فعالیت سامانه پر بارش جدید از امروز / هشدار نارنجی برای ۲۹ استان
سازمان هواشناسی با صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در ۲۹ استان از بارش برف، باران، آبگرفتگی، خسارت به سازهها و محصولات کشاورزی خبر داد.
به گزارش سایت طلا، بنا بر گزارش سازمان هواشناسی کشور امروز یکشنبه (۴ آذر) آسمان در بیشتر مناطق کشور صاف است و از اواسط روز، سامانه بارشی از غرب و جنوب غرب وارد کشور میشود.
کارشناس سازمان هواشناسی کشور با اعلام این خبر گفت: «بعد از ظهر امروز (۴ آذر) استانهای آذربایجان غربی، جنوب آذربایجان شرقی، همدان، ایلام، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهار محال و بختیاری، خوزستان بارندگی دارند. در برخی نقاط نیز بارندگی با رعد و برق و وزش باد شدید همراه است.»
کبری رفیعی افزود: «شرایط بارندگی در روزهای دوشنبه (۵ آذر) و سهشنبه (۶ آذر) نیمه غربی کشور را در برمیگیرد. فعالیت سامانه بارشی در روز سهشنبه (۶ آذر) در مناطقی از غرب و شمال غرب و زاگرس مرکزی شدت بیشتری خواهد داشت و در مناطق سردسیر غرب و شمال غرب کشور هم احتمال بارش برف وجود دارد.»
امروز (۴ آذر) شدت فعالیت بارشی در آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان به شکل رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گرد و خاک، کاهش نسبی دما، پدیده مه و در مناطق کوهستانی و ارتفاعات بارش برف سبب صدور هشدار زرد هواشناسی شدهاست. مخاطرات این هشدار احتمال اختلال در مسافرتهای جادهای، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال صاعقه، لغزندگی جادههای کوهستانی و گردنههای سردسیر به سبب بارش برف، احتمال ریزش سنگ، احتمال خسارت به سازههای موقت و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی است.
رفیعی ادامه داد: «چهارشنبه (۷ آذر) به جز منطقه جنوب شرق، در سایر مناطق کشور بارش پیشبینی میشود که در مناطق سردسیر و ارتفاعات به شکل برف است.»
به گفته رفیعی، از امروز تا اواسط روز سهشنبه (۵ آذر) در شهرهای صنعتی مثل تهران، کرج، اراک و اصفهان افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا پیشبینی میشود.
آبهای خلیج فارس و دریای خزر مواج و متلاطم است.
تهران در ساعات عصرگاهی افزایش ابر را تجربه میکند. نوسانات دمایی تهران ۷ و ۱۷ درجه سانتیگراد است.
سردترین منطقه کشور شهرستانک در استان البرز با ۶ درجه سانتیگراد زیر صفر و شهرکرد با ۵ درجه سانتیگراد زیر صفر و گرمترین منطقه کشور بندرلنگه در استان هرمزگان با دمای ۳۷ درجه سانتیگراد گزارش شدهاست.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در ۲۹ استان از بارش برف، باران، آبگرفتگی، خسارت به سازهها و محصولات کشاورزی خبر داد.
بررسی نقشههای پیشیابی سازمان هواشناسی نشان میدهد از بعدازظهر امروز یکشنبه سامانه بارشی از غرب و جنوب غرب وارد کشور خواهد شد که بهتدریج در اواخر وقت بارش پراکنده در استانهای غربی و جنوب غربی آغاز میشود.
فردا دوشنبه در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، قزوین، زنجان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر و غرب دریای خزر بارش باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید پیشبینی شده است.
سهشنبه بارش در مناطق ذکرشده تقویت شده و علاوه بر آن، گستره بارش به نیمه غربی دریای خزر و به استانهای البرز و تهران نیز خواهد رسید. چهارشنبه در جنوب غرب، جنوب، مناطقی در مرکز، دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی، سواحل دریای خزر، مناطقی در شرق کشور و روز پنجشنبه در مناطقی از جنوب کشور، دامنه و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر، شمال شرق و شرق کشور رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید روی میدهد.
طی روز دوشنبه بارش در جنوب آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه، سهشنبه در شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور و چهارشنبه در جنوب و جنوب غرب کشور بارش شدید خواهد بود. همچنین بارش برف در ارتفاعات زاگرس و البرز و نقاط سردسیر در شمال غرب و غرب کشور دور از انتظار نخواهد بود. امروز خلیج فارس و سهشنبه و چهارشنبه دریای خزر مواج و متلاطم پیشبینی میشود.
