بارش برف از روز سه شنبه در این استان ها/ آغاز بارشهای شدید از این تاریخ
سازمان هواشناسی اعلام کرد: امروز شاهد افزایش آلودگی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی و طی روزهای دوشنبه و سهشنبه بارش باران، برف و وزش باد در برخی مناطق کشور خواهیم بود.
به گزارش سایت طلا، سازمان هواشناسی اعلام کرد: امروز شاهد افزایش آلودگی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی و طی روزهای دوشنبه و سهشنبه بارش باران، برف و وزش باد در برخی مناطق کشور خواهیم بود.
بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی سازمان هواشناسی، امروز در استانهای کردستان، زنجان و غرب گیلان افزایش ابر و رگبار پراکنده پیشبینی میشود. در سایر مناطق کشور جوی آرام و پایدار حاکم است که در شهرهای پرجمعیت و صنعتی، این وضعیت موجب افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا خواهد شد.
با ورود سامانه بارشی به کشور فردا دوشنبه در ارتفاعات زاگرس مرکزی، برخی مناطق کردستان، زنجان، قزوین، البرز، ارتفاعات تهران، سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی، افزایش ابر، وزش باد و رگبار پراکنده پیشبینی میشود.
سهشنبه، در سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی، ابرناکی و بارش پیشبینی میشود و در ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی بارش برف دور از انتظار نیست. در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، جوی آرام و پایدار در اغلب مناطق کشور برقرار خواهد شد.
امروز و سهشنبه، در نیمه شرقی کشور، وزش باد شدید پیشبینی میشود که در مناطق مستعد، سبب خیزش گرد و خاک خواهد شد. همچنین طی دو روز آینده، دریای عمان و شرق تنگه هرمز مواج خواهند بود.
هشدار نارنجی وزش باد و افزایش ارتفاع موج
زمان پایان: صبح دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۹
نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظهای تا ۲۴ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق نزدیک ساحل و بیشتر از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل (با تأکید بر استان مازندران و شرق استان گیلان).
منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای مازندران و گیلان.
اثر مخاطره: خطر غرق شدن شناگران، احتمال پاره شدن تورهای صیادی، آسیب به ماهیان در قفس، آسیب به قایقهای کوچک تفریحی و مسافری و شناورهای سبک، اختلال در تردد شناورها و فعالیتهای ساحلی و فراساحلی، احتمال خسارت به تأسیسات دریایی.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با اشاره به اینکه کمبارشی در کشور تا هفته اول دیماه تداوم دارد، گفت: از هفته دوم دیماه موج جدید بارشهای پی در پی وارد کشور میشود.
احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه بر اساس نقشهها تا اوایل دیماه بارشها کمتر از حد نرمال پیشبینی میشود، اظهار کرد: تا هفته اول زمستان موج بارش چشمگیری وجود ندارد، به عبارت دیگر میزان بارشها در پاییز امسال کمتر از حد نرمال بود. البته هرچه به سمت زمستان حرکت میکنیم، میزان بارندگیها بیشتر میشود.
وی افزود: در نیمه دوم زمستان احتمال کمبارشی ضعیفتر است و بارشها گرایش به شرایط نرمال پیدا میکند. با توجه به میزان بارشها در این شرایط بهتر است مساحت کشت محدود و از توسعه آن پرهیز شود، زیرا ریسک کمبود آب قابل ملاحظه است علاوه بر آن وضعیت انرژی برقابی برای سال آینده بهویژه فصول گرم خیلی امیدوار کننده نیست.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به وضعیت دما در ماههای آینده ادامه داد: دما در غالب مناطق کشور مانند مرکز و جنوب کشور گرایش به بالاتر از نرمال دارد ولی عرضهای شمالی، سواحل شمالی و شمال غرب و کشور در شرایط نرم و اندکی زیر نرم است.
وی یادآور شد: در آبانماه بهطور میانگین ۱۸ میلیمتر بارندگی در کشور ثبت شد این در حالیست که میانگین بلندمدت بارش طی این بازه زمانی ۲۱ میلیمتر است، بنابراین ۱۵ درصد بارشها کمتر از حد نرمال بود. همچنین دمای هوا در ماههای پیش رو بهویژه تا بهمنماه در شرایط بالاتر از نرمال است، البته دمای هوای امسال نسبت به سال گذشته تفاوت خیلی عمدهای دارد.
وظیفه تصریح کرد: سال گذشته دمای هوای کشور بهشدت گرمتر از نرمال بود، اما امسال علیرغم اینکه دما بالاتر از نرمال است ولی در عرضهای شمالی نرمال و بیشتر از نرمال ثبت میشود، در حالی سال گذشته بهشدت بیش از نرمال بود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور بارشها در هفته اول دیماه در نوار غربی و جنوبی کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود. همچنین دمای هوای در بازه زمانی ذکر شده، در استانهای واقع در نوار شمال شرق، دو سوی کوههای البرز و شمال غرب تا یک درجه و در سایر مناطق کشور ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال خواهد بود.