واکنش بایدن ، کانادا، ایتالیا و انگلیس به صدور حکم بازداشت نتانیاهو

رئیس‌جمهور آمریکا در واکنشی عصبی به حکم دیوان بین‌المللی کیفری علیه نتانیاهو، آن را «شرم‌آور» توصیف کرد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، حکم بازداشت نتانیاهو و یوآوا گالانت از سوی دیوان بین‌المللی کیفری را «شرم‌آور» توصیف کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا با بی توجهی به مدارک و اسناد مورد استناد دادگاه لاهه افزود: «هر مدرکی که دیوان کیفری بین المللی ارائه کند، باز هم نمی‌توانیم حماس را با اسرائیل یکی بدانیم».

او سپس گفت: «ایالات متحده همواره در کنار اسرائیل برای محافظت از آن در برابر تهدیدات، خواهد ماند».

پیش از این یک سخنگوی کاخ سفید نیز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رویترز، در واکنش به صدور حکم جلب بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی توسط دیوان کیفری اعلام کرد که آمریکا قاطعانه تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی مبنی بر صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را رد می‌کند.

دیوان کیفری بین‌المللی روز گذشته (پنجشنبه) درخواست تجدیدنظر اسرائیل در خصوص بازداشت نتانیاهو و گالانت را رد و اعلام کرد که دلایلی منطقی وجود دارد که نشان می‌دهد نتانیاهو و گالانت بر حملات علیه غیرنظامیان نظارت داشته‌اند.

طبق این حکم جنایات نتانیاهو و گالانت، شامل استفاده آنها از گرسنگی به عنوان سلاح است. دادگاه لاهه اعلام کرد که جنایات جنگی منتسب به نتانیاهو و گالانت شامل قتل، آزار و شکنجه و اعمال غیرانسانی است و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی وزیر جنگ او که به تازگی برکنار شده، مسئولیت جنایت جنگی در نوار غزه و کرانه باختری را بر عهده دارند.

واکنش کانادا، ایتالیا و انگلیس به صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری واکنش‌های قابل توجهی را از سوی چندین کشور غربی از جمله کانادا، ایتالیا و انگلیس برانگیخته است.

به گزارش بامداد جمعه سایت طلا به نقل از الجزیره، جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا در جریان یک کنفرانس خبری با اشاره به اهمیت بسیار زیاد پایبندی همه طرف‌ها به قوانین بین‌المللی، اظهار کرد: این چیزی است که ما از ابتدای درگیری‌ها خواستار آن بوده‌ایم.

نخست‌وزیر کانادا همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص دستگیر شدن یا نشدن نتانیاهو و گالانت در صورت ورود آنها به خاک کانادا، تاکید کرد: کانادا یکی از اعضای مؤسس دادگاه بین‌المللی کیفری است بنابراین از تمام مقررات و احکام صادره از سوی دادگاه‌های بین‌المللی تبعیت خواهیم کرد.

نتانیاهو در صورت سفر به ایتالیا بازداشت خواهد شد

گیدو کروستو وزیر دفاع ایتالیا نیز با تاکید بر لزوم تبعیت از قوانین سازمان‌های بین‌المللی از سوی همه کشورهای دنیا، گفت: اگر نتانیاهو و گالانت به ایتالیا بیایند ما باید آنها را دستگیر کنیم زیرا ایتالیا به عنوان یکی از اعضای دادگاه بین‌المللی کیفری از نظر قانونی موظف است از احکام این دادگاه پیروی کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه دستگیری مقام‌های رژیم صهیونیستی بر اساس رأی دادگاه بین‌المللی کیفری یک تصمیم سیاسی نیست، اظهار کرد: دستگیر کردن آنها اجرای قوانین بین‌المللی است.

انگلیس به استقلال دادگاه بین‌المللی کیفری احترام می‌گذارد

در حالی که لندن تاکنون از دادن پاسخی مشخص در خصوص دستگیر کردن یا نکردن نتانیاهو و گالانت بر اساس حکم صادره از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری در خاک این کشور خودداری کرده است اما سخنگوی دولت انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما به استقلال دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) که معتبرترین نهاد بین‌المللی برای تحقیق و تعقیب جدی‌ترین جنایات در سطح بین‌المللی است، احترام می‌گذاریم.

در همین حال جرمی کوربین رئیس سابق حزب کارگر انگلیس از کی‌یر استارمر نخست‌وزیر و دیوید لمی وزیر خارجه این کشور خواست که هرچه سریعتر از احکام بازداشت صادره از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری که «از مدت‌ها قبل باید صادر می‌شد»، حمایت کنند.

به گزارش سایت طلا، دیوان بین‌المللی کیفری «لاهه» روز پنجشنبه دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.

این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت یک مقام صهیونیست را صادر می‌کند.

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو: به کار و استقلال دادگاه لاهه احترام می‌گذاریم

سخنگوی سازمان ملل متحد در واکنش به صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم اسرائیل از سوی دیوان کیفری بین المللی که مقر آن در لاهه هلند است، گفت: دبیرکل سازمان ملل به کار و استقلال این دیوان احترام می‌گذارد.

به گزارش سایت طلا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل این مطلب را روز پنجشنبه به وقت محلی در پاسخ به این پرسش بیان کرد که دادگاه لاهه حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم اسرائیل و همچنین «یک مقام ارشد حماس» را صادر کرد آیا دبیرکل واکنشی در این زمینه دارد؟

سخنگوی سازمان ملل در پاسخ گفت: «ما از صدور حکم بازداشت برای دو مقام اسرائیلی و یک مقام حماس توسط دیوان بین المللی کیفری آگاهی داریم. دبیرکل سازمان ملل به کار و استقلال دیوان بین المللی کیفری احترام می‌گذارد

از دوجاریک سوال شد با توجه به اینکه برای مقامات حکم بازداشت صادر شده است آیا از آنها در مجمع عمومی سازمان ملل استقبال خواهد شد زیرا سازمان ملل دارای پلیس مخصوص به خود است و آیا اگر این مقامات در مجمع عمومی شرکت کنند آنها بازداشت خواهند شد؟

سخنگوی سازمان ملل پاسخ داد: من نمی‌خواهم در مورد فرضیات صحبت کنم. نیروهای امنیتی ما برای حفظ امنیت سازمان ملل حضور دارند و به دنبال بازداشت کسی نیستند. در خصوص سفر مقامات رسمی باید بگویم که این امر، کشور میزبان سازمان ملل را نیز شامل می شود.

سخنگوی سازمان ملل همچنین در پاسخ به سوالی درباره افزایش شهدای جنگ غزه که به بالاتر از ۴۴ هزار نفر افزایش یافته و واکنش دبیرکل سازمان ملل در این زمینه گفت: این یک نقطه عطف ناخوشایند و مرگبار برای جنگ در غزه است.

دوجاریک تاکید کرد: ما همچنان کشته شدن غیرنظامیان در غزه را محکوم می‌کنیم و همچنین خواهان احترام به حقوق بین‌المللی و حقوق بشر و محافظت از غیرنظامیان و آتش بس فوری برای ازادی بی قید و شرط همه گروگانها هستیم.

دیوان کیفری بین‌المللی که مقر آن در لاهه هلند است، دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است. این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت دو مقام ارشد اسرائیلی را صادر می‌کند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۴۴ هزار و ۵۶ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۱۰۴ هزار و ۲۶۸ نفر رسید.

به گزارش سایت طلا، رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.

انتهای پیام/