هشدار نارنجی هواشناسی برای کشاورزان
از سوی دیگر بر اساس هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی که برای کشاورزان صادر شده از امشب فعالیت سامانه بارشی آغاز و تا چهارشنبه 7 آذر ادامه خواهد داشت. این سامانه باعث بارش رگبارهای باران همراه با رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در برخی مناطق گرد و خاک خواهد شد. در برخی نواحی، دما به طور نسبی کاهش مییابد و وقوع پدیده مه و بارش برف در ارتفاعات و مناطق کوهستانی پیشبینی شده است.
بر این اساس منطقه اثر سامانه مذکور طی امروز آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان است.
فردا دوشنبه 5 آذر، دامنه اثر آن گسترش پیدا کرده و به آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، قزوین، زنجان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر و ارتفاعات گیلان نیز خواهد رسید.
سهشنبه 6 آذر سامانه بارشی در استانهای گیلان، مازندران، زنجان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، مرکزی، البرز، قزوین، تهران، قم، غرب و جنوب اصفهان، بوشهر و نیمه شمالی فارس فعال است.
روز چهارشنبه 7 آذر، مناطق گستردهتری تحت تأثیر این سامانه قرار میگیرند که شامل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، همدان، قزوین، قم، البرز، تهران، مرکزی، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان، فارس، بوشهر، غرب و جنوب اصفهان و یزد و شمال کرمان خواهد بود.
این پدیدهها میتوانند خسارتهایی به محصولات کشاورزی وارد کنند. به همین دلیل سازمان هواشناسی توصیه میشود کشاورزان هر چه سریعتر نسبت به برداشت محصولات خود اقدام کنند. بر این اساس باید در استان آذربایجان غربی و سمنان زعفران، آذربایجان غربی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و همدان چغندرقند، در اردبیل، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و لرستان سیبزمینی برداشت شود. همچنین در گلستان، البرز و اصفهان باید پنبه برداشت شود.
علاوه بر این، کشاورزان باید محصولات علوفهای را در کردستان برداشت کنند و در خوزستان نیز، سویا، برنج، ذرت علوفهای و صیفیجات پاییزه نیاز به برداشت دارند. در زنجان و قزوین گوجهفرنگی و صیفیجات باید جمعآوری شود. در استانهایی مانند فارس، لیمو ترش و در کرمان و مازندران مرکبات و خرمالو باید برداشت شود.
سازمان هواشناسی همچنین بر توجه به پاکسازی نهرهای آب مزارع و باغات تاکید کرده است. تنظیم دریچههای ورودی و خروجی استخرهای پرورش ماهی برای جلوگیری از خسارتهای ناشی از بارشهای شدید، خودداری دامداران و عشایر از تردد در ارتفاعات و نزدیکی مسیلها، انتقال ماشینآلات کشاورزی به مکانهای امن، تنظیم ارتفاع و شیب کندوهای زنبور عسل برای جلوگیری از ورود باران، فراهم کردن بستر مناسبی برای کشت محصولات پاییزه و کنترل دما و رطوبت سالنهای پرورشی از دیگر توصیه سازمان هواشناسی به کشاورزان است.
هشدار فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: شب یکشنبه 1403/09/04
زمان پایان: چهارشنبه 1403/09/07
نوع مخاطره: رگبار باران، رعدو برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گرد و خاک، کاهش نسبی دما، پدیده مه و در مناطق کوهستانی و ارتفاعات بارش برف
منطقه اثر:
یکشنبه 1403/09/04: آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان.
دوشنبه 1403/09/05: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، قزوین، زنجان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر و ارتفاعات و دامنه گیلان.
سهشنبه 1403/09/06: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، لرستان، کرمانشاه، گیلان، مازندران، زنجان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، مرکزی، البرز، قزوین، تهران، قم، غرب و جنوب اصفهان، بوشهر و نیمه شمالی فارس.
چهارشنبه 1403/09/07: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، همدان، قزوین، قم، البرز، تهران، مرکزی، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، لرستان، خوزستان، فارس، بوشهر، غرب و جنوب استانهای اصفهان و یزد و شمال کرمان.
اثر مخاطره: اختلال در سفرهای جادهای، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال صاعقه، لغزندگی جادههای کوهستانی و گردنههای سردسیر به سبب بارش برف، احتمال ریزش سنگ، احتمال خسارت به سازههای موقت و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی و داربست.
توصیه: احتیاط در مسافرتهای جادهای بویژه در نواحی کوهستانی، پرهیز از قرار گرفتن در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، احتیاط (ترجیحا پرهیز) از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه و بستر رودخانهها و نواحی مرتفع، لایروبی دهانه پلها، کانالها و آبروها، تسریع در برداشت محصولات کشاورزی، تنظیم ارتفاع کندوهای زنبور عسل از سطح زمین، آمادگی راهداری برای عملیات زمستانه در گردنههای برفگیر.