سایت خبری طلا

قیمت دلار تا کجا بالا می‌رود؟

منبع: بنکر


بالارفتن ریسک تحولات سیاسی در منطقه، به‌خصوص بعد از سقوط حکومت بشار اسد، بازارهای طلا، سکه و ارز در ایران را در مسیر صعودی قرار داده است.


به گزارش سایت طلا، بالارفتن ریسک تحولات سیاسی در منطقه، به‌خصوص بعد از سقوط حکومت بشار اسد، بازارهای طلا، سکه و ارز در ایران را در مسیر صعودی قرار داده است.

 اثر این ریسک باعث ریزش شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران از ابتدای هفته شده است؛ اتفاقی که تیم اقتصادی دولت را در تنگنای افزایش نرخ تورم قرار داده است.

معامله‌گران معتقدند بازار ارز همچنان تحت تأثیر تحولات سیاسی و اقتصادی قرار دارد.

با وجود اینکه برخی تلاش‌ها برای کاهش قیمت‌ها انجام شده است، تنش‌های منطقه‌ای و اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای همچنان نقشی کلیدی در تعیین روند قیمتی دارند.

همزمان با سقوط دولت سوریه و افزایش تنش‌های سیاسی در منطقه، قیمت ارز در بازار با افزایش همراه شد و از کانال ۷۲ هزار تومان عبور کرد.

پیش‌بینی قیمت طلا و سکه

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار طلا و سکه درباره روند آتی این بازار توضیح داد: «سقوط دولت بشار اسد یک مساله جهانی است و رفتار بازار‌ها تنها به بازار ایران محدود نمی‌شود و بازار‌های جهانی ازجمله طلا را متاثر خواهد کرد،

اما مساله مورد توجه در پی این اتفاقات آن است که قیمت جهانی طلا طی دو روز گذشته تغییری نکرد و به نظر نمی‌رسد در روز‌های آینده نیز شاهد تغییر چندانی در نرخ طلای جهانی باشیم.»

این کارشناس بازار‌های مالی در ادامه گفت: «درواقع شرایط منطقه تاکنون تاثیر چندانی در بازار داخلی کشور نگذاشته است.

در این میان پیش‌بینی می‌شود که نرخ دلار در کشور تاثیر بیشتری نسبت به بازار طلا و سکه بپذیرد.

به عبارتی دیگر، صعودی شدن بازار طلا و سکه در این شرایط بعید به نظر می‌رسد.»

در این میان،‌ فعالان بازار معتقدند بازگشت دلار به کانال ششم دور از انتظار است و در صورت کاهش تنش‌های خاورمیانه و ارسال اخبار مثبت از سوی دولت، نرخ‌های فعلی ممکن است تا پایان آذرماه حفظ شوند.

به باور این گروه، اخبار مرتبط با تحولات سوریه ازجمله سقوط حکومت بشار اسد و تصرف دمشق، پایتخت این کشور توسط گروه تحریرالشام و اظهارات عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد درباره افزایش نرخ ارز، همچنان بر فضای بازار سایه افکنده و موجب تقویت تقاضا در بازار شده است.

بازار ارز همچنان تحت‌تاثیر تحولات سیاسی و اقتصادی قرار دارد و باوجود اینکه برخی تلاش‌ها برای کاهش قیمت‌ها انجام شده است، تنش‌های منطقه‌ای و اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای همچنان نقشی کلیدی در تعیین روند قیمتی دارند.

در صورت انتشار اخبار مثبت، امکان کاهش نرخ ارز وجود دارد، اما در غیراین‌صورت، حفظ قیمت‌های فعلی یا حتی افزایش محدود در روزهای آینده محتمل به نظر می‌رسد.

عقبگرد دلار با تخلیه هیجانات ناشی از وقایع سوریه

در ماه‌های گذشته و همزمان با تشدید تنش‌های سیاسی در بازار، شاهد افزایش قیمت ارز بودیم، اما نکته مهم اینجاست که با فروکش کردن هیجانات سیاسی در بازار، قیمت ارز هم با عقب‌نشینی همراه می‌شود.

این‌بار هم بازاری‌ها پیش‌بینی می‌کنند که به محض آرام شدن جو سیاسی و فروکش کردن خبر‌های منفی، قیمت دلار به کانال‌های قبلی برگردد.

امیر مهرپوریان، رییس اتاق بازرگانی ایران و ونزوئلا در همین ارتباط با اشاره به اینکه حوادث سوریه موجب شده نرخ ارز در کشور اندکی افزایش یابد و بعد از آرام شدن اوضاع دوباره کاهشی خواهد شد، گفت: حوادث سوریه ربطی به اقتصاد کشور ما ندارد؛

بنابراین افزایش نرخ ارز در شرایط فعلی ناشی از افزایش هیجانات است چون زمانی که حوادث سیاسی روی می‌دهد، هیجانات کاذب ایجاد می‌شود و با افزایش هیجانات، نوسانات بازار ارز هم بیشتر خواهد شد.

وی گفت: کشور ما در حدود یک‌سال‌ونیم گذشته تحت چالش‌های سیاسی مختلفی قرار گرفته و زمانی که انواع التهاب‌های سیاسی و امنیتی جدیدی هم روی می‌دهد،

نرخ ارز به صورت روانی نوسان پیدا می‌کند؛ اما باتوجه به تعدد و تشدید اتفاقات منطقه، جهش ارزی در کار نبود که مثلا به گفته برخی دلار را به بیش‌از ۱۰۰‌هزار تومان برساند.

نقش التهاب‌های سیاسی و نظامی

مهرپوریان افزود: التهاب‌های سیاسی و نظامی تنها توانست نرخ ارز را در یک‌سال‌ونیم گذشته حدود ۲۰ تا ۲۵‌درصد افزایش دهد که کمتر از نرخ تورم است،

او تصریح کرد: ثبات بازار ارز ناشی از سیاست‌های انقباضی است که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت و موفق شد کنترل بازار ارز را به دست گرفته و ارز مازاد را در بازار جمع کند؛ در حال حاضر نیز با ادامه این روند در دولت جدید همچنان شاهد هستیم،

بنابراین بعد از آرام شدن اوضاع سیاسی در منطقه، نرخ دلار عقبگرد خواهد داشت.

رییس اتاق بازرگانی ایران و ونزوئلا، اظهار کرد: همین که بانک مرکزی توانست نرخ ارز را تا حدودی ثابت و قابل‌پیش‌بینی نگه دارد، برای صادر‌کننده و وارد‌کننده اهمیت زیادی دارد.

مهرپوریان تصریح کرد: بنابر گزارش‌های بین‌المللی، صادرات نفت ایران طی چند سال اخیر از ۴۰۰‌هزار بشکه به حدود دو‌میلیون بشکه افزایش یافته که این موضوع نیز به کنترل بازار ارز کمک شایانی کرده است.

درحال حاضر بازار جهانی نفت وابستگی زیادی به نفت ایران دارد و اگرچه تنها تولیدکننده نفت خام نیست، اما تاثیر زیادی در تصمیم‌گیری‌های اوپک و قیمت نفت می‌گذارد.