت آن یک مسئلهی ملی است و از همهی حوزهها باید به آن پرداخته شود.
این استاد دانشگاه در ادامه به آمارهای اخیر ایسپا در خصوص میزان استفادهی دانشجویان از اینترنت و شبکههای اجتماعی اشاره کرده بود. به گفت او طبق نظرسنجی ایسپا، ۲۳۳ دقیقه در روز زمانی است که دانشجویان در شبکههای اجتماعی به سر میبرند. با این وضعیت فیلترینگ، کندی اینترنت و از کار افتادن فیلترشکنها حدود ۴۶ درصد دانشجویان در روز با اضطراب و دلهره مواجه هستند. این اضطراب بیاعتمادی به حاکمیت و کل جامعه، دغدغهی مهاجرت و رفتن از کشور و… را در وجود این جوانان ایجاد میکند